Αρχική » » Στον Τύπο της Κυριακής: Δημοσκόπηση Pulse: Σε ελεύθερη πτώση το ΠΑΣΟΚ , στο 3.5% η διαφορά με τη ΝΔ - 6 στους 10 λένε όχι στην προοπτική πρόωρων εκλογών

Στον Τύπο της Κυριακής: Δημοσκόπηση Pulse: Σε ελεύθερη πτώση το ΠΑΣΟΚ , στο 3.5% η διαφορά με τη ΝΔ - 6 στους 10 λένε όχι στην προοπτική πρόωρων εκλογών




Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που δημοσιεύει ο «Τύπος της Κυριακής» το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος παρουσιάζουν... νέα «βουτιά» στους τελευταίους τέσσερις μήνες ενώ η διαφορά με τη Ν.Δ., στην πρόθεση ψήφου, «κλείνει» στο 3,5%. Τα ευρήματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε πτωτική πορεία χωρίς «αναχώματα» αφού η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αμφιβάλει σοβαρά για την ειλικρίνεια των δεσμεύσεων του πρωθυπουργού στο κρίσιμο θέμα της εξάντλησης της τετραετίας. Ακόμη και οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζονται διχασμένοι για το αν λέει αλήθεια ο Γιώργος Παπανδρέου ότι δε θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, ερώτημα που απαντάται με καθολικό «όχι» από το σύνολο των ψηφοφόρων σε μια περίοδο έντονης εκλογολογίας από τα κυβερνητικά στελέχη. 
Σταθερά ποσοστά
Η στάση ευθύνης που έχει επιδείξει η Ν.Δ. εν μέσω οικονομικής κρίσης, με προτάσεις και θέσεις και όχι με καταγγελτικό λόγο και επικοινωνιακές κορώνες, έχει σαν αποτέλεσμα να κρατά σταθερά τις δυνάμεις της σε μια περίοδο συνολικής απαξίωσης του πολιτικού συστήματος από την κοινωνία και πρωτοφανής κρίσης του δικομματισμού. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η πρώτη «βουτιά» των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ έγινε τον Σεπτέμβριο του 2010 και η δεύτερη μεγάλη πτώση καταγράφεται τώρα ενώ τα δύο νέα κόμματα που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο, η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη και η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη αγγίζουν μόλις το 2%.
Μια ακόμη δικαίωση για τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά έρχεται από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ όπου ποσοστό 23% (μεγαλύτερο από το ποσοστό των γαλάζιων ψηφοφόρων που συμφωνούν με τα μέτρα) πιστεύουν ότι η Ν.Δ. πρέπει να επιμείνει στην αντιμνημονιακή της στάση αντί να συμφωνήσει στη λήψη πρόσθετων μέτρων.
  1. Οι πολίτες «βλέπουν» στημένο παιχνίδι μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας πίσω από τη δήλωση των ισχυρών για τα 50 δισ από την πώληση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας καθώς και από την αντίδραση του πρωθυπουργού.  
  2. Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse, το συντριπτικό ποσοστό των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η προαναγγελία όχι μόνο δεν αιφνιδίασε την κυβέρνηση αλλά έγινε σε συνεννόηση μαζί της, δικαιώνοντας πλήρως τον Αντώνη Σαμαρά που από την πρώτη στιγμή μίλησε για «κακοστημένη παράσταση».
  3. Τα «καμπανάκια» πληθαίνουν για την κυβέρνηση και δημιουργούν νέες, βαθιές ρωγμές στην εικόνα της πολυδιαφημιζόμενης -από τον Γιώργο Παπανδρέου- αξιοπιστίας της καθώς την ίδια ακριβώς άποψη σχηματίζει και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ (ποσοστό 64%). Το δεύτερο «χτύπημα» που καταδεικνύει ότι το κυβερνών κόμμα έχει πλέον δραματικό έλλειμμα εμπιστοσύνης στη συνείδηση των πολιτών, έρχεται από το 72% των ερωτηθέντων που πιστεύουν ότι δεν θα τηρήσει τη δέσμευσή του για απαλλαγή από το μνημόνιο το 2013. Οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων συμφωνούν σ’ αυτή την άποψη σε απόλυτη πλειοψηφία (87%) ενώ την ίδια εκτίμηση εκφράζει το 51% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
  4. Λάθος λύση
  5. Η λύση της πώλησης δημόσιας περιουσίας ή δημόσιας γης, που παραμένει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του πρωθυπουργού να κλείσει το θέμα, δεν αποτελεί για τους πολίτες σωστό μέτρο για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους. Η συντριπτική πλειοψηφία μιλά για λάθος, άποψη που ασπάζεται και το 57% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δικαιώνοντας και σ’ αυτό το σημείο τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πριν από δύο 24ωρα με συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να πληρώσει το χρέος της εφόσον ξεκινήσει την οικονομική ανάκαμψη «τώρα» και με την προϋπόθεση ότι θα αξιοποιήσει και δε θα ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία που μένει ανεκμετάλλευτη.
  6. Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι πολίτες- σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας- και απέναντι στη διαδικασία παραχώρησης δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες επενδυτές: οι μισοί από τους ερωτηθέντες θεωρούν ότι η διαδικασία θα γίνει με όρους που ωφελούν κυρίως τους ιδιώτες επενδυτές ενώ μόλις το 8% πιστεύει ότι θα ωφελήσει το ελληνικό κράτος. Η ίδια εικόνα καταγράφεται και στους ψηφοφόρους των κομμάτων, χωρίς να αποτελούν εξαίρεση οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ.
  7. «Οχι» στο νόμο Ραγκούση λέει το 55%
  8. Μήνυμα αποδοκιμασίας στέλνουν οι πολίτες και στον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, μετά τα νέα κρούσματα καταλήψεων. Το 23% των ερωτηθέντων ζητά να αποσυρθεί ο «Νόμος Ραγκούση» για την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας και το 32% να τροποποιηθεί. Αλλαγές στο νόμο θέλει και το 36% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ενώ καταγράφεται και ποσοστό της τάξης του 15% επίσης από τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος που ζητούν την απόσυρση του νόμου.











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger