Αρχική » » Φανερά Μυστικά «By the book»

Φανερά Μυστικά «By the book»

Από τον Μανώλη Κοττάκη 
Την επόμενη των προσβλητι­κών δηλώσεων Γιoύνκερ περί μειωμένης εθνικής κυριαρχί­ας έγραψα περισσότερο από διαίσθηση παρά από πληροφόρη­ση πως, αν δεν αντιδράς, όταν σε προσβάλλουν ανοι­χτά, τότε σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα σου ζη­τήσουν να...
κάνεις παραχωρήσεις και αλλού. Και τό­τε τα θέματα που θα διακυβεύονται θα είναι πολύ πιο σοβαρά από την τοποθέτηση ενός κοινοτικού χαρτο­γιακά σε θέση επιτρόπου στα υπουργεία, γιατί συν­δέονται με τις προοπτικές του έθνους στις δεκαετίες. Όπως αποδεικνύεται, σε αυτή τη θέση είμαστε τώρα. Σύμμαχοι, Τούρκοι και άλλοι είναι έτοιμοι να κερδίσουν σε καιρό ειρήνης από την Ελλάδα όσα δεν κέρδισαν ύστερα από πολέμους και εισβολές! Η πληροφορία ότι είναι ανοιχτό το θέμα της πα­ραπομπής του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας στη Χάγη δείχνει πόσο κοντά είμαστε στην έναρξη του τελικού γύρου διευθετήσεων για τη νέα αρχιτεκτο­νική της περιοχής. Οι σύμμαχοι εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι είμαστε σε χειρίστη διαπραγματευτική θέση, αξιοποιούν το ότι η κυβέρνηση έχει γονατίσει μπροστά τους περιδεής από τον φόβο της χρεοκοπίας και προχωρούν μεθοδικά στο κλείσιμο μετώπων.  
1. Έκλεισαν αθόρυβα αρχικά το θέμα των στρα­τηγείων του ΝΑΤΟ. Ξεπουληθήκαμε, χάνοντας το στρατηγείο της Λάρισας.  
2. Έβαλαν μπροστά το Κυπριακό, που και να Θέλαμε τώρα να στηρίξουμε το «όχι» στο Ανάν 2 δεν μπορούμε, ασχέτως του αν η κυβέρνηση Χριστόφια είναι πιο ενδοτική και από του Παπανδρέου.  
3. Βάζουν πάλι στο τραπέζι θέμα Αιγαίου, ενώ εμείς ανοίξαμε θέμα πετρελαίων στο Ιόνιο.  
4. Πιέζουν για συμβιβασμό με τα Σκόπια εν ανα­μονή και της απόφασης της διεθνούς Δικαιοσύνης για την ενδιάμεση συμφωνία.  
5. Ζητούν την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, το πιο φανταχτερό από τα προικιά της εθνικής περι­ουσίας. 
Η διανομή που γίνεται είναι νομίζω ξεκάθαρη. Οι σύμμαχοι θα κερδίσουν γεωπολιτικά, οι Ευ­ρωπαίοι εταίροι επενδυτικά. Και για να μην εκτεθεί ανεπανόρθωτα η κυβέρνηση, χρησιμοποιούνται δύο τεχνάσματα:
  Οι δυσμενείς αποφάσεις για τα εθνικά μας δί­καια θα δρομολογηθούν μέσα από αποφάσεις της διεθνούς Δικαιοσύνης. Η Χάγη είναι δικαστήριο του οποίου η σύνθεση ορίζεται από τον ΟΗΕ και οι αποφάσεις της βασίζο­νται και στους διπλωματικούς συσχετισμούς. 
Σε αντίβαρο για τις παραχωρήσεις που δεν κά­ναμε 40 χρόνια τώρα. θα χαλαρώσουν λίγο την πίε­ση για τα δημοσιονομικά. Μην εκπλαγείτε αν ξαφνικά πάρουμε δάνειο χω­ρίς συμμετοχή ιδιωτών, αν ανοίξουν οι κρουνοί του ΕΣΠΑ, αν ανεβούμε μια βαθμίδα αξιολόγησης από τους διεθνείς οίκους. Φοβάμαι ότι ο Παπανδρέου βάζει στην ίδια ζυγαριά το μέλλον της χώρας με το δικό του. Και ποντάρει στο δεύτερο εις βάρος του πρώτου. Για να δικαιωθεί εκείνος που το 2010 μού έλεγε ότι «επειδή είναι ιδανικό θύμα, οι ξένοι θα τον πάνε «by the book»... 


ΕΦΗΜ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger