Αρχική » » Ο Σαμαράς αποδόμησε το Μνημόνιο και την πολιτική της κυβέρνησης των …ατάκτων

Ο Σαμαράς αποδόμησε το Μνημόνιο και την πολιτική της κυβέρνησης των …ατάκτων



Ήταν κατά την γνώμη μας η καλύτερη ομιλία του Αντώνη Σαμαρά από την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Συγκροτημένη, συγκεκριμένη, μεστή περιεχομένου και ιδεών θα αποτελέσει το πρότυπο πάνω στο οποίο θα γίνει η επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος της νέας Νέας Δημοκρατίας.
Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι αναφορές του με τις οποίες απέδειξε ότι το Μνημόνιο δεν...
ήταν μονόδρομος, ότι ουσιαστικά οδηγηθήκαμε εκεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου (την οποία …κατακρεούργησε κυριολεκτικά στην ομιλία του).
Καταρχήν ο κ. Σαμαράς απέδειξε ότι δεν φταίει η ΝΔ που ήρθαν η Τρόικα και το Μνημόνιο, αλλά αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ πράγμα που εξήγησε λεπτομερώς στην ομιλία του (επτά ψέμματα, επτά αλήθειες και μια διέξοδος απο το Mνημόνιο)
Προσέξτε τώρα πως έστειλε αδιάβαστο τον Γιώργο:
Το γιατί διαφωνούμε με το Μνημόνιο το έχουμε εξηγήσει επαρκώς.
Αλλά θα μου επιτρέψετε να επικαλεστώ και τη συνηγορία άλλων:
Όπως για παράδειγμα, ενός πολύ γνωστού σε όλους σας προσώπου, που είπε πρόσφατα το εξής καταπληκτικό:
«Αν σήμερα παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στη μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους. Θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης».
Αλήθεια, ποιος είπε τα λόγια αυτά, κατά λέξη μάλιστα;
Όχι εγώ. Ούτε κάποιος εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας…
Το είπε ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, ο σημερινός Πρωθυπουργός, πέρσι το Σεπτέμβριο, απ’ αυτό εδώ το βήμα!
Και το είπε αναφερόμενος σε πολύ πιο ήπια μέτρα που τότε εξήγγειλε ο Κώστας Καραμανλής.
Κι ύστερα ήλθε ο ίδιος στην κυβέρνηση και δεν «πάγωσε» απλά τους μισθούς στο δημόσιο. Τους μείωσε κι όλα! Όπως πετσόκοψε και τις συντάξεις ιδιωτικού και Δημόσιου. Ακόμα και τις συντάξεις των 700 ευρώ!
Και δεν αύξησε απλώς τους φόρους στη μεσαία τάξη. Τους εκτίναξε κυριολεκτικά. Και διαλύει πλέον τη μεσαία τάξη.
Τότε κατήγγελλε το ελάχιστο. Και σήμερα διέπραξε το μέγιστο.
Θα επικαλεστώ ακόμα μια φράση ενός πολύ γνωστού προσώπου, που είπε κατά λέξη:
«…το ΔΝΤ…πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και…τους λέει ότι, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε… Ουσιαστικά κόβει το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση. Άρα δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση…».
Ποιος τα είπε όλα αυτά και έτσι ακριβώς;
Ο Γιώργος Παπανδρέου και πάλι! Σε συνέντευξή του τέσσερις μήνες πριν γίνει Πρωθυπουργός! Και 11 μήνες πριν υπογράψει ο ίδιος το Μνημόνιο…
Τέλος, ένα διάσημο πρόσωπο ρωτήθηκε πρόσφατα, αν η μείωση των μισθών θα λύσει το πρόβλημα των ελλειμμάτων στην Ελλάδα. Και απάντησε, κατά λέξη, τα εξής:
«… Αυτό είναι ανέφικτο και οι αναδιανεμητικές του συνέπειες είναι απαράδεκτες. Οι κοινωνικές εντάσεις θα είναι τεράστιες. Είναι φαντασίωση (αυτή η λύση)».
Ποιος καταδίκασε τόσο απερίφραστα τον κεντρικό πυρήνα της Μνημονιακής πολιτικής;
Όχι, αυτή τη φορά δεν είναι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου…
Είναι ο Νομπελίστας Οικονομολόγος Joseph Stieglitz, μέντορας του κ. Παπανδρέου…
Αντίστοιχα, ή μάλλον πολύ χειρότερα, έχουν πει τους τελευταίους μήνες δεκάδες διάσημοι Οικονομολόγοι απ’ όλο τον κόσμο. Μεταξύ τους και πολλοί Νομπελίστες.
Μ’ άλλα λόγια, αυτά για τα οποία εμείς προειδοποιούμε είναι στέρεη πεποίθηση για τους περισσότερους έγκυρους αναλυτές σε όλο τον κόσμο…

Κυβέρνηση ατάκτων και αναρμοδίων
Με το νέο ανασχηματισμό, δεν διορίστηκαν απλώς πολύ περισσότεροι «συναρμόδιοι» υπουργοί, αλλά και διάφορες υπηρεσίες… «ταξίδεψαν» από το ένα υπουργείο σε άλλο παρακολουθώντας τον μετακινούμενο υπουργό. Έτσι δημιουργήθηκε η εξής τραγελαφική κατάσταση: Ο έλεγχος των Τροφίμων παραμένει στο υπουργείο Γεωργίας. Ο έλεγχος των τιμών, στο υπουργείο Εμπορίου. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μετακόμισε στο υπουργείο Εργασίας. Και ο υπουργός Υγείας (για να μη μείνει παραπονεμένος κι αυτός) έγινε υπεύθυνος για τη διατροφή μας!
Τώρα, ποιος θα ασκεί τον έλεγχο των τιμών καταναλωτή; Το υπουργείο το αρμόδιο για τα τρόφιμα; Το άλλο υπουργείο, το αρμόδιο για τις τιμές; Ή το τρίτο υπουργείο, το αρμόδιο για τον Καταναλωτή;
Κι αν, ό μη γένοιτο, υπάρξει ένα διατροφικό πρόβλημα, ποιος θα το αντιμετωπίσει; Θα ’χουμε τέσσερις να τσακώνονται για να μας… σώσουν! Και δεν θα ’χουμε κανένα να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον…
Για να μην σας πω για το Λιμενικό Σώμα, που ακόμα… αγνοείται η τύχη του, ανάμεσα σε παλαιούς και νέους υπουργούς, «συναρμόδιους» και αναρμόδιους.…
Αυτη η Κυβέρνηση έχει τις δικές της κωμικοτραγικές ιδιοτυπίες και πηγαίνει από το ένα άκρο στο άλλο: Σε άλλες περιπτώσεις κατακερματίζει αρμοδιότητες. Ενώ με τον «Καλλικράτη» δίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες χωρίς πόρους! Που είναι και συνταγματικά ανεπίτρεπτο…
Η κυβέρνηση, όμως, έσπασε όλα τα ρεκόρ…ασυνεννοησίας!
Και απόλυτης έλλειψης συντονισμού…
Για την ακρίβεια, βρίσκεται μήνες τώρα σε ένα ακήρυκτο «εμφύλιο πόλεμο»: Κάθε υπουργός άλλα λέει κι άλλα κάνει, από εκείνα που δηλώνουν συνάδελφοί του σε άλλα εμπλεκόμενα υπουργεία.
Και τώρα, πριν λίγες μόλις μέρες, είδαμε ένα πρωτοφανή «ανασχηματισμό»:
Η ίδια η κυβέρνηση προανήγγειλε «μικρότερο και πιο ευέλικτο» κυβερνητικό σχήμα. Και δημιούργησε μια από τις πιο πολυπληθείς κυβερνήσεις που έχουν υπάρξει ποτέ…
Προανήγγειλε «καλύτερο συντονισμό». Και τώρα όλοι αναρωτιούνται αμήχανα ποιος θα συντονίζει ποιόν. Και ποιος θα συντονίζει τους… «συντονιστές»!
Γιατί ορίζεται…«αναπληρωτής πρωθυπουργός» ο υπουργός των Εσωτερικών, ο οποίος συντονίζει πάνω από τον «συντονιστή» Αντιπρόεδρο, ο οποίος θα παραβρίσκεται στην ομάδα συντονισμού, μόνον όταν τον προσκαλέσουν εκτάκτως! Κατάλαβε κανείς τίποτα; Τραγέλαφος…
 
(ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger