Αρχική » » Πρόωρες εκλογές "βλέπουν" οι Financial Times

Πρόωρες εκλογές "βλέπουν" οι Financial Times

Πρόωρες εκλογές πριν το 2013 για την Ελλάδα εκτιμούν με δημοσίευμα τους οι "Financial Times", τονίζοντας πως το κλίμα της ανησυχίας διογκώνεται διαρκώς.
Το κλίμα στην Ελλάδα κινείται περισσότερο προς την ανησυχία και το φόβο για το μέλλον παρά προς το θυμό προς τα μέτρα λιτότητας, επισημαίνουν οι Financial Times, χωρίς αυτό να σημαίνει απααραίτητα πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης αποτυγχάνουν.
"Η ΕΕ κάνει σωστά που σχεδιάζει μία διαδικασία ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους, όμως, σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει σκέψη να...
εξαναγκαστούν οι κάτοχοι των ελληνικών κρατικών ομολόγων να αποδεχτούν ζημιές", αναφέρεται.
"Η αλλαγή της ελληνικής νοοτροπίας και στάσης απέναντι στο κράτος είναι ένα έργο που θα διαρκέσει για μία ολόκληρη γενιά, πέραν της πολιτικής ζωής του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Δουλειά του είναι να πείσει τη σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν ωφελούνται από τα ειδικά προνόμια των λίγων ότι τελικά θα κερδίσουν από τις μεταρρυθμίσεις. Παράλληλα, πρέπει να περιορίσει τη δυσαρέσκεια των υπουργών του, που ανησυχούν ότι οι πολιτικές καριέρες τους απειλούνται αφού οι μεταρρυθμίσεις περιορίζουν την ικανότητά τους να εφαρμόσουν πελατειακές σχέσεις", συνεχίζει το δημοσίευμα.
Έτσι, για να "ξεκαθαρίσει τον αέρα", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ενδέχεται να καταφύγει σε πρόωρες εκλογές.
Την ίδια ώρα, στη στήλη Lex των Financial Times επισημαίνεται ότι ήδη οι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να εξετάζουν το Σχέδιο Β για την Ελλάδα, αφού μοιάζει πλέον σχεδόν αναγκαία η ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους.
Στο άρθρο με τίτλο: "Ελλάδα: Πιο αργά, πιο χαμηλά, πιο αδύναμα" αναφέρεται χαρακτηριστικα "Το ελληνικό πακέτο διάσωσης δεν απαντά στη σημαντική ερώτηση του πώς να γίνει το χρέος της χώρας διατηρήσιμο".
"Με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 4,5% το 2010, η εγχώρια ζήτηση συρρικνώθηκε, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη μειώθηκε ,οι εξαγωγές έπεσαν και η φοροδιαφυγή παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ θα μπορούσε να μειώσει το "ολύμπειο χρέος" κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Όμως, το ερώτημα είναι το κατά πόσο οι επενδυτές θα θέλουν να αγοράσουν περιουσιακά στοιχεία σε μία τόσο προβληματική χώρα όπως η Ελλάδα", καταλήγει το άρθρο.



(Πηγή)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger