Αρχική » » Δημοσκοπήσεις Η αυτοδυναμία… μας τελείωσε

Δημοσκοπήσεις Η αυτοδυναμία… μας τελείωσε

Γράφει ο Ρωμύλος Κομνηνός

Τα ευρήματα της έρευνας της Public Issue, που δημοσιεύει η «Καθημερινή της Κυριακής», δείχνουν ότι η αυτοδυναμία αποτελεί πλέον μια… ξεχασμένη πολιτική προοπτική για την Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, παρόλο που διατηρεί μια απόσταση, αν και…
τσουρουφλισμένη πλέον, από τη Νέα Δημοκρατία.
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 33,5%, έναντι 27% της Νέας Δημοκρατίας, με τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα να βρίσκεται στο 6,5%, όση είχε καταγραφεί και τον προηγούμενο μήνα. Μόνο που σε αυτή τη μέτρηση, αμφότερα παρουσιάζουν κάμψη των ποσοστών τους, χάνοντας από 1,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.
Η ποσοστιαία αυτή πτώση είναι μοιραία για το ΠΑΣΟΚ, καθώς κατρακυλά στο 33,5% από το 35% που ήταν. Ένα ποσοστό το οποίο άφηνε στο Μέγαρο Μαξίμου περιθώρια αισιοδοξίας ότι θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να ανέβει ακόμη λίγο, φτάνοντας στα επίπεδα της αυτοδυναμίας που προβλέπει ο νόμος Παυλόπουλου, εφόσον αύξανε η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ, και ανάλογα με το ποσοστό των κομμάτων τα οποία θα έμεναν εκτός Βουλής.
Στα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ βρίσκεται στο 12%, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός στο 8,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 5,5%, οι Οικολόγοι και η Δημοκρατική Αριστερά στο 3%, και η Δημοκρατική Συμμαχία στο 2,5%.
Στην ερώτηση για το ποια κυβέρνηση θα επιθυμούσαν οι Έλληνες για το μέλλον, το 23% τάσσεται υπέρ μιας οικουμενικής συνεργασίας όλων των πολιτικών δυνάμεων, το 12% υπέρ του «μεγάλου συνασπισμού» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, το 8% υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, και το 6% υπέρ μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ.
Στην πρωθυπουργική καταλληλότητα, ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 31% έναντι 20% του Αντώνη Σαμαρά, με τον «κανένα» να βρίσκεται στο 49%. Όσο για τις δημοφιλίες των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση παραμένει ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 37%, και ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 35%, ο Αντώνης Σαμαράς με 34%, και οι Αλέξης Τσίπρας και Αλέκα Παπαρήγα με 29% ο καθένας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger