Αρχική » » Πετρελαϊκή δημοκρατία ...

Πετρελαϊκή δημοκρατία ...

Γράφει Θόδωρος Γαλανόπουλος
Μετά από κάθε φόνο, θα έχετε δει όλοι πιστεύω τους γνωστούς και τους συγγενείς να λένε για το δολοφόνο, πάντα τα ίδια! Πέσαμε από τα σύννεφα, από αυτό το παιδί δεν το περιμέναμε ποτέ, δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα στη γειτονιά! Έτσι λοιπόν, το κάθε καλό παιδί σαν τον Κάνταφι, μπορεί να δέρνει τη γυναίκα του και να καταπιέζει τα παιδιά του, αλλά άμα δεν δίνει δικαιώματα στη γειτονιά, και άμα η γειτονιά κάνει δουλειές με πολλά λεφτά μαζί του, είναι το καλλίτερο παιδί! 
Σιγά μην πάμε εμείς να πούμε… στον ψυχίατρο ότι τριγυρνάει με μια κελεμπία και στήνει το τσαντίρι του στα πάρκα της Ευρώπης! Ας μας δώσει τα πετρέλαιά του και ας στήσει τσαντίρι και κάτω από τον πύργο του Άιφελ, και ας ρίξει και τις γυναίκες του στο Κολοσσαίο να μαλλιοτραβηχτούν …
Και αν έβαλε και κανα-δυο μπόμπες και τίναξε κάτι αεροπλάνα με εκατοντάδες νεκρούς αθώους πολίτες, τι να κάνουμε, όλοι έχουμε τις κακές μας στιγμές! Τόσο ορυκτέλαιο βγαίνει από τα πετρέλαια του, που μπορεί να λαδώσει πολλές πληγές και πολλές συνειδήσεις! Είπαμε, ο δικτάτορας και ο σατράπης, όσο έχουνε την εξουσία και το χρήμα στα χέρια τους αγοράζουν όση καλή εικόνα χρειάζονται για να την πουλάνε μέσα και έξω από το σπίτι τους! Όταν όμως αρχίζει και τρίζει η καρέκλα τους και κάποιοι άλλοι πάνε να γίνουνε τα αφεντικά, καλά είναι ο κάθε Βεδουίνος να πάρει το τσαντίρι του και να πάει να το στήσει σε όποια έρημο θέλει! 
Και να μας αφήσει τα πετρέλαια, που έχουμε να βουλώσουμε κάτι τρύπες, αλλιώς του αλλάζουμε εμείς τα πετρέλαια και τα φώτα… Αν η Λιβυη δεν είχε πετρέλαια, πρώτη πιθανότητα είναι να μη είχε τον Κανταφι για πρόεδρο! Αν δεν είχε πετρέλαια, δεν θα είχανε φάει καλα ένα σωρό εταιρείες (και ελληνικές) μαζί με τα στελέχη τους και τις χώρες τους! Αν δεν είχε πετρέλαιο, μπορεί να είχε δικτατορία, μπορεί δημοκρατία, μπορεί μοναρχία, μπορεί να είχε μεγάλη φτώχεια! Ό,τι και αν είχε, κανείς δεν θα ενδιαφερότανε για ένα κράτος Βεδουίνων στη βόρεια Αφρική! Μήπως ξέρει κανένας ποιος κυβερνάει και τι καθεστώς έχει το Τσαντ, η Μαυριτανία, ο Νίγηρας, η ακτή του Ελεφαντοστού; 
Είπαμε ανάλογα με το τι διαθέτει η κάθε χώρα, έχει και το αντίστοιχο ενδιαφέρον από την παγκόσμια κοινότητα! Αν ο Κανταφι δεν είχε το πετρελαϊκό χρήμα στα χέρια του, ούτε σε ξενοδοχείο στα Καμμενα Βούρλα δεν θα τον δέχονταν! Όχι να μου στήνει τα τσαντίρια του στα καλλίτερα μέρη της Ευρώπης! Για κοιτάτε τώρα, αν βγει ζωντανός από το βομβαρδισμό, και φύγει από τη χώρα, θα μπορεί να τριγυρνάει με εκείνες τις μεταξωτές κουρτίνες και τα τσαντίρια του όπου θέλει; Μωρέ, ούτε σε καταυλισμό τσιγγάνων δεν θα τον βάζουν μέσα! Αχ καημένε Μουαμάρ σοσιαλισταρά μου! Όπως λέει και το λαϊκό τραγούδι μας , "καλλίτερα να σε μισούν παρά να σε λυπούνται" , γιατί τότε ούτε καν θα σε μπερδεύουν οι μαθητές του γυμνασίου στις εκθέσεις τους όταν έγραφαν ότι ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήταν ένας ποιητής από την Αλεξάνδρεια της Λιβύης.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger