Αρχική » » «Κορόιδο είσαι ;»

«Κορόιδο είσαι ;»




Με ρωτούν οι φίλοι μου «γιατί πληρώνεις διόδια; Κορόιδο είσαι;» Προτιμώ να χαμογελάσω και να αλλάξω κουβέντα, όπως αδιαφορώ για το βλέμμα επιείκειας που μου ρίχνουν οι οδηγοί που «σηκώνουν τη μπάρα» ενώ δίπλα τους εγχειρίζω το αντίτιμο των διοδίων στον υπάλληλο. Όχι δεν είμαι από τους «καναπεδάτους» ή τους «βολεμένους». Αντιθέτως, το κράτος με έχει...
αφάνταστα ταλαιπωρήσει, όσο ελάχιστους συμπατριώτες μας . Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μπορώ να αγνοώ κάποιους βασικούς κανόνες. Η «αντίσταση» στα διόδια είναι σωστή. Συμφωνώ εν πολλοίς με την άποψη που λέει ότι δεν είναι λογικό να καταβάλλονται τέλη για ένα δρόμο που «σκοτώνει» ούτε να καταβάλλει κανείς παράλογο αντίτιμο για να μετακινηθεί εντός των ορίων του χωριού του! Αλλά αν αρχίσουμε από το «δεν πληρώνω διόδια», θα περάσουμε στο «δεν καταβάλλω αντίτιμο εισιτηρίου στα μέσα συγκοινωνίας», εν συνεχεία στο «δεν πληρώνω στα βαπόρια γιατί το αντίτιμο είναι υψηλό» και κάποια στιγμή στο «παίρνω ότι γουστάρω από το μαγαζί σου και δεν πληρώνω γιατί μου τα τρώει το κράτος στους φόρους». 

Σας βεβαιώ ότι τα βγάζω κι εγώ πέρα με μεγάλο κόπο, μετρώ και τη δεκάρα μέχρι να πληρώσω τους λογαριασμούς του μηνός. Έχω κι εγώ συνειδητοποιήσει ότι όλα μας τα έσοδα τα «τρώνε» οι ΔΕΚΟ. Αλλά δεν θα μου άρεσε να βρεθώ σε καθεστώς αναρχίας. Δεν είδα, όμως, ούτε μια φορά μια τεράστια διαδήλωση ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που θα φωνάξουν κατά της ακρίβειας. Μια τέτοια, γιγάντια κινητοποίηση θα είχε αποτέλεσμα πολύ πιο εντυπωσιακό από τα «λευκοπλάστ» του ΠΑΜΕ στα εκδοτήρια του μετρό ή το ευκαιριακό «δεν πληρώνω τα διόδια». Καλός ο «καναπές» και ο αφ΄υψηλού σχολιασμός, αλλά δεν οδηγεί σε λύσεις. Επειδή, όμως, δεν είναι λύση η κατάλυση των νόμων και των κανόνων με τους οποίους παίζεται το δημοκρατικό παιχνίδι, καλό θα ήταν να αποφασίσουμε ότι ελήλυθεν η ώρα να αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση. 

Μόνο με οργανωμένο καταναλωτικό κίνημα μπορεί να καταπολεμηθεί η ακρίβεια και να αναιρεθούν αποφάσεις ανατιμήσεων που δεν είναι λογικές. Το να σηκώσεις την μπάρα ως νέος Πύρρος Δήμας μόνο σε πρόσκαιρες και «πύρρειες» νίκες οδηγεί. Αν αποφασίσουμε, όμως, να σηκώσουμε τα μανίκια και να οργανωθούμε ως καταναλωτές, πολλά μπορεί να αλλάξουν και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από ότι με το «δεν πληρώνω». 


Η ΑΚΙΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger