Αρχική » , » Ο Τρισέ προσπαθεί να (ξανα)σώσει την Ευρώπη

Ο Τρισέ προσπαθεί να (ξανα)σώσει την Ευρώπη


Γράφει ο Μάνος Οικονομίδης
Για άλλη μια φορά, στη διάρκεια της σταυροφορίας αντιμετώπισης μιας κρίσης χρέους που απειλεί συθέμελα την ευρωζώνη, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ επιβεβαίωσε ότι η δική του καθαρή σκέψη βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τη…
 θολούρα της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης. Του αποπροσανατολισμού που δεν επιτρέπει στην Άνγκελα Μέρκελ, τον Νικολά Σαρκοζί και τους υπόλοιπους, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Και να δώσουν, πειστικές, ηχηρές και μόνιμου χαρακτήρα πολιτικές απαντήσεις στις προκλήσεις και τη βουλιμία των κερδοσκόπων.

Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οΠρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σήκωσε με ύφος απόγνωσης τους ώμους του, έκανε έναν χαρακτηριστικό μορφασμό δυσφορίας, και αναρωτήθηκε για ποιο λόγο η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης δεν έχει προχωρήσει ακόμη, με γοργούς ρυθμούς, στην υλοποίηση των αποφάσεων της Συμφωνίας των Βρυξελλών της 21ης Ιουλίου.
Εκείνο το βράδυ, κανείς δεν θα ξεχάσει τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ να βάζει την προσωπική αξιοπιστία, το κύρος αλλά και την υστεροφημία του, απέναντι στους κερδοσκόπους, και να ξεκαθαρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει να αγοράζει ελληνικά ομόλογα, ακόμη και αν οι Οίκοι Αξιολόγησης μας… χρεοκοπήσουν, στα λόγια.
Σήμερα, και με έκδηλη την απογοήτευση για τον διαβρωτικό ρόλο που συνεχίζει να διαδραματίζει ηΆνγκελα Μέρκελ, υπονομεύοντας την κοινή προοπτική της Ενωμένης Ευρώπης, ο Γάλλος που κατάφερε να δώσει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πολιτική υπόσταση, χτύπησε για μια ακόμη φορά το καμπανάκι της ανησυχίας.
Ίσως επειδή διαισθάνεται ότι μετά τη δική του αποχώρηση από τη Φρανκφούρτη όπου βρίσκεται η έδρα της ΕΚΤ, οι φωνές διαύγειας και κοινοτικής αλληλεγγύης θα μειωθούν αισθητά. Και σε όλη την Ευρώπη, θα ακούγεται η άχρωμη και βαριά γερμανική γλώσσα. Πολιτικά, εννοείται…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger