Αρχική » » Χριστουγεννα- χρεωστούμενα

Χριστουγεννα- χρεωστούμενα


 
Γράφει ο Θόδωρος  Γαλανοπουλος

Χριστούγεννα έρχονται και όσο κι αν θεωρείται η γιορτή τής αγάπης, η γιορτή  που ενώνει ανθρώπους και καταλαγιάζει τα πάθη, τι να σου κάνει και μια γιορτή σε μια χώρα όπου το μεγαλύτερο βουνό της είναι το χρέος της; Άντε; και τι να σου κάνει μια γιορτή που την έχουμε συνδυάσει με ένα όργιο κατανάλωσης; Εμείς παίρναμε το δώρο, η σύζυγος με τα παιδιά παίρνανε τους δρόμους με τα μαγαζιά, οι μαγαζάτορες παίρνανε τη μεγαλύτερη λεία, και το κράτος ούτε καν το ΦΠΑ… αλλά το τρίτο το επίμηκες! Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μάλλον μας τα  έχουν αλλάξει μαζί με  τα φώτα και τα  πετρέλαια που είναι και πανάκριβα! Δώρα δεν υπάρχουν πλέον! Το μόνο δώρο που ελπίζει  ο εργαζόμενος, είναι να συνεχίσει να έχει τη δουλειά του, έστω αυτή με το πενιχρό μεροκάματο!  Χριστούγεννα λοιπόν  και το χρέος σαν χριστιανοί θα το κάνουμε, και σαν Έλληνες πολίτες επίσης! Δηλαδή έτσι και δούμε κανέναν πολιτικό με το καλό του το κοστούμι  σε καμιά εκκλησιά, δεν θα έχουμε κανέναν ενδοιασμό να του αμολήσουμε κανένα: Ου να μου χαθείς παλιορεμπεσκέ που μου ήρθες εδώ να μου κορδωθείς! Σε κανένα  ξωκλήσι  στο βουνό και πολύ σου πάει…. Έτσι είναι  αγαπητοί μου, αυτή είναι η κατάντια μας, να μην μπορούμε να χαρούμε ούτε τις άγιες μέρες! Το μυαλό μας κολλημένο στην αβεβαιότητα και στη μιζέρια που μεγαλώνει κάθε μέρα! Και πού είστε; Δεν θέλω ιδιαιτέρως φέτος τίποτε κακόγουστους  Αγιοβασιληδες, χοντρούς, να μου θυμίζουν τον Πάγκαλο μετα από δεξίωση καθώς  έχει φάει και έχει φορέσει τις κόκκινες  πιτζάμες του… Έτσι; Άντε γιατί θέλω κι εγώ να πιω κανένα τσιπουράκι, να ξεχάσω λιγάκι! Μη με φουντώνετε να ψάχνω για δεύτερο χάπι της πίεσης..
 Τα είπα και πέρυσι! Ο  Αη Βασιλης ο δικός μας ήταν μια σεπτή μορφή, λεπτός και ολιγαρκής όπως είναι και η πίστη μας! Δεν έχουμε εμείς καμιά  σχέση με αυτούς όλους τους Σαντα Κλάους που οδηγάνε έλκηθρο με ταράνδους και έχουν κόκκινα μάγουλα,  λες και έχουν φάει όλα τα λουκάνικα της Βόρειας Ευρώπης!  Άσε που ο Αη Βασίλης έρχεται με τη νέα χρονιά, και η νέα χρονιά για τη χώρα μας έχει κάτι αγγούρια, μα κάτι αγγούρια που δεν τα τρώνε ούτε οι τάρανδοι όσο πεινασμένοι και να είναι!    Εν πασει περιπτώσει, αν είναι να κάνουμε καμιά ευχή για το νέο χρόνο, είναι να μπορέσει η χώρα μας να πείσει την Τρόικα  τα δανεικά να τα δώσουμε πίσω με περισσότερες δόσεις, γιατί αυτές που μας έχουνε βάλει είναι θανατηφόρες… Όσο για τον Ελληνικό λαό, να μας δίνει ο θεός υπομονή δύναμη και τρύπες στο ζωνάρι. Όσο για τους πολιτικούς μας, αρκετοί από αυτούς θα έπρεπε με τη νέα χρονιά να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, αλλά και όσοι επιμένουν να μας σώσουν, που να μη σώσουν, ας μην μπλέκονται πολύ  μέσα στα πόδια των πολιτών, γιατί νεύρα είναι αυτά  και όσο  να είναι, τα χάπια με τέτοια κρίση δεν μας πιάνουν πάντα…



 (ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger