Αρχική » , , » Νέα περικοπή 15-25% στο μέρισμα των αποστράτων

Νέα περικοπή 15-25% στο μέρισμα των αποστράτων


ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Σε νέα περικοπή κατά 15- 25% στο μέρισμα του Μετοχικού Ταμείου και άλλο τόσο στο ΕΚΟΕΜΣ (Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων) που λαμβάνουν οι απόστρατοι αξιωματικοί υποχρεώνουν τα νέα δεδομένα όπως διαμορφώνονται. Ήδη...
το 2011 έγινε περικοπή του μερίσματος κατά 25%. Αν σημειωθεί και η δεύτερη περικοπή, τότε το μέρισμα δύναται να μειωθεί μέσα σε ένα χρόνο κατά 50% και η οικονομική ενίσχυση που παίρνουν μέχρι και 25%.

Στο Μετοχικό Ταμείου Στρατού ΜΤΣ αναζητούν νυχθημερόν λύσεις προκειμένου να μην υποχρεωθούν να προβούν σε αυτές τις νέες περικοπές, καθώς το θεωρούν άδικο από τη στιγμή που ήδη η σύνταξη του απόστρατου έχει μειωθεί κατά πολύ και ο καθένας είχε ρυθμίσει τη ζωή του με άλλα δεδομένα. Οι ελπίδες ακόμα δεν έχουν χαθεί στο ΜΤΣ, αλλά τα νούμερα των εσόδων είναι απογοητευτικά.

Καθυστέρηση

Εκτιμάται πως θα υπάρξει και καθυστέρηση και στην καταβολή του επόμενου μερίσματος λόγω έλλειψης ρευστότητας. Το υπουργείο Οικονομικών δεν δείχνει διάθεση να καλύψει οικονομικά τις τρέχουσες ανάγκες του ΜΤΣ. Η πρώτη περικοπή του μερίσματος κατά 25% αλλά και οι αλλαγές των δανείων του Μετοχικού ακόμα δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα. Σίγουρα, όπως λέγεται, από το να κοπεί τελείως προτιμότερο είναι να μειωθεί. Βέβαια η πρόθεση είναι να μην «κουρευτεί» το μέρισμα αρκεί να το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Και σε καμία περίπτωση η τρόικα δεν θα επιτρέψει το υπουργείο Οικονομικών να χρηματοδοτήσει το ΜΤΣ και γι' αυτό κυριαρχεί η σκέψη αντί τα μερίσματα και το ΕΚΟΕΜΣ να είναι ανταποδοτικά να γίνουν διανεμητικά. Δηλαδή όσα καταβάλλουν οι εν ενεργεία τόσα να αποδίδονται στους αποστράτους, ώστε να μην υπάρχει ταμειακό έλλειμμα.

(Α.Τ. 15/09/2011 - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ)
(Σ.Λ.)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger