Αρχική » » Από τη Frontex στην «αγκαλιά» του ψευτομουφτή

Από τη Frontex στην «αγκαλιά» του ψευτομουφτή


Ο αυτοδιορισθείς θρησκευτικός «ηγέτης» των εν Ελλάδι (όχι μόνο στη Θράκη) μουσουλμάνων, Αχμέτ Μέτε, παίζει διπλωματικά παιχνίδια με την εξαθλίωση των ομοθρήσκων του, που φτάνουν στη χώρα

Η πρόσφατη άφιξη στην χώρα μας περίπου δύο εκατοντάδων στελεχών της Frontex, με σκοπό την ανακοπή του ρεύματος των λαθρομεταναστών που προωθεί συστηματικώς η Τουρκία, δημιούργησε μία άνευ προηγουμένου αισιοδοξία ότι, επιτέλους, η Ευρώπη είναι στο πλευρό μας στην αντιμετώπιση του τεράστιου αυτού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Για μία χώρα της οποίας η πολιτική ηγεσία των τελευταίων αρκετών ετών αντιμετωπίζει το θέμα αυτό από... ανθρωπιστικής και μόνο πλευράς -και προσφάτως από κοινωνικής απόψεως και εγκληματικότητας σε συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, και όχι μόνο- και ουδέποτε από απόψεως εθνικής ασφαλείας, η αισιοδοξία αυτή δεν προκαλεί έκπληξη.

Πριν πάμε σε μία τόσο σοβαρή θεώρηση των πραγμάτων, ας δούμε τι ακριβώς κάνει η Frontex στη χώρα μας από απόψεως αποτελεσμάτων και τίνος ακριβώς τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., την πρώτη εβδομάδα από την ανάπτυξη της δυνάμεως της Frontex στον Έβρο, η ροή των λαθρομεταναστών μειώθηκε κατά 25%.
Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι, αντί των 300-350 λαθρομεταναστών που εισέρχονταν κάθε ημέρα στην Ελλάδα από την Τουρκία, τώρα εισέρχονται περίπου καμιά εκατοστή λιγότεροι κάθε μέρα, άρα η κατάσταση... βελτιώθηκε (αντί 110.00 χιλιάδων λαθρομεταναστών τον χρόνο θα δεχόμαστε μόνο 75.000-80.000!). Η «βελτίωση» αυτή, κατά την άποψη μας, σύντομα θα αποδειχθεί προσωρινή, γιατί οι δουλέμποροι της Τουρκίας δεν θα αργήσουν να βρουν άλλη οδό εισόδου στην Ελλάδα (π.χ., μέσω Βουλγαρίας).

Αρμοδιότητες

Το τι ακριβώς, ή μάλλον στην ουσία, κάνει η Frontex είναι κάτι άλλο. Η δύναμη αυτή δεν έχει κανένα μέσο απαγορεύσεως εισόδου των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, ούτε και λαμβάνει κανένα μέτρο αποτροπής, όπως για παράδειγμα (ας μην τρομάξουν οι ευαίσθητοι) κάποιους πυροβολισμούς στον αέρα. Απλώς τους εντοπίζει, έχουν μάλιστα και τις πολυδιαφημισμένες θερμικές κάμερες για να τους βλέπουν τη νύχτα, άχρηστες βέβαια, γιατί τις περισσότερες φορές οι λαθρομετανάστες παρουσιάζονται μόνοι τους στους Έλληνες και ξένους συνοριοφύλακες, περιμένοντας απλώς να κάνουν αυτό που τους έχουν δασκαλέψει οι Τούρκοι δουλέμποροι: να τους προωθήσουν στην Αθήνα με λεωφορεία της Αστυνομίας. Γιατί με βάση την επίσημη ελληνική πολιτική, ή την έλλειψη οδηγιών περί του αντιθέτου, αυτό κάνει η ελληνική πλευρά.

Το άλλο που κάνει η Frontex είναι ακόμη χειρότερο. Γιατί κατά βάση τα στελέχη της δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά ένα λεπτομερές «screening», δηλαδή καταγράφουν ονόματα, συλλέγουν βιομετρικά στοιχεία και αποτυπώματα, συνάγουν από τη διάλεκτο ή την προφορά των ξένων από ποια ακριβώς χώρα προέρχονται κ.λπ. Τούτο σημαίνει ότι όσοι από αυτούς διαφύγουν εκτός Ελλάδος για άλλες χώρες της Ε.Ε. και συλληφθούν εκεί, θα τους επιστρέψουν στην Ελλάδα (ως χώρα αρχικής εισόδου τους στην Ε.Ε.), πράγμα που διευκολύνεται τα μέγιστα από τα στοιχεία ταυτοποιήσεως που συνέλεξε εδώ η Frontex.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα, από χώρα εισόδου και ενδιάμεσου προορισμού, μετατρέπεται σε χώρα τελικού προορισμού, επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι εδώ υπέγραψαν τη γνωστή συμφωνία του Δουβλίνου, με την οποία οι παράνομοι μετανάστες επιστρέφονται στη χώρα αρχικής εισόδου. Φυσικά, θέμα αναθεωρήσεως αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας, με την οποία έχουν βολευτεί οι «πολιτισμένοι» λαοί της Ευρώπης, όπως οι Σουηδοί, Ολλανδοί, Γερμανοί κ.ά., που επιπλέον μας κατηγορούν για τις άθλιες συνθήκες υπό τις οποίες αντιμετωπίζονται εδώ οι λαθρομετανάστες από μια χώρα υπό χρεοκοπία, ουδέποτε ηγέρθη τόσο από την παρούσα όσο και από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Το αποτέλεσμα αυτής της χρόνιας ανεπάρκειας της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας είναι η συσσώρευση στην Ελλάδα ενός συνεχώς αυξανόμενου αριθμού λαθρομεταναστών. Ο ακριβής αριθμός τους είναι πρακτικώς άγνωστος για όλους (κάτι μεταξύ 1.000.000 και 1.500.000), ιδίως δε για την κυβέρνηση, η οποία μέχρι προ μηνών αγνοούσε τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που απασχολούσε. Μεγάλο μέρος του αριθμού αυτού είναι μουσουλμάνοι (μόνο οι Πακιστανοί είναι άνω των 100.000) και, όπως συνέβη σε κάθε χώρα, τέτοιοι πληθυσμοί οργανώνονται σε ενώσεις και συλλόγους, οι οποίοι διεκδικούν -μεταξύ άλλων-και πρόνοια για την άσκηση των θρησκευτικών τους καθηκόντων (βλ. αιτήματα για τόπους λατρείας κ.λπ., που μας θύμισε ακόμη και πρόσφατα ο φίλος Τούρκος πρωθυπουργός).

Πολυπράγμων

Και στο σημείο αυτό, μας έσκασε πρόσφατα και ο περίφημος και αυτοδιορισθείς (ελέω τουρκικού προξενείου Κομοτηνής) «τουρκομουφτής» Αχμέτ Μέτε, που είναι συνάμα και πρόεδρος της άτυπης «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δ. Θράκης», συγκεντρώνει δηλαδή, δίκην «εθνάρχη», θρησκευτικές και πολιτικές αρμοδιότητες (σ.σ.: αλήθεια, εξετάστηκε ποτέ αυτή η διάσταση;). Ο Μέτε είναι πασίγνωστος στη Θράκη, και όχι μόνο, τόσο για το μένος του κατά των Ελλήνων όσο και για τις αντεθνικές του ενέργειες, μία απλή αναφορά στις οποίες θα χρειάζονταν τις σελίδες ολόκληρης της εφημερίδας. Να θυμίσουμε μόνο τα γνωστό, «γκιαούρ», με τα οποία αναφέρεται στους Έλληνες, τους πύρινους λόγους του στα τζαμιά, με σαφώς πολιτικό περιεχόμενο και μίσος εναντίον των Ελλήνων από έναν υποτιθέμενο «άνθρωπο του θεού» ή τη δήλωση του τον Απρίλιο του 2008, όταν, εορτάζοντας με τους ομοϊδεάτες του την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το θέμα της ονομασίας της ΤΕΞ (Τουρκική Ένωση Ξάνθης), ανάμεσα στα συνθήματα του τύπου «πατρίδα μας είναι η Τουρκία», είπε «τα χρώματα της σημαίας μας είναι το πράσινο, το μαύρο και το άσπρο», παραπέμποντας έτσι στη σημαία του βραχύβιου κράτους της Θράκης το 1913.

Το τι επιδιώκει τώρα ο Μέτε, ενθαρρυμένος από την απόλυτη έλλειψη αντιδράσεως των τελευταίων κυβερνήσεων απέναντι σε όλες αυτές τις προκλήσεις, βγήκε πρόσφατα στην επιφάνεια από τη συνέντευξη που έδωσε στον «Τύπο της Κυριακής» της 31ης Οκτωβρίου. Θέλει να γίνει μουφτής όλων των μουσουλμάνων που ζουν στην Ελλάδα, τους οποίους εκτιμά σε 700.000, να είναι δηλαδή ο θρησκευτικός αρχηγός των μουσουλμάνων όλης της χώρας, σαν αρχιμουφτής, κατά τον ίδιο τρόπο που οι χριστιανοί έχουν τον αρχιεπίσκοπο τους, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Μία τέτοια περίπτωση ακούγεται βέβαια απίστευτη, γιατί ο καθείς μπορεί να φαντασθεί τι μπορεί να κάνει το άτομο αυτό από μία τέτοια θέση, αλλά κάπως έτσι -απίστευτα στην αρχή- δεν εμφανίστηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα από την Τουρκία;

Και προφανώς οι πληροφορίες της στήλης ότι μουσουλμάνοι από τη Θράκη, που είναι ήδη σε επαφή με τη Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, άρχισαν να προσεγγίζουν και τζαμιά (6-7 αναφέρουν οι πληροφορίες μας από κύκλους μουσουλμάνων) εκτός του κύκλου επιρροής του Ναΐμ Ελγκαντούρ, προέδρου της παραπάνω ενώσεως, δεν είναι άσχετες με τις επιδιώξεις του Μέτε και αυτών που κρύβονται πίσω του.

Η παραπάνω περίπτωση είναι μία μόνο από τις πολλές απειλές που μπορεί να προκύψουν για την εθνική ασφάλεια της χώρας από την ανεξέλεγκτη στην ουσία είσοδο λαθρομεταναστών. Σε άλλες χώρες τέτοια προβλήματα αποτελούν αντικείμενο σοβαρού προβληματισμού, με ουσιαστική συμμετοχή σε αυτόν των Αρχών ασφαλείας και πληροφοριών κάθε χώρας. Εδώ, το αντικείμενο αυτό έχει αφεθεί σε μία υφυπουργό Εργασίας, η οποία μάλλον δεν θα έχει καμία ιδέα για τις πληροφορίες που συλλέγουν στον τομέα αυτό η ΕΛ.ΑΣ. (ΔΙΚΑ), η ΔΑΕΕΒ, η ΕΥΠ. Θα επανέλθουμε...

(ΚτΕ - ΜΑΝΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ)
(Σ.Λ.)



(ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger