Αρχική » » Δίλημμα: Παπανδρέου ή χάος; Υπάρχει διαφορά;

Δίλημμα: Παπανδρέου ή χάος; Υπάρχει διαφορά;


  • Αναζητώντας σανίδα σωτηρίας στη διακαναλική και σε εφημερίδες όπως το Βήμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αναστρέψει το αρνητικό για την κυβέρνηση κλίμα. Επιχειρεί να βάλει σε δίλημμα τον κόσμο επαναφέροντας ουσιαστικά το περσινό του σύνθημα «’Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», παραλλαγμένο αυτή τη φορά σε «κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή χάος», “Παπανδρέου ή χάος”
Αφού το επικοινωνιακό μαγειρείο του Μαξίμου έβαλε λυτούς και δεμένους παπαγάλους να μιλούν για σκέψεις περί πρόωρων εκλογών (κάτι που δεν θέλει όχι μόνο η Τρόϊκα αλλά και κανείς Ελληνας), έγραψε και ένα; Άρθρο με υπογραφή του Γ. Παπανδρέου και το δημοσιεύει στο Βήμα της Κυριακής με χαρά ο Σταύρος Ψυχάρης. Παλιά μου τέχνη κόσκινο για τους νταβατζήδες από τη μια να δημοσιεύουν άρθρα του πρωθυπουργού κι από την άλλη δημοσκοπήσεις – κόλαφο.
Τι λέει ο πρωθυπουργός στο άρθρο του:
1. Στις εκλογές του Νοεμβρίου υπάρχει ένα ξεκάθαρο αυτοδιοικητικό διακύβευμα, αλλά και ένα πολιτικό μήνυμα. Για το πρώτο θα διαφωνήσουμε αφού χωρίς... χρήμα και χωρίς ουσιαστική κεντρική πολιτική σκηνή (αφού αλλού λαμβάνονται οι αποφάσεις) η αυτοδιοίκηση είναι κομπάρσος. Για το δεύτερο συμφωνούμε απόλυτα, αλλά όταν μιλάμε για πολιτικό μήνυμα το βλέπουμε διαφορετικά από τον κ. Παπανδρέου. Αυτός λέει ότι διακυβεύεται το μέλλον της χώρας κι ότι δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω αφού κάναμε τόσες θυσίες. Ο κόσμος λέει ότι κινδυνεύει το μέλλον της χώρας αν η κυβέρνηση δεν πάρει το μήνυμα να αλλάξει γραμμή πλεύσης. Αν δεν καταδικαστεί στις εκλογές θα έχει πάρει «λευκή επιταγή» για να λάβει κι άλλα σκληρότερα μέτρα. Και τότε δεν θα ευθύνεται η κυβέρνηση, αλλά ο κόσμος που δεν έστειλε το μήνυμα.
2. Ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει το 2011 ως το «δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο» της προσπάθειας, αλλά και τη χρονιά που θα σηματοδοτήσει το τέλος της ύφεσης. Περάσαμε δηλαδή το πρώτο ημίχρονο όπου έχουμε φάει αμέτρητα γκολ και το σκορ είναι 10-0 και τώρα θα πάμε στο δεύτερο ημίχρονο για να φάμε άλλα τόσα. Και θα ρωτήσουμε τον κ. Παπανδρέου. Πώς κατεβαίνετε στον αγώνα χωρίς προπονητή, σύστημα και τερματοφύλακα; Είναι σχεδόν βέβαιος ο διασυρμός ειδικά από τη στιγμή που ο διαιτητής είναι «πιασμένος». Εδώ σκέφτεται να σφυρίξει παράταση (μνημονίου) παρ’ ότι το σκορ είναι συντριπτικό για την Ελλάδα επειδή ξέρει ότι θα κερδίσει πολλά.
3. Διαβεβαιώνει επίσης ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα «μέσα και έξω από την Ελλάδα». Αυτό πώς να το εκλάβουμες Ως κουτσαβακισμοί χωρίς κανένα περιεχόμενο ή ως προεκλογικό τέχνασμα αφού τα πάντα είναι προαποφασισμένα. Πάντως, εμάς μας θυμίζει το ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι όπου ο πρώτος απειλεί ότι θα σκοτώσει το δεύτερο. Μόλις, όμως συναντιούνται ο λαγός λέει: «Ε λέμε και καμιά μακακία για να περάσει η ώρα».
4. Το 2012 η ανάπτυξη στη χώρα θα αποκτήσει θετικό πρόσημο και το 2013 η Ελλάδα θα βγει από το Μνημόνιο. Λέτε να λέει αλήθεια; ‘Η μήπως αυτό σημαίνει ότι πράγματι θα βγούμε από το Μνημόνιο για να μπούμε στο άλλο;
5. Εξηγεί ότι το Νοέμβριο συγκρούονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις: από τη μία αυτοί που φυγομάχησαν μπροστά στα προβλήματα, που υπόσχονται «μαγικές φόρμουλες» εξαπάτησης των πολιτών, που ταυτίζονται με τα κατεστημένα συμφέροντα και θέλουν να γυρίσουν τη χώρα πίσω. Και από την άλλη, η Ελλάδα που κερδίζει τη μάχη, που δημιουργεί, καινοτομεί και τολμά τις ριζικές αλλαγές. «Θα ακολουθήσουμε το δρόμο της μικροκομματικής μιζέριας ή το δρόμο των γενναίων αλλαγών; Οι πολίτες καλούνται να επιβεβαιώσουν την αποφασιστικότητά τους για αλλαγές. Τη βούλησή τους να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στις αλλαγές αυτές.Μπορούμε να στείλουμε μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τα μέσα και προς τα έξω ότι συνεχίζουμε την πορεία μπροστά.»
Και γιατί όλοι εμείς έχουμε την αντίληψη ότι πάμε πίσω; Πίσω στους μισθούς, στα οικονομικά προβλήματα, στα κοινωνικά προβλήματα, στην καθημερινότητα, στην προσωπική απαισιοδοξία, στα εθνικά θέματα, στην παιδεία, την υγεία, στην έλλειψη κοινωνικού διχτυού για τους άπορους. Σε όλα. Αν βρούμε κάτι στο οποίο πάμε μπροστά αυτό δεν είναι άλλο από την αμετροέπεια, την έλλειψη στόχων, την κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού όπως έχει στηθεί από τη Μεταπολίτευση και μετά.
Αρα τι μας λέει ο κ. Παπανδρέου από το Βήμα: Βάλτε πλάτη κι εγώ δε θα σας ξεχάσω. Θα σας ξανακόψω της σύνταξη, τους μισθούς, θα σας ενισχύσω την εθνική κατάθλιψη.

Ευχαριστούμε δε θα πάρουμε. 

(ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger