Αρχική » » Φουμα και φουμαρα !

Φουμα και φουμαρα !



Γράφει
ο Θόδωρος Γαλανόπουλος

 
Ξερετε τι κανει ενας νομος; Απο οτι αντιλαμβανομαι ενας νομος υπαρχει για να γεμιζει τα σεντουκια της γραφειοκρατιας κυριως! Ποτε θα συναντησεις ενα νομο; Αν καμια φορα πεσεις τυχαια επανω του, αν τον πετυχεις σαν λαχειο μαζι με τιποτε πακα εγγραφων για το δημοσιο, και αν σε πετυχει αυτος τυχαια παλι, γιατι περασες εκει κοντα του και ζαλισες την ησυχια του... Νομοι στην Ελλαδα τοσοι πολλοι, που ειναι να απορει κανενας πως με τοσους νομους, δεν ειμαστε καθολου νομιμοι! Θα μου πειτε γιατι φτιαχνουν τους νομους; Σας παρακαλω! Μα τι λετε; 
Τοσοι ανθρωποι ασχολουνται με εναν νομο μεχρι αυτος να μπει στο συρταρι! Νομικοι, πολιτικοι, βουλευτες, τι θα εκαναν αυτοι χωρις να παραγουν νομοσχεδια; Ελιες θα μαζευαν η θα σοβατιζαν κανενα γιαπι; Το να κανεις εναν νομο και μετα απο κανενα μηνα να μην εφαρμοζεται καθολου , αυτο μοιαζει με τον μυθο του Σισυφου που ανεβαζε το βραχο στο βουνο και αυτος του κατρακυλουσε παλι κατω.. Εκει που κατρακυλα και εμπιστοσυνη μας σε ολο αυτο το σουπερμαρκετ νομων που δεν εφαρμοζονται ποτε! Και να το παραδειγμα που μου εφερε ολα αυτα στο μυαλο για νομους τους κρατους! Η απαγορευση του καπνισματος στους δημοσιους χωρους! Τι εξαγγελιες, τι νομοι, τι προστιμα ταχα, τι απαγορευσεις τι διαφημισεις στην τηλεοραση, τι συγκρισεις με αλλα κρατη.. Και να η Ελλαδα που κοβει το τσιγαρο και το καπνισμα, και, και, και .... 
Στην Ελλαδα μπορει να σταματησει να καπνιζει το φουγαρο στο εργοστασιο, το καλοριφερ στην πολυκατοικια και το τζακι, η ψησταρια με τα καρβουνα μπορει και αυτη να σταματησει να καπνιζει, αλλα δεν θα σταματησει ποτε ο Ελληνας να καπνιζει, τσιγαρα και πουρα και λουλαδες... οπου γουσταρει αυτος! 
Εμεις ολοι οι καπνιστες και μη καπνιστες τα ξεραμε ολα αυτα. Και ημασταν σιγουροι οτι δεν προκειται να γινει τιποτε! Ο νομος παρεμεινε νομος και η φουμα, φουμα! Και τασακια ξαναβγηκαν σε μπαρακια, καφετεριες και καφενεια! Και με πιο μανια απο πριν απαντες φουμαρουν, και δεν πα να λενε οι καρδιολογοι και οι γιατροι! 
Επεσε και ο Ελληνας σε μια πολυ κακη περιοδο, που ολα του τα κοβουν..  Μισθους, συνταξεις, δωρα, εργασια! Να σου κοψουν και το καπνισμα; Τι απομεινε μετα να σου κοψουν; Οτιδηποτε ... προεξεχει επανω σου; Οποτε; "Αναψε το τσιγαρο δωσε μου φωτια, εχω μεγαλο ντερτι μεσ την καρδια". Ο Ελληνας ετσι ειναι: Του λες τσιγαρο η υγεια, διαλεξε: Και σου απανταει : 
-Να εχουμε την υγεια μας να καπνιζουμε! Δεν γινεται τιποτε τελικα! Ο νομοθετης δεν μπορει να κοψει το τσιγαρο στον Ελληνα! Μονο ισως ο γιατρος αλλα και απο εκεινον μπορει να ξεφυγεις καμια φορα στα μουλωχτα και να φουμαρεις! Οποτε;  "Οταν καπνιζει ο λουλας εσυ δεν πρεπει να μιλας " και να μου τσαμπουνας ταχα για νομους που γινονται τσιγαροχαρτα και καιγονται καθε μερα στα τασακια ....


(ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger