Αρχική » , , , » Ο «κουρασμένος» κι ο ξεκούραστος

Ο «κουρασμένος» κι ο ξεκούραστος

Πάρθειο βέλος στην πολιτική απαξίωση του τ. πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, η οποία εκπορεύθηκε κυρίως από τα ΜΜΕ των νταβατζήδων, υπήρξε ο χαρακτηρισμός «κουρασμένος». Ο κ. Νικ. Χατζηνικολάου [που πρόσφατα μας είπε ότι ο Παπανδρέου θα δώσει το καλό παράδειγμα και δεν θα πάει διακοπές, τη στιγμή που ο ΓΑΠ έκανε κανό στη Σέριφο]από τον οποίο είχε προέλθει η αποκάλυψη, βεβαίωνε ότι... η στιχομυθία με την επίμαχη λέξη μεταφέρθηκε επακριβώς.
Ορισμένοι πάντως, κακόβουλοι ίσως, επέμεναν ότι ο κ. Χατζηνικολάου με την αποκάλυψη «εκδικήθηκε» τον Καραμανλή, επειδή δεν του είχε δώσει το χρίσμα για τη δημαρχία της Αθήνας.
Όμως sic transit gloria mundi.
Η «δόξα» την οποία έφερε στον κ. Χατζηνικολάου το «στρίμωγμα» ενός πρωθυπουργού αποδείχθηκε πρόσκαιρη: Aναδείχθηκε κορυφαίος στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, πλην όμως σε ένα δίαυλο που μόλις απέφυγε την πτώχευση, υπό ποίες δεσμεύσεις άγνωστο.
Όπως και να ‘χει, ο «κουρασμένος» υπήρξε κατά την προεκλογική περίοδο του 2009 το αποτελεσματικότερο όπλο καθημερινής πολιτικής προπαγάνδας, με σκοπό να μάς προκύψει ως διάδοχός του ο ακούραστος τουρίστας.
Γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου δεν υπήρξε ποτέ κάτι άλλο στη ζωή του εκτός από 1) 60’s freak και 2) περιηγητή ολκής.
Για το πρώτο οι αποδείξεις, δυστυχώς, αφθονούν.
Η κατακρήμνιση του εθνικού κράτους των Ελλήνων και των συμβόλων του, ο Καλλιγούλας-Καλλικράτης, η αποενοχοποίηση της χρήσης ναρκωτικών, οι οσονούπω γάμοι ομοφυλοφίλων.
Και ό,τι άλλο προκύπτει από τον φιλοαμερικανικό ζήλο, από τις εμμονικές ιδεοληψίες της New Left και από συμβούλους όπως ο κ. Βαλλιανάτος.
Για το δεύτερο, για όσους δεν γνώριζαν το προσωπικό του πρόγραμμα παλαιόθεν, αρκεί η πολιτεία του από την ανάληψη τής πρωθυπουργίας και εντεύθεν.
Κατ’ αρχήν τα συνεχή ταξίδια στην Εσπερία αλλά και σε όλη την Υφήλιο, με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο να χρησιμοποιείται σαν ταξί, δήθεν για την κρίση, στην πραγματικότητα όμως περισσότερο για προσωπική agenda.
Κατόπιν, οι θερινές του διακοπές.
Πέρυσι ήταν μια “αρμάθα” νησιά.
Φέτος, άλλη μία.
Ξεκίνησε από τη Σέριφο, συνέχισε στη Σκιάθο και οδεύει στην Κρήτη.
Κοπιαστικός “μαραθώνιος”, ακόμα και για έναν μαραθωνοδρόμο με κολάν.
Επειδή όμως εξακολουθούμε να διαθέτουμε μνήμη διερωτόμαστε: την έχασαν οι καλοί πολιτικοί σχολιαστές των ΜΜΕ;
Οι ίδιοι, που πλειοδότησαν στην αναπαραγωγή τού “κουρασμένου”, γιατί δεν ερωτούν : από τι, αλήθεια, ξεκουράζεται ο Γιώργος Παπανδρέου;
Από το Μνημόνιο, που γράφτηκε σε δικηγορικά γραφεία έναντι αμοιβής εκατομμυρίων ευρώ;
Από το Μεσοπρόθεσμο που τού επιβλήθηκε χωρίς να βγάλει “κιχ”;
Ή από τον ανεφάρμοστο Εφαρμοστικό;
Αλλά σε ένα πολιτικοδημοσιογραφικό τοπίο, υποστηρικτικό ενός συστήματος οικονομικής εξουσίας, όπου
- ο κ. Γερουλάνος βγάζει το ψωμί του σαν σοσιαλιστής,
- ο κ. Μαν. Καψής είναι βαρύνων πολιτικός αναλυτής
- ο κ. Τσίμας αποτελεί “αριστερή συνείδηση” του συστήματος,
ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να προβάλλει, αντί για “ξένοιαστος καβαλάρης”, σαν κοπιάζων πρωθυπουργός.
Ως πότε;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger