Αρχική » » ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ.


Με αφορμή δημοσίευμα στο σημερινό ΕΘΝΟΣ του Δήμου Βερύκιου, «περί Βιομηχανίας παραγωγής στρατηγών - «μαϊμού» και αρχηγών ΓΕΣ που είχε στηθεί στο Πεντάγωνο από τους ίδιους τους στρατιωτικούς με αποτέλεσμα να τιναχθούν στον αέρα τα επικουρικά τους ταμεία (ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ), όπου το ετήσιο έλλειμμα αγγίζει τα πενήντα εκατομμύρια ευρώ!», και για......

άρση κάθε παρεξήγησης και αποφυγή δημιουργίας μας λανθασμένων εντυπώσεων ας βάλλουμε τα πράγματα στη πραγματική τους διάσταση και ας δούμε ποιος πραγματικά ευθύνεται για το κατάντημα ενός από τα ισχυρότερα Μετοχικά Ταμεία της χώρας μας. Ας δούμε λοιπόν πως έχουν τα πράγματα.

1ον. Στις 31 Ιανουαρίου 1990, με απόφαση του τότε υπουργού εθνικής άμυνας, εγκρίθηκε η επιχορήγηση του ΜΤΣ με ποσό 5 δις δραχμών για «κάλυψη δημιουργηθέντος ελλείμματος από την άσκηση κοινωνικής πολιτικής της Πολιτείας, χωρίς επιχορήγησή του». Από αυτά δόθηκαν 3,5 δις δρχ και το υπόλοιπο 1,5 δις δρχ (5 εκατ. ευρώ) δεν δόθηκε ποτέ.

2ον. Σε εφαρμογή του Νόμου 2913/2001, χορηγήθηκε μέρισμα στους «αποκατασταθέντες διοικητικά και συνταξιοδοτικά αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης», χωρίς αυτοί οι αποκατασταθέντες να βρίσκονται σε ανταποδοτική σχέση με το ταμείο, και με ρητή διαβεβαίωση του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, ότι η όλη επιβάρυνση του Ταμείου θα εκαλύπτετο από τον κρατικό προϋπολογισμό. Συνολική επιβάρυνση του ταμείου μέχρι σήμερα περί τα 4, 4 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει εισρεύσει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του ΜΤΣ, παρά την δεσμευτική απόφαση της πολιτείας.

3ον. Την περίοδο 1990 – 2000, επιβλήθηκαν παρανόμως – σύμφωνα με τελεσίδικη δικαστική απόφαση – φόροι επί των εσόδων εκμετάλλευσης του Μεγάρου ΜΤΣ, ύψους 8.693.000 ευρώ.

4ον. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ΔΕΝ έχει αποδώσει μέχρι σήμερα το Σαρόγλειο Μέγαρο που βρίσκεται στην Ομόνοια και στεγάζει το Πταισματοδικείο Αθηνών, παρότι έχει λήξει η μίσθωση από το 1981 (!), έναντι 600.000 ευρώ ετησίως και η οποία μίσθωση είχε παραταθεί μονομερώς μέχρι το 2001. Η μη παράδοση του Σαρόγλειου Μεγάρου είχε ως αποτέλεσμα την αποτυχία αξιοποίησης του Μεγάρου που θα απέφεραν έσοδα της τάξεως των 1,5 έως 2 εκατ. ευρώ κατ΄ έτος και αφετέρου την μη αναπροσαρμογή από το 1998 στα σημερινά επίπεδα που ισχύουν για την περιοχή. Η απώλεια εσόδων από την διαφορά των μισθωμάτων σύν των τόκων ανέρχεται στο ποσό των 15 εκατ. ευρώ συνολικά. (στοιχεία από δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ της προηγούμενης εβδομάδας).

5ον. Το ξεπούλημα κυριολεκτικά της Γενικής Τράπεζας.

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι χίλιοι μύριοι λόγοι για το κατάντημα του Ταμείου, που από πολύ εύρωστο έγινε βαριά άρρωστο, αλλά οι κυριότεροι λόγοι είναι αυτοί που προαναφέρθηκαν και όχι τα υψηλά μερίσματα του λαμβάνουν οι μέτοχοί του, τα οποία αν μπει κάποιος στον κόπο να δει την παρακάτω ιστοσελίδα θα διαπιστώσει ότι το μικτό μέρισμα που χορηγεί το ΜΤΣ στους απόστρατους, δεν είναι και τόσο υψηλό όσο κανείς φαντάζεται, μετά από τόσα χρόνια εισφορές κλπ κρατήσεις .
ΜΙΚΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΜΤΣ

http://www.mts-mod.gr/

ΕΛΛΗΝΑΣ


(ΠΗΓΗ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger