Αρχική » » “Οι Αμερικανοί τιμώρησαν τον Καραμανλή”

“Οι Αμερικανοί τιμώρησαν τον Καραμανλή”

Γράφει ο Εμμανουήλ Ζερβός
Σε αντίποινα κατά της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή για τη στάση που τήρησε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, αρνούμενη να συναινέσει στην ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία, αποδίδεται σύμφωνα με έγγραφο του Wikileaks, που δημοσιεύουν σήμερα τα «Νέα», η...
επιλογή του Λευκού Οίκου επί ημερών Τζορτζ Μπους του νεώτερου, να μην συμπεριληφθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα κατάργησης της βίζας για τις επισκέψεις στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.


Το έγγραφο είναι σχετικό τηλεγράφημα του τότε πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντάνιελ Σπέκχαρντ, στις 29 Απριλίου του 2009. «Η οργή της κυβέρνησης Μπους για το ελληνικό βέτο στο ΝΑΤΟ, τον Απρίλιο του 2008 για το αίτημα της πΓΔΜ λόγω του ονόματος, επιβράδυνε την υποψηφιότητα της Ελλάδας για το πρόγραμμα κατάργησης της βίζας. Ήταν μια εξαίρεση που ερμηνεύτηκε ως πολιτική τιμωρία», ανέφερε χαρακτηριστικά στο τηλεγράφημά του ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Σε άλλο τηλεγράφημά του, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2009, ο τότε Αμερικανός πρέσβης καταγράφει τα παράπονα της Ντόρας Μπακογιάννη προς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, επειδή εκτιμούσε ότι η ίδια είχε κάνει όλη την προεργασία για τη βίζα, και ο Λευκός Οίκος την έκανε «δώρο» στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο εμφανιζόταν βέβαιος νικητής των εκλογών.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger