Αρχική » » ΟΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΚΟΡΙΑ…

ΟΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΚΟΡΙΑ…


Σε μια χώρα που δεν ξέρει πού πηγαίνει και σε μια κοινωνία που κρύβεται τρομοκρατημένη, η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί, αλλά δεν πείθει.
Δεν πείθει γιατί η εντολή που τα μέλη του κόμματος έδωσαν στον Πρόεδρο, δεν γίνεται αποδεκτή από πλείστα όσα μεγαλοστελέχη και βουλευτάδες, οι οποίοι με νύχια και με δόντια παλεύουν να κρατήσουν τα.... κεκτημένα τους και να τα κληδοροδοτήσουν στους απογόνους τους. Τί κι αν είμαστε στην τέταρτη πια δεκαετία προεδρευομένης δημοκρατίας; Κάποιοι εξακολουθούν να τη βλέπουν ως κληρονομική δημοκρατία. Για νά μαστε βέβαια ειλικρινείς, το θάρρος το παίρνουν από τους ίδιους τους πολίτες, που εύκολα ψήφιζαν τόσα χρόνια τις ίδιες οικογένειες να κυβερνούν, ως ηγεμόνες κληρονομικοί.
Η εκλογή του Αρχηγού με άμεση ψηφοφορία και το μη αναμενόμενο του αποτελέσματος έφεραν τα πάνω κάτω στη γνώριμη τους διαδικασία. Η αποφυγή της λίστας νομίζουν ότι τους δίνει ακόμα ελπίδες διατήρησης των κεκτημένων. Και γι αυτό προσφάτως απέκτησαν θάρρος (ή μάλλον θράσος) και διεκδικούν, όσα νομίζουν πως αξίζουν. Και κάπως έτσι τα πράγματα στην εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλούν μειδίαμα.
Μια λύση φαίνεται μονάχα στον ορίζοντα: η υπέρβαση και του καινούργιου καταστατικού. Ο Πρόεδρος πρέπει να ζητήσει άμεσα από τη βάση την εκλογή όλων των υποψηφίων βουλευτών και όχι μόνο γιατί οι εκλογές πλησιάζουν, αλλά και γιατί η υπάρχουσα εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή κρίνεται ελλιπής (αν μη τι άλλο). Η βάση να κρίνει τους πάντες, και τους εν ενεργεία.
Με αυτόν τον τρόπο, αφενός θα διερευνηθεί πόσοι όντως προτίθενται να στηρίξουν το κόμμα στις εκλογές (και δε λοξοκοιτούν), αφετέρου θα αναγκαστούν οι ίδιοι να κινητοποιήσουν τον κόσμο αντί να τον προκαλούν. Άλλωστε με αυτόν τον τρόπο, και το κόμμα θα αναδείξει το αναληθές των δημοσκοπήσεων (αν πχ στις διαδικασίες συμμετάσχουν πανελλαδικά όσοι περίπου και στην εκλογή προέδρου, με τι μούτρα θα μας λέει ο καθένας ότι δήθεν ο κόσμος δε συσπειρώνεται γύρω από τον Α. Σαμαρά), και θα γεμίζουν τα ταμεία (αν πέρσι μαζεύτηκαν τόσα λεφτά από τα 2 ευρώ της εγγραφής, πόσα θα μαζευτούν φέτος με μια ετήσια συνδρομή πχ στα 5 ευρώ;). Επιπλέον, το σύνολο των βουλευτών θα αναγκαστεί να στηρίξει τις θέσεις του κόμματος και να πείσει τόσο για την ορθότητά τους, όσο και για τις προθέσεις των ιδίων. Τέλος, το κόμμα θα αποκτήσει από τώρα έναν κατάλογο κινητοποίησης 500 περίπου ατόμων, τα οποία θα μπορεί να ενημερώνει και να επιμορφώνει συνέχεια για τις θέσεις του κόμματος και πώς να τις προβάλλουν στους πολίτες εν όψει των εκλογών και άρα να πάψει επιτέλους και το «χαλασμένο τηλέφωνο» και η απέχθεια στα πρόσωπα των πολιτών όταν βλέπουν στην τηλεόραση πάλι τους ίδιους αποτυχημένους πρώην υπουργούς να εκπροσωπούν τη Ν.Δ.
Μια υπέρβαση ακόμα Πρόεδρε! Κάντην άμεσα!




Ν. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Εκπαιδευτικός
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger