Αρχική » , » Το ΠΑΣΟΚ χάνει 9%!

Το ΠΑΣΟΚ χάνει 9%!

Γράφει ο Μάνος Οικονομίδης
Η εκτίμηση πολιτικής επιρροής του Ιουλίου, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα», επιβεβαιώνει την ταχεία υποχώρηση των εκλογικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ, σε συνδυασμό με την εξίσου μεγάλη συρρίκνωση της κοινωνικής επιρροής του. Και προδικάζει το περαιτέρω «ψαλίδισμα» των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, μια εκτίμηση η οποία καθιστά απαγορευτική την πρόωρη ...προσφυγή στις κάλπες, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, και όχι φυσικά υπό το βάρος των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.
Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της μέτρησης, η Νέα Δημοκρατία έχει αποκτήσει πλέον «αέρα» 4% έναντι του ΠΑΣΟΚ, καθώς συγκεντρώνει 29,5% έναντι 25,5% του Κινήματος. Εξαιρετικά ψηλά βρίσκεται το ΚΚΕ, με 13%, ενώ ακολουθούν ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός με 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7%, οι Οικολόγοι με 4%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, η Χρυσή Αυγή με 1,5%, και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών με την Ανταρσία από 1%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει σημαντικά το ποσοστό του, επιβεβαιώνοντας και αριθμητικά την εκτίμηση ότι η πόλωση η οποία έχει δημιουργηθεί λόγω της αντιπαράθεσής του με το ΠΑΣΟΚ, του επιτρέπει να κερδίζει «αναποφάσιστους». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το εύρημα πως το κόμμα του οποίου ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται από το 13,5% ως εκείνο που ασκεί την καλύτερη αντιπολίτευση, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 12,3%.
Η πολιτική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, την οποία καρπώνεται σε μεγάλο βαθμό η Νέα Δημοκρατία,ενισχύει και τα κόμματα της Αριστεράς. Το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός και η Δημοκρατική Αριστερά συγκεντρώνουν από κοινού 22,5% ένα πρωτοφανές υψηλό ποσοστό για τα κόμματα του συγκεκριμένου χώρου.
Από τον Δεκέμβριο του 2010, δηλαδή μέσα σε διάστημα επτά μηνών, το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί μια εκκωφαντική απώλεια πολιτικής επιρροής, καθώς από το 34,5% βρίσκεται σήμερα το 25,5%, μια συρρίκνωση της τάξης του 9%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger