Αρχική » » Γιατί δεν πέφτουν τα καταραμένα spreads;

Γιατί δεν πέφτουν τα καταραμένα spreads;

Γράφει ο 29-26
Να θυμίσουμε καταρχάς ότι spread είναι το καπελάκι που πληρώνει η χώρα για να δανειστεί, σχετικά με αυτά που πληρώνει η Γερμανία. Αυτή τη στιγμή το επιπλέον είναι 8% και συνολικά μπορούμε να δανειστούμε με επιτόκιο της τάξης του 11% το χρόνο.
Και όμως από τον περασμένο Μάιο είμαστε υπό ''τροικανή'' κατοχή, υπακούμε τυφλά τις εντολές των δανειστών μας και είμαστε τα ...
καλά παιδιά της παγκόσμιας κοινωνίας που πήραν απόφαση να αλλάξουν τα στραβά του τόπου τους.
Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι; Παράδειγμα: Η διοίκηση της ΝΕΟΓΑΛ εξέφρασε την επιθυμία της να καταρτίσει επιχειρησιακές συμβάσεις με τους εργαζομένους της, εκμεταλλευόμενη το νέο νομικό καθεστώς. Μετά από λίγες ημέρες δέχεται, όλως τυχαίως, την επιθεώρηση εργασίας για ''τακτικό'' έλεγχο. Και κάπως έτσι έσβησε, άδοξα, η όποια επιθυμία της εταιρίας για επιχειρησιακές συμβάσεις.
Κατά τα άλλα οι τροικανοί αναρωτιούνται γιατί οι επιχειρήσεις δεν εκμεταλλεύονται το νέο ευνοϊκό καθεστώς και το αρμόδιο υπουργείο (αυτό που στέλνει τις επιθεωρήσεις εργασίας) απαντά καθησυχαστικά ότι ''είναι πολύ νωρίς ακόμα, περιμένετε'' κλπ κλπ. Μετά πως να πέσουν τα spreads; Θα τα ρίξουν υπουργοί-μαριονέτες, εκτός τόπου και χρόνου;
Σε πιο καθωσπρέπει ύφος οι αγορές απαντούν ότι η πορεία σας δεν είναι βιώσιμη, κοινώς πεθαίνετε σε 2,3 ή 5 χρόνια αν δεν αλλάξετε. Συμβουλεύω τον κ. Παπανδρέου να σταματήσει επιτέλους το κρυφτούλι με την Τρόικα, να απομακρύνει τους άχρηστους συνεργάτες του και να δουλέψει σοβαρά. Αν δεν μπορεί να τα κάνει αυτά, ας πάει σε εκλογές για να μας πει επιτέλους τι θέλει να κάνει!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger