Αρχική » , » Η αισχροκέρδεια έχει μόνιμη θέση πάρκινγκ

Η αισχροκέρδεια έχει μόνιμη θέση πάρκινγκ

58 ευρώ αυξήθηκε μέσα στην κρίση η στάθμευση στην Αθήνα. Στο κέντρο το αντίτιμο για ωριαία στάθμευση κυμαίνεται από 7 έως 13 ευρώ. Εχετε ένα αυτοκίνητο και θέλετε να το σταθμεύσετε σε πάρκινγκ της Αθήνας ή της Νέας Υόρκης. Πού θα πληρώσετε περισσότερο για μία ώρα; Μη βιαστείτε να απαντήσετε στη μεγαλούπολη των ΗΠΑ, καθώς η ελληνική πρωτεύουσα του Μνημονίου και της μεγάλης...
οικονομικής κρίσης είναι από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου ως προς το κόστος ενοικίασης θέσης πάρκινγκ με τον μήνα ή την ημέρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αθήνα πρέπει να πληρώσει κανείς 35,95 δολάρια την ημέρα ή περίπου 25 ευρώ, ενώ στη Νέα Υόρκη το κόστος είναι 30 δολάρια ή περίπου 20 ευρώ.
Η ελληνική πρωτεύουσα για ακόμη μια χρονιά βρίσκεται μεταξύ των 25 πιο ακριβών περιοχών του πλανήτη, αποδεικνύοντας ότι η επένδυση σε πάρκινγκ μπορεί να είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων και της έλλειψης πολλών και οργανωμένων χώρων στάθμευσης.
Κατάταξη 
Φυσικά και επειδή στην κουλτούρα του Ελληνα δεν έχει μπει ακόμη η συνήθεια της στάθμευσης σε οργανωμένο χώρο και οι περισσότεροι επιλέγουν να παρκάρουν παράνομα, αφού ο έλεγχος είναι ελλιπής. Η τελευταία έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων, Colliers International, για το κόστος στάθμευσης σε όλο τον κόσμο το 2011 κατατάσσει την Αθήνα στην 25η θέση των πιο ακριβών περιοχών σε ό,τι αφορά το μηνιαίο ενοίκιο και στην 22η θέση σε ό,τι αφορά το ημερήσιο τίμημα για μια θέση πάρκινγκ.
Η αισχροκέρδεια έχει μόνιμη θέση πάρκινγκ
Παρά το γεγονός ότι θα περίμενε κανείς να μειωθούν οι τιμές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, της αδυναμίας των περισσότερων να πληρώσουν υψηλά ενοίκια πάρκινγκ, αλλά και της μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου, εντούτοις στην ελληνική πρωτεύουσα το πάρκινγκ σε ιδιωτικούς χώρους είναι ιδιαίτερα δαπανηρό.
Σύμφωνα με την έρευνα, το μηνιαίο ενοίκιο για στάθμευση ανέρχεται σε 338,21 δολάρια ή 270 ευρώ τον μήνα κατά μέσον όρο, βάζοντας την Αθήνα στον παγκόσμιο χάρτη της ακρίβειας μπροστά από πόλεις όπως το Παρίσι, το Μόναχο, η Μαδρίτη, το Σαν Φρανσίσκο, το Μόντρεαλ, η Φρανκφούρτη, το Σικάγο, το Τελ Αβίβ κ.ά. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ελληνική πρωτεύουσα το 2009 βρισκόταν στην 32η θέση παγκοσμίως με το μηναίο κόστος στάθμευσης να είναι τότε μόλις στα 292,33 δολάρια, περίπου 212 ευρώ. Επομένως, μέσα σε δύο χρόνια καταγράφεται αύξηση 58 ευρώ τον μήνα.
ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ
100.000 για μία θέση στο Κολωνάκι
Σε ό,τι αφορά την πώληση θέσης πάρκινγκ, υπάρχουν πολλές αγγελίες στις εφημερίδες αλλά λίγοι είναι οι ενδιαφερόμενοι λόγω κόστους.
Στο Κολωνάκι έχουν καταγραφεί τιμές έως 100.000 ευρώ, ενώ σε πιο λαϊκές συνοικίες από 20 έως 50 χιλιάδες ευρώ.
Το Κολωνάκι είναι και η πιο ακριβή συνοικία για μίσθωση θέσης πάρκινγκ όπου υπάρχουν χώροι στάθμευσης που χρεώνουν έως και 13 ευρώ μόνο για την πρώτη ώρα και στη συνέχεια 3 ευρώ την ώρα. Στο κέντρο της Αθήνας η ωριαία στάθμευσης κυμαίνεται από 7 έως 13 ευρώ και 1 με 2 ευρώ για κάθε επιπλέον ώρα, ενώ η μηνιαία ενοικίαση μιας θέσης κοστίζει έως 450 ευρώ.
90 έως 180 ευρώ 
Στις υπόλοιπες περιοχές της Αθήνας με μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης τα μηνιαία ενοίκια κυμαίνονται από 90 έως 180 ευρώ. Οσο για την ημερήσια μίσθωση μιας θέσης μπορεί να φτάσει και τα 10 ευρώ (για την πρώτη ώρα) και μετά να αυξάνεται, ανάλογα με τα τιμολόγια της εκάστοτε εταιρείας. Είναι γεγονός ότι τα υπαίθρια πάρκινγκ δεν χρεώνουν πάνω από 6 - 7 ευρώ την ώρα, αλλά στα εμπορικά κέντρα και στις εταιρείες που έχουν κατασκευάσει πάρκινγκ με δύο και τρία επίπεδα το κόστος ανεβαίνει σημαντικά.
Στο Χαλάνδρι το κόστος φτάνει έως 250 ευρώ για μία θέση σε υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας, στο Παλαιό Φάληρο έως 200, σε Κυψέλη, Καισαριανή, Καλλιθέα, Νέο Ηράκλειο έως 180, στους Αμπελόκηπους έως 170. Υπάρχει φυσικά και η επιλογή του δημοτικού πάρκινγκ όπου στο κέντρο οι θέσεις είναι αρκετές με κόστος 6 ευρώ για 3 ώρες αλλά με συνεχείς μετακινήσεις.

Β.Σ. ΚΑΝΕΛΛΗΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger