Αρχική » » Στη Χάγη Έλληνες εισαγγελείς για το σκάνδαλο με τα υποβρύχια

Στη Χάγη Έλληνες εισαγγελείς για το σκάνδαλο με τα υποβρύχια


Με την προσδοκία να συλλέξουν επιπλέον στοιχεία από τη συνεργασία που θα έχουν με τους Γερμανούς ομολόγους τους αναχωρούν την ερχόμενη Δευτέρα για τη Χάγη, Έλληνες...
 εισαγγελείς, που ερευνούν τις καταγγελίες για τις μίζες σχετικά με την ανάθεση κατασκευής των υποβρυχίων τύπου 214 στα ελληνικά ναυπηγεία και τις τότε συνεργαζόμενες γερμανικές εταιρείες, HDW και Ferrostaal.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα υποβρύχια, που προορίζονταν για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, μέχρι σήμερα δεν έχουν παραδοθεί.

Η συγκεκριμένη υπόθεση απασχολεί την ελληνική Δικαιοσύνη από τον περασμένο Απρίλιο. Με αφορμή δημοσιεύματα και σε διεθνή ΜΜΕ για βροχή «μιζών» των γερμανικών εταιρειών Daimler AG και Ferrostaal σε Έλληνες αξιωματούχους, ο τότε προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, κ. Ιωάννης Σακελλάκος, είχε διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Οι καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας αφορούσαν την περίοδο 2000-2001, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική πολυεθνική Ferrostaal, ως το 2008, ήταν εξ ολοκλήρου στην κατοχή της ΜΑΝ, που επίσης εμπλέκεται σε σκάνδαλο «επωφελών γι' αυτήν συμβάσεων» στην Ελλάδα.

Στη Χάγη, στην οποία θα βρεθούν την ερχόμενη εβδομάδα οι Έλληνες εισαγγελείς, εδρεύει η Eurojust. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση αυτή των Ελλήνων εισαγγελέων με τους Γερμανούς ομολόγους τους, κρίνεται ως διαιίτερα σημαντική, δεδομένου ότι η γερμανική Δικαιοσύνη έχει προχωρήσει αρκετά την έρευνά της και έχει συγκεντρώσει στοιχεία που επέτρεψαν την προφυλάκιση δύο στελεχών της Ferrostaal.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που θα έχουν οι Έλληνες εισαγγελείς στη Χάγη, αναμένεται να ανοίξει στην Ελλάδα ο κύκλος της κλήτευσης προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση με την ιδιότητα των υπόπτων


protothema.gr


 (ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger