Αρχική » » Το Βερολίνο “φλερτάρει” με την επαναγορά του χρέους

Το Βερολίνο “φλερτάρει” με την επαναγορά του χρέους

Γράφει ο Εμμανουήλ Ζερβός
Το Βερολίνο, πολιτική έδρα της γερμανικής κυβέρνησης, εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς των ζυμώσεων και των εξελίξεων γύρω από το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, και το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Η Άνγκελα Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς και στελέχη της Μπούντεσμπανκ και της ΕΚΤ που προέρχονται από τη...
γερμανική «ατμομηχανή», έχουν τοποθετηθεί κατά καιρούς για το «ελληνικό πρόβλημα». Και η ανάγνωση-ερμηνεία των δηλώσεών τους, στάθηκε αφορμή για επιδείνωση της εικόνας που περιβάλλει το μέλλον της οικονομίας μας.
Πιο πρόσφατο κρούσμα, οι δηλώσεις του Γερμανού καθηγητή του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ,Λαρς Φελντ, ο οποίος είναι εδώ και δυο εβδομάδες μέλος του οικονομικού επιτελείου της Καγκελαρίας.
«Η επαναγορά μετοχών μέσω ενός ευρωπαϊκού θεσμού, δεν συνιστά χρεοκοπία. Θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε αυτή την πρακτική για την Ελλάδα. Ενώ, ένας άλλος τρόπος για να ελαφρύνει το βάρος του χρέους, είναι να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος να το αποπληρώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φελντ, ο οποίος επιχειρεί να «από-δαιμονοποιήσει» το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας, βάζοντας ωστόσο στο τραπέζι του δημοσίου διαλόγου, και το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού ελληνικού χρέους.
«Πέρασε ένας χρόνος από τη στιγμή που αποφασίστηκε η διάσωση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Είναι καιρός να αναγνωρίσουν οι επενδυτές ότι οφείλουν να μοιράζονται το κόστος, σε περιπτώσεις όπου κάποια χώρα υπερφορτώνεται με χρέη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός καθηγητής και σύμβουλος της κας Μέρκελ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger