Αρχική » » Η κυβέρνηση δεν διαθέτει την δεδηλωμένη

Η κυβέρνηση δεν διαθέτει την δεδηλωμένη


Ύστερα από πενθήμερη συζήτηση, η Βουλή ενέκρινε, χωρίς εκπλήξεις, σήμερα τα ξημερώματα, τον Προϋπολογισμό του του 2011 με τις ψήφους της συμπολίτευσης. Συγκεκριμένα, στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 298 βουλευτές, εκ των οποίων 156 είπαν «ναι» και 142 «όχι».
Ωστόσο, το κυβερνών κόμμα βγαίνει βαθιά πληγωμένο από την... πενθήμερη συζήτηση που έγινε στη Βουλή. Κι αυτό διότι οι αριθμοί αποδεικνύουν πως τελικά δεν διαθέτει τη δεδηλωμένη. Αν δηλαδή προστεθούν στον αριθμό των βουλευτών της αντιπολίτευσης – οι οποίοι τον καταψήφισαν – και εκείνοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος οι οποίοι εμμέσως πλην σαφώς διαφώνησαν αλλά τον ψήφισαν είτε «για να μην πέσει η κυβέρνηση»…είτε για να μην διαγραφούν (!), τότε ο προϋπολογισμός του 2011 αποτελεί «προϊόν» της μειοψηφίας που είναι πια και η ίδια η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου.
Αυτό αποτυπώνεται και στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Από τους 156 βουλευτές που ψήφισαν “ναι” αφαιρέστε τους 15 (τουλάχιστον) βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που όλες αυτές τις ημέρες έβγαιναν στην Βουλή ή στα ραδιόφωνα και δήλωναν ότι απορρίπτουν τον Προϋπολογισμό, αλλά θα τον ψηφίσουν για διάφορους λόγους, ο κυριότερος από τους οποίους είναι “να μην πέσει η κυβέρνηση”.
Αυτό άλλωστε είναι και το δεύτερο βασικό (για εμάς) συμπέρασμα από την συζήτηση που έληξε χθες: Όλοι και ο καθένας για τους δικούς του λόγους δεν θέλουν να πέσει η κυβέρνηση τώρα. Έτσι ο μοναδικός βουλευτής που επιθυμεί να πέσει η κυβέρνηση είναι μάλλον ο ίδιος ο … πρωθυπουργός, που βλέπει να χρεώνεται αυτός την καταστροφή.
Το κλίμα μέσα στο οποίο έγινε η χθεσινή ψηφοφορία υποδεικνύεται από τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομίας, Φ. Σαχινίδη, που έπαιζαν χθες όλα τα κανάλια, προφανώς για να είναι σίγουροι ότι θα τις ακούσουν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Σαχινίδης λοιπόν έσπευσε εν όψει της ψηφοφορίας να δηλώσει ότι κανείς βουλευτής δεν εκβιάζεται (σ.σ. για να ψηφίσει προϋπολογισμό και νομοσχέδια) κι αν κάποιος το πιστεύει να βγει και να το … πει. Απευθύνθηκε επίσης στους συναδέλφους του στο ΠΑΣΟΚ και τους είπε ότι αν έχουν υποστεί εκβιασμό να βγουν και να μιλήσουν, αφήνοντας εμμέσως να εννοηθεί ότι θα τους … τελειώσουν αμέσως.
Υπήρξε, ωστόσο, εκβιασμός; Κάποιοι θα πουν ότι αυτά δε γίνονται σε κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, ειδικά στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ. Μα ακριβώς γι΄ αυτό γίνονται όλα. Και ο εκβιασμός είναι καθημερινός διότι αν τους άφηναν ελεύθερους όχι Μνημόνιο, αλλά ούτε το νομοσχέδιο για την προστασία του Περιβάλλοντος δε θα πέρναγε.
Οι βουλευτές εκβιάζονται με τις πρόωρες κάλπες και τη λίστα με την οποία ο πρωθυπουργός θα βάζει και θα βγάζει όποιον θέλει. Αυτή είναι η αλήθεια καθώς υπάρχουν βουλευτές που θα ήθελαν να πουν αλήθειες, να αμφισβητήσουν καταστάσεις και πρόσωπα, αλλά δεν το κάνουν διότι δεν θέλουν να εξαφανιστούν από την πολιτική σκηνή. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αρκετές φωνές που δεν ανέχονται την κυβέρνηση. Που δεν ανέχονται να είναι οι ίδιοι άβουλα στρατιωτάκια που τους βάζουν να ψηφίζουν ό,τι τους σερβίρει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Οπότε, ο κ. Σαχινίδης πρέπει να μάθει ότι υπάρχει εκβιασμός και ότι πολύ σύντομα θα αρχίσει να φουντώνει το κίνημα αμφισβήτησης στο ΠΑΣΟΚ και τότε θα τρέχει και δε θα φτάνει.


 (ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger