Αρχική » » ‘’Τουρκική εφημερίδα ΖΑΜΑΝ΄΄

‘’Τουρκική εφημερίδα ΖΑΜΑΝ΄΄



΄Η ΑΘΗΝΑ συζητά υφαλοκρηπίδα εναέριο χώρο και χωρικά ύδατα.
H τουρκική εφημερίδα “Ζαμάν”, επικαλούμενη “διπλωματικές πηγές” αναφέρει ότι “μέχρι το τέλος του έτους θα υπάρξει αποτέλεσμα σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο”.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι “τους τελευταίους μήνες σημειώνεται πρόοδος στις....
διερευνητικές επαφές, όπου εξετάζονται θέματα, όπως η υφαλοκρηπίδα, ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα. Είναι άξια προσοχής η μείωση των αναφορών των ελληνικών ΜΜΕ και των παραπόνων των Ελλήνων πολιτικών σχετικά με το Αιγαίο. Παρ’ ότι η Αθήνα χρησιμοποιεί συγκρατημένη γλώσσα, διπλωματικές πηγές υπογραμμίζουν ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα σημειωθεί πρόοδος σε κάποια ζητήματα αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα. Η δήλωση του Ερντογάν ότι ενοχλείται από τις πτήσεις πάνω από τα νησιά, βρήκε θετική ανταπόκριση στην Αθήνα. Η συμφωνία που θα επέλθει με την επίλυση του προβλήματος του Αιγαίου, μπορεί να επιφέρει την αξιοποίηση του πλούτου του Αιγαίου σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, μιας θάλασσας όπου η Τουρκία και η Ελλάδα επιθυμούν να δουν ως περιοχή ειρήνης και φιλίας”.
Με άλλα λόγια η τουρκική εφημερίδα επιμένει ότι γίνεται διάλογος και ότι “εξετάζονται θέματα, όπως η υφαλοκρηπίδα, ο εναέριος χώρος και τα χωρικά ύδατα” (!!!).

Μήπως συζητάνε και για τα σύνορα να φτάσουν στην Λάρισα; Τι άλλο θα ακούσουμε και θα διαβάσουμε.Στο μεταξύ, σε ερώτηση που έγινε προς τον πρώην εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ και ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο για το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τις τουρκικές προτάσεις για κώδικα συμπεριφοράς στο Αιγαίο, απάντησε:

  «Το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί είναι μείζον. Ειδικά εν όψη της επίσκεψης του κ. Ερντογάν θα πρέπει να διευκρινιστεί άμεσα και πλήρως. Όχι από υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά από την πολιτική ηγεσία, τόσο του Υπουργείου Εξωτερικών όσο και από την ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας. Θα πρέπει επιτέλους να καταστεί σαφές τί και από ποιούς συζητείται εδώ και ένα χρόνο στο διάλογο με την Άγκυρα».

Charalampos


(ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger