Αρχική » » Θράσος και κοροϊδία για να κλέψει ψήφους

Θράσος και κοροϊδία για να κλέψει ψήφους



Ρεσιτάλ «μαυρογιαλουρισμού» τρεις βδομάδες πριν τις κάλπες του Νοέμβρη έδωσε ο πρωθυπουργός. Αφού έκοψε μισθούς και συντάξεις, τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα, αφού καταδίκασε χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους σε συνθήκες εξαθλίωσης και οδήγησε τα λαϊκά νοικοκυριά σε πτώχευση, χτες έδωσε την «υπόσχεση» ότι.... το Δεκέμβρη, δηλαδή μετά τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, θα δώσει ένα «έκτακτο βοήθημα» (ακαθόριστου χρηματικού ύψους) σε 500 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους!
Στο «εμπόριο ελπίδας» και εξαπάτησης του λαού, ο πρωθυπουργός μοίρασε ανέξοδες υποσχέσεις και για «πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων», έχοντας ήδη μετατρέψει εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς σε φτηνή καύσιμη ύλη για το κεφάλαιο, με προίκα 2,6 δισ. ευρώ από τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Με εμφανή το φόβο ότι ο λαός θα την τιμωρήσει στις εκλογές, η κυβέρνηση εξαπολύει στην τελική ευθεία μια προκλητική προπαγάνδα εξαπάτησης, με ενορχηστρωτή τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος, μιλώντας χτες από το Περιστέρι, επιδόθηκε σε ακατάσχετη ψηφοθηρία, υποσχόμενος ελεημοσύνη σε μια μερίδα των συνταξιούχων, που έχουν ήδη υποστεί συνολική μείωση των συντάξεών τους κατά 15% από τα μέτρα του μνημονίου.
Το μέγεθος της κοροϊδίας γίνεται αντιληπτό αν προσθέσει κανείς τα εξής στοιχεία: Το «έκτακτο βοήθημα» προς τους χαμηλοσυνταξιούχους, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, «θα δοθεί εφάπαξ το Δεκέμβριο μαζί με τη σύνταξη» και αν τελικά αποδοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει «ανώτατο όριο τα 300 ευρώ» και θα «θεσπιστούν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια» για τη χορήγησή του! Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός αποτιμάει στα 300 ευρώ την ψήφο και την αξιοπρέπεια των απόμαχων της δουλειάς.
Για να διασκεδάσει μάλιστα τις εντυπώσεις, ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το «φιλοδώρημα» προς τους χαμηλοσυνταξιούχους σαν «μια πρώτη συμβολική κίνηση» και σαν «ελάχιστο φόρο τιμής στους χαμηλοσυνταξιούχους που σήκωσαν μεγάλο βάρος»! Εφτασε μάλιστα στο σημείο να θριαμβολογήσει ότι «η συνέπειά μας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους κάνουν παιχνίδια με τη φωτιά τώρα με τις εκλογές».

Διακαναλικός εμπαιγμός
Τις επόμενες μέρες, ενόψει και της διακαναλικής συνέντευξης του πρωθυπουργού την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται ένα όργιο κινδυνολογίας και διλημμάτων, μια πρώτη γεύση των οποίων φρόντισε να δώσει χτες ο Γ. Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντας «ασπίδα το μηχανισμό στήριξης που σηκώνουν οι εταίροι μας στην ΕΕ και εμείς» και υπονοώντας ότι αν ένα από τα δυο μέρη «φύγει», η χώρα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία.
Στη διακαναλική, ο Γ. Παπανδρέου αναμένεται να επαναφέρει τα ψευτοδιλήμματα της χρεοκοπίας και θα ισχυριστεί ότι μόνο μια «ισχυρή κυβέρνηση» μπορεί να σώσει τη χώρα, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των λαϊκών στρωμάτων. Θα συνδέσει ακόμα το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ώστε να επικαλεστεί εκβιαστικά την «ανάγκη» για «νωπή λαϊκή εντολή», φωτογραφίζοντας ακόμα και προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Στην ίδια κατεύθυνση θα ισχυριστεί ότι «δε θα ληφθούν νέα μέτρα που θα θίγουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους», όπως έκανε και χτες στο Περιστέρι, προκειμένου να κρύψει ότι η κυβέρνηση σε πλήρη συνεργασία με ΕΕ και ΔΝΤ έχει μεταθέσει την ανακοίνωση των προαποφασισμένων σκληρών μέτρων για αμέσως μετά τις εκλογές. Η αναθεώρηση του ελλείμματος από τη Γιουροστάτ, που θα ανακοινωθεί μετά τις εκλογές, θα είναι το πρόσχημα για τη νέα προσχεδιασμένη επέλαση.
Αναφερόμενος χτες στις εκλογές της τοπικής διοίκησης, ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι σε αυτές «οι πολίτες θα αποφασίσουν ξεκάθαρα πού θα πάει η χώρα», ισχυριζόμενος ότι «συγκρούεται η αντίληψη που αρέσκεται στη στασιμότητα και την καπηλεία των προβλημάτων και η οποία τελικά οδηγεί στο πισωγύρισμα και η αντίληψη που θέλει να συγκρουστεί με τα προβλήματα». Ουσιαστικά, προχώρησε σε ωμές απειλές ενάντια σε όσους αντιστέκονται στην εφαρμοζόμενη πολιτική, ζητώντας νομιμοποίηση της βαρβαρότητας στις κάλπες της 7ης του Νοέμβρη.
 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

 (ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger