Αρχική » » “Προοδευτικοί” είναι μόνο οι homo pasokous and friends

“Προοδευτικοί” είναι μόνο οι homo pasokous and friends

   

Αριστερός… γεννιέσαι, δεν γίνεσαι διαβάζουμε. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει νέα επιστημονική μελέτη, σύμφωνα με την οποία η «αιρετική», κόντρα στις συμβάσεις πολιτική ιδεολογία δεν εξαρτάται μόνο από κοινωνικούς αλλά και από γονιδιακούς παράγοντες.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που φέρουν μια συγκεκριμένη παραλλαγή του γονιδίου DRD4, του λεγόμενου και «προοδευτικού γονιδίου» (liberal gene), είναι πιο «ανοιχτά» σε νέες, καινοτόμες ιδέες και διαφορετικό τρόπο ζωής, γεγονός που κατά τεκμήριον οδηγεί σε πιο αριστερές πολιτικές πεποιθήσεις. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Ρolitics» (“Το Χάρβαρντ βρήκε το γονίδιο του αριστερού”: http://www.tovima.gr/).
Το γονίδιο του μνημονίου επίσης βρέθηκε στην ανθρώπινη παραλλαγή με υπογένειο, τον γνωστό homo pasokous. Το ίδιο γονίδιο συναντάμε και στους υπερ-πατριώτες , τσιρίζοντες και μη.
Όσοι δεν είναι ΠΑΣΟΚ και συμφωνούν με το μνημόνιο έχουν το «αριστερό γονίδιο», αλλά  δεν ενεργοποιήθηκε λόγω περιβάλλοντος. Προοδευτικοί είναι μόνο οι homo pasokous and friends. Είναι τελεσίδικο.
Θα μελετηθεί επίσης ενδελεχώς ο γενετικός κώδικας όσων ανεβάζουν τα σπρεντς, όταν βήχει ο Έλλην πρωθυπουργός.
Τέλος θα μελετηθεί το αίσθημα του τρόμου που προκαλεί στους πολίτες η λέξη εκλογές. Αν βρεθεί υψηλό θα το λέμε μέχρι να κλείσουν οι κάλπες των περιφερειακών.
Οι επιστήμονες παρακολούθησαν 2.000 άτομα από την εφηβεία ως και την ενηλικίωσή τους, εξετάζοντας τη διαμόρφωση της πολιτικής ιδεολογίας τους σε συνδυασμό με το κοινωνικό τους δίκτυο κατά τη διάρκεια της εφηβείας. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι όσοι έφεραν μια παραλλαγή του γονιδίου DRD4, του υποδοχέα ντοπαμίνης, η οποία συνδέεται με το αίσθημα ευφορίας και ικανοποίησης στο άτομο, εμφάνιζαν πιο «αντισυμβατικές», αριστερές πολιτικές απόψεις από όσους δεν έφεραν την παραλλαγή- με την προϋπόθεση ωστόσο ότι είχε προηγηθεί στην περίοδο της εφηβείας τους μια έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Το «αριστερό γονίδιο» λοιπόν δεν αρκεί από μόνο του: πρέπει να «ενεργοποιηθεί» κοινωνικά. Στο ερώτημα αν η γενετική ή το περιβάλλον καθορίζουν την πολιτική ιδεολογία μας η απάντηση είναι προφανής: αμφότερα!
Όποιος είχε έντονη κοινωνική δραστηριότητα εμπίπτει στην κατηγορία «μαζί τα φάγαμε». Όποιος δεν είχε, είναι αντικοινωνικός, ανέραστος, μουρτζούφλης, παλιοδεξιός με κομματικά σύνδρομα και πολιτικές αυταπάτες.
Μια έρευνα που θα είχε ενδιαφέρον θα ήταν να βρεθούν 2.000 που ψήφισαν τον «λεφτά υπάρχουν» πέρυσι. Να δούμε τι λένε φέτος. Αν δεν τον ψηφίσουν, έχουν εκ γενετής νοητική υστέρηση.
Έπονται οι έρευνες για την ανακάλυψη του γονιδίου που σε κάνει σοσιαλιστή στα χαρτιά, νεοφιλελεύθερο στην πράξη. Ιδίως θα μελετηθεί η αλληλεπίδραση των γονιδίων που οδηγούν ένα άτομο από τριάρι στα Πατήσια, σε πολυσέλιδο Ε9. 

Μικρός Οδυσσέας

 
(ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger