Αρχική » » Τα πράγματα σοβαρεύουν…

Τα πράγματα σοβαρεύουν…

Γράφει ο Μάνος Οικονομίδης
Κάθε φορά που το πρακτορείο Reuters επιλέγει την Ελλάδα ως «ναυαρχίδα» της ειδησεογραφίας του, τα νέα δεν είναι ιδιαίτερα καλά για τη χώρα μας. Συνήθως δε, σηματοδοτούν προβλήματα και αδιέξοδα στις ατέρμονες συζητήσεις και περίπλοκες ...
ζυμώσεις για την εκταμίευση κάποιας δόσης, ή τη συμφωνία για ένα νέο πακέτο χρηματοδοτικής στήριξης
Αυτή τη φορά, δεν διακυβεύεται κάποια δόση, μιας και μέχρι την εκταμίευση της 6ης, έχουμε μπροστά μας δρόμο. Το γεγονός λοιπόν ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊαποφάσισε να συγκαλέσει σύσκεψη για το πρωί της Δευτέρας με τη συμμετοχή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ, του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, και του αρμοδίου για την οικονομία Επιτρόπου Όλι Ρεν, δείχνει ότι τα πράγματα έχουν σοβαρέψει.
Οι πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο «ελληνικό πρόβλημα», μετά το αδιέξοδο που προκύπτει με το σχέδιο του Παρισιού για τη συμμετοχή ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης, και ενώ η ευρωζώνη αρχίζει να αποκτά καινούριο πονοκέφαλο, την Ιταλία.
Η συνάντηση γίνεται βιαστικά, καθώς λίγες ώρες αργότερα, το απόγευμα της Δευτέρας θα συναντηθούν οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών-μελών του Eurogroup, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση με την Ελλάδα.
Η πρωτοβουλία Φαν Ρόμπεϊ έρχεται να επιβεβαιώσει τη διογκούμενη ανησυχία ότι δεν «περπατάει» το γαλλικό σενάριο για την 30ετη μετακύλιση των ελληνικών ομολόγων, λόγω του υψηλού (άνω του 8%) επιτοκίου που προβλέπει, με αποτέλεσμα να αναζητείται γρήγορα εναλλακτική λύση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger