Αρχική » » Ο Βενιζέλος δεν υπογράφει το ΦΕΚ για τον "πρωθυπουργό" Ραγκούση

Ο Βενιζέλος δεν υπογράφει το ΦΕΚ για τον "πρωθυπουργό" Ραγκούση




Με έμμεσο, πλην σαφή, τρόπο ο Ευάγγελος Βενιζέλος "επέστρεψε" το ΦΕΚ που δίνει εξουσίες πρωθυπουργού... στον Γιάννη Ραγκούση. Αφορμή ήταν η εκτίμηση του βουλευτή της Ν.Δ. Προκόπη Παυλόπουλου πως εγείρεται "μείζον θέμα συνταγματικότητας" με την απόφαση του πρωθυπουργού "να ορίσει έναν αντ’ αυτού", δίνοντάς του αρμοδιότητες νομοθετικής πρωτοβουλίας και έκδοσης διαταγμάτων και κανονιστικών πράξεων πέραν του υπουργείου του.
"Πάλι καλά που προλάβατε και φέρατε το νομοσχέδιο εσείς, θα μπορούσε να σας πει ότι θα το εισηγηθώ εγώ", του είπε ο Πρ. Παυλόπουλος. Ο υπουργός Άμυνας απάντησε διαχωρίζοντας την θέση του από τις κόντρες των υπουργών για τις αρμοδιότητες.
"Η συζήτηση για αρμοδιότητες, ρόλους, προσωπικές σταδιοδρομίες είναι δευτερεύουσα συζήτηση, που για εμάς δεν έχει καμία σημασία. Είμαστε όλοι στρατευμένοι σε μια προσπάθεια. Θα ήταν κατώτερο των περιστάσεων να στρέψουμε τη συζήτησή μας σε μια νομικίστικη συζήτηση", είπε και πρόσθεσε με νόημα: "Στην πολιτική την επετηρίδα την καθορίζει η συνείδηση του λαού. Δεν περιμένει κανείς μας να τοποθετηθεί επί τη βάσει νόμων και αποφάσεων. Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτή την άγονη συζήτηση".

Δεν αποκτά εξουσία για άλλα υπουργεία
"Με εύσχημο τρόπο κρατήσατε αποστάσεις. Και καλά κάνατε" παρατήρησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, κάνοντας τον υπουργό Άμυνας να πάρει ακόμη μεγαλύτερες αποστάσεις και να μιλήσει για "νομικίστικη κριτική". Ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι γίνεται "παρερμηνεία ή παρανάγνωση, που μεταξύ νομικών δεν μπορεί να υποστηρίζεται", καθώς το μόνο που γίνεται με τις υπερεξουσίες στον Γ. Ραγκούση "είναι ότι μεταφέρονται στο υπουργείο Εσωτερικών επικοινωνιακές αρμοδιότητες, που παλιά ανήκαν στο υπουργείο Επικρατείας ή στο υπουργείο Τύπου. Το υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει τώρα τον επικοινωνιακό συντονισμό. Τα σχήματα αλλάζουν. Η ουσία παραμένει. Πουθενά δεν λέει ότι αποκτά πρόσθετη νομοθετική πρωτοβουλία για άλλα υπουργεία". Κατέληξε δε υπενθυμίζοντας την αυτοτέλεια του υπουργείου Άμυνας έναντι της νέας κατάστασης: "Οι αρμοδιότητες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ΚΥΣΕΑ είναι απολύτως ακέραιες και αλώβητες".






  (ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger