Αρχική » » ΣΤΑ ΙΣΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

ΣΤΑ ΙΣΑ ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Ανατροπή σκηνικού δείχνουν οι δύο μεγάλες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα σε κυριακάτικες εφημερίδες. Ισοπαλία Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ δείχνει η δημοσκόπηση της ΜΡΒ για τη real news ενώ η RASS δίνει ισχνό προβάδισμα στο κυβερνών κόμμα με 0,9 % στα όρια του στατιστικού λάθους. Παράλληλα στη δημοσκόπιση της RASS για την εφημερίδα "το παρόν" παρατηρούμε μεγάλη άνοδο του... Αντώνη Σαμαρά στα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης Αναλυτικά 

Μηδενική διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της MRB για την εφημερίδα «Real News». Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση, και τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν 21,5%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,1%, ο ΛΑΟΣ με 6%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,1%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι με 3,2%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,3%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το 26,1%.
Στην εκτίμηση ψήφου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν 31,8% αντίστοιχα, το ΚΚΕ 9,5%, ο ΛΑΟΣ 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4,8% και οι Οικολόγοι - Πράσινοι 3,8%.
Τα υπόλοιπα κόμματα δεν ξεπερνούν το 3%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, και δεν υπάρχει αυτοδυναμία.
Στην παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 12,5 μονάδες, ενώ στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου έχει προβάδισμα 0,2% με 26,5% έναντι 26,3% του Αντ. Σαμαρά. Κανένας από τους δυο δηλώνει το 45,2%.
Όσον αφορά την δημοσκόπηση της RASS ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 24,5% έναντι 23,6% της Νέας Δημοκρατίας δηλαδή οριακή διαφορά της τάξεως του 0,9 % ,σαφώς κάτω από τα όρια του στατιστικού λάθους. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Απρίλιο το ΠΑΣΟΚ ήταν μπροστά με 2,7% .
Τα υπόλοιπα κόμματα λαμβάνουν ΚΚΕ 7,5% ΛΑΟΣ 5,4% ,Οικολόγοι Πράσινοι 3,2% ,ΣΥΡΙΖΑ 3,1% , ενώ εκτός βουλής φαίνονται να μένουν οι ΔΗ.ΣΥ με 1,9 % ,Δημοκρατική Αριστερά με 1,8 % και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με 1,7% .
Αν κάνουμε αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου τότε τα ποσοστά γίνονται ΠΑΣΟΚ 32,49% ,Ν.Δ 31,29% , ΚΚΕ 9,94% ,ΛΑΟΣ 7,16% ,ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 4,24% ,ΣΥΡΙΖΑ 4,11% ,ΔΗΣΥ 2,51% ,ΔΗ.ΑΡ 2,38% και Π.ΑΡΜΑ 2,26% 
Εντυπωσιακά είναι και τα άλλα στοιχεία της έρευνας όπου ο Σαμαράς προηγείται του Παπανδρέου σε δημοτικότητα 44,2% έναντι 39,3% .Ακολουθούν οι Κουβέλης με 38,4% , Δημαράς με 38% ,Καρατζαφέρης με 27,1% ,Τσίπρας με 25% ,Παπαρήγα με 24,5% και μακράν τελευταία η Μπακογιάννη με μόλις 21,4% .
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία έχει επίσης εξανεμιστεί η διαφορά υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου στο 0,7% 
Σε ότι αφορά το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο το 38,5 % πιστεύει πως πρέπει να το υιοθετήσει η κυβέρνηση έναντι 31,2 % που θεωρεί ότι η Ν.Δ πρέπει να συναινέσει στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.
Ράπισμα προς την κυβέρνηση και όσους τις τελευταίες μέρες εντείνουν τις πιέσεις για συναίνεση στους όρους του μνημονίου για τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί και το γεγονός ότι η κοινή γνώμη σε ποσοστό 62,4% θεωρεί ότι η κυβέρνηση ζητά συνενοχή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης , ενώ μόλις 32,8 % πιστεύει ότι όντως θέλει την ειλικρινή συνεργασία για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger