Αρχική » » «Σπάει» η Δανία τη Συνθήκη Σένγκεν, επαναφέροντας τους συνοριακούς ελέγχους

«Σπάει» η Δανία τη Συνθήκη Σένγκεν, επαναφέροντας τους συνοριακούς ελέγχους

Κοπεγχάγη
Η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πρόκειται να επαναφέρει «το συντομότερο δυνατό» τους συνοριακούς ελέγχους στους ταξιδιώτες που εισέρχονται από τη Γερμανία και τη Σουηδία, «παγώνοντας» και επίσημα την εφαρμογή της Συνθήκης του Σένγκεν.
Οι έλεγχοι θα επανέλθουν στη μεθοριακά περάσματα στα...
 σύνορα με τη Γερμανία, καθώς και στα λιμάνια για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Σουηδία. Το ίδιο ισχύει και για όσους χρησιμοποιούν τη γιγάντια γέφυρα Όρεσουντ, που ενώνει την Κοπεγχάγη με το Μάλμε της Σουηδίας.
Ο υπουργός Οικονομικών της Δανίας εξήγησε ότι το μέτρο κρίθηκε αναγκαίο, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά η εγκληματικότητα στη μεθόριο. Σε πολιτικό επίπεδο, η απόφαση ελήφθη μετά από συμφωνία του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος Venstre με το ακροδεξιό Kόμμα του Δανέζικου Λαού (DF) της Πία Κιάρσγκαρντ.
Η απόφαση έρχεται ένα μόλις 24ωρο προτού πραγματοποιηθεί η κρίσιμη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ, στη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί η πρόταση της Κομισιόν για άρση της Συνθήκης Σένγκεν, σε «εξαιρετικές περιστάσεις», πρόταση που κατατέθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει το κύμα Τυνήσιων μεταναστών από την Ιταλία.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger