Αρχική » » Ας παραιτηθεί και… βλέπουμε

Ας παραιτηθεί και… βλέπουμε

Γράφει η Μαρίκα Λυσιάνθη
«Κι αν παραιτηθώ, τι θα αλλάξει;»… Αυτό το διόλου ρητορικό ερώτημα απεύθυνε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον Αλέξη Παπαχελά, χθες βράδυ στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επιχειρώντας φυγή από τη…
λογική, και την απορία του διευθυντή της «Καθημερινής» για ποιόν λόγο παραμένει στη θέση του, ενώ προ μηνών ο ίδιος είχε δεσμευτεί, πως αν η Κυβέρνηση υποχρεωνόταν να προσφύγει σε πρόσθετα μέτρα, θα υπέβαλε την παραίτησή του, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα συνεπαγόταν ότι απέτυχε.
Το σοκ των μέτρων που ανακοινώθηκαν χθες, παραπέμπει σε παταγώδη αποτυχία. Συνάδελφοί του υπουργοί, όπως ο Βενιζέλος, μιλούν για «δημοσιονομική κατοχή», υπονοώντας ότι την… πόρτα την άνοιξε ο ίδιος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Άλλοι τον προτρέπουν να ζητήσει μια στοιχειώδη συγνώμη, έστω και πολιτικού περιεχομένου, έστω και «για την τιμή των όπλων», προκειμένου να… ηρεμήσει μια κοινωνία η οποία βρίσκεται στα όρια της έκρηξης και των… συνεπειών της έκρηξης αυτής για την Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.
Και όμως, στο τέλος της ημέρας, ο πρωταγωνιστής του δράματος συνεχίζει να θεωρεί ότι η παράσταση δεν τον αφορά. Ευτυχώς που η εκπομπή του κ. Παπαχελά προβάλλεται προχωρημένη ώρα, και έτσι δεν ήταν πολλοί εκείνοι οι οποίοι άκουσαν live τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να δηλώνει… αμέριμνος. Ευθυνών και συνεπειών.
Δεν μπορεί πάντως κανείς, παρά να συμφωνήσει μαζί του, σε μια άλλη αποστροφή των όσων είπε. Πράγματι, η αλήθεια είναι δύσκολη. Μόνο που, η αλήθεια που τον αφορά, λέει… ας παραιτηθεί εκείνος, και βλέπουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger