Αρχική » » Περίθαλψη Μελών Οικογενείας Στρατιωτικών

Περίθαλψη Μελών Οικογενείας Στρατιωτικών


Είμαι σύζυγος στρατιωτικού για ευνόητους λόγους αποφάσισα να γράψω εγώ αυτά που θα έπρεπε να αναφέρει ο σύζυγος μου για τηνιατροφαρμακευτική περίθαλψη των στρατιωτικών και των μελών της οικογένειας τους.

Πιστεύω ότι αυτό εκφράζει χιλιάδες μέλη που το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας κωφεύει εδώ και χρόνια και δεν δίνει… μια λύση. Καταρχήν με την τελευταία απογραφή όλοι οι στρατιωτικοί είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι!!!!! Αφού είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι γιατί δεν επιλέγουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους σε ποιο γιατρό θα πάνε αλλά πρέπει να πηγαίνουν οι ίδιοι στο πλησιέστερο στρατιωτικό νοσοκομείο που μπορεί να...
είναι σε απόσταση από 100 έως 400 χιλιόμετρα μακριά για μια απλή εξέταση και να μην πηγαίνουν σε έναν ιδιώτη γιατρό της επιλογής τους; (πληρώνουν οι ίδιοι τα έξοδα μετακινήσεως τους χώρια την ταλαιπωρία!!!)

Γιατί τα μέλη πρέπει να πηγαίνουν σε συμβεβλημένους γιατρούς αντί να επιλέγουν οι ίδιοι σε ποιον γιατρό θα πάνε; Αν επιλέξουν κάποιο άλλο γιατρό πληρώνουν την επίσκεψη τους ανάλογα με την αμοιβή του γιατρού και θα πάρουν πίσω μετά από δαπάνη που θα υποβάλουν (περνάνε και έξι μήνες στην καλύτερη περίπτωση) το πόσο των είκοσι ευρώ.

Και τώρα πάμε σε κάτι ποιο ειδικό. Η κόρη μου και εγώ έχουμε ένα πρόβλημα στα μάτια και χρειαζόμαστε γυαλιά οράσεως τα οποία η υπηρεσία δεν τα δικαιολογεί διότι είμαστε μέλη!!!! Δηλαδή ο σύζυγος δικαιούται γυαλιά οράσεως και εμείς ΟΧΙ!!!! Είμαστε αναγκασμένοι στην καλύτερη περίπτωση να πληρώσουμε το πόσο των πεντακοσίων ευρώ!!! Από τα πολλά χρήματα που αμείβεται ο σύζυγος!!!!! Δεν μας ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ!! (Δείτε πίνακες των μηνιαίων απολαβών των δημοσίων υπάλληλων).

Και ρωτώ. Πώς ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα ΜΕΛΗ των οικογενειών τους (και το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στο ΥΕΘΑ) δικαιούνται γυαλιά οράσεως και εμείς ΟΧΙ;; Γιατί υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός;; Εμείς σαν μέλη οικογένειας στρατιωτικών που ακολουθούμε τον σύζυγο σε όλες τις μεταθέσεις του γιατί δεν απολαμβάνουμε την ίδια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με όλους τους άλλους; Δεν είμαστε όλοι ίσοι όπως αναφέρει το Σύνταγμα της Ελλάδος;   Μήπως οι κύριοι υπουργοί (ΥΕΘΑ και ΥΓΕΙΑΣ) θα πρέπει να επιληφθούν επί του θέματος μιας και κανένας από την ηγεσία του στρατεύματος δεν δίνει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα;

Ευχαριστώ πολύ για την ανάρτηση. Ελπίζω να δοθεί λύση…...

(ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger