Αρχική » , , » Νέο σοκ για τον ελληνικό λαό - Σε λίγο ο Βενιζέλος ανακοινώνει νέα μέτρα - Δραματική η συνεδρίαση

Νέο σοκ για τον ελληνικό λαό - Σε λίγο ο Βενιζέλος ανακοινώνει νέα μέτρα - Δραματική η συνεδρίαση


Άτυπο υπουργικό συμβούλιο έχει συγκαλέσει από τις 10 το πρωί  στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου, το οποίο αποφασίζει εν μέσω συγκρούσεων και διαφωνιών των υπουργών για τα νέα εισπρακτικά μέτρα, με τα οποία θα καλυφθεί η τρύπα των 1,7 δις ευρώ στο μεσοπρόθεσμο. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αλλά και κορυφαίοι οικονομικοί... παράγοντες πρότειναν στον κ. Παπανδρέου στα πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει σε λίγο να ανακοινώσει το κλείσιμο ενός ή περισσότερων οργανισμών . Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να διαφωνησε με την πρόταση αυτή αλλά συμφώνησε με τον κ. Βενιζέλο για επιπροσθετους νέους φόρους 
Ο Πρωθυπουργός είχε πει το Σάββατο στην ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις, ότι η Ελλάδα θα πάρει όποιες αποφάσεις χρειαστεί για να αποφύγει τα χειρότερα, αλλά και ότι παρά το γεγονός ότι η ύφεση ήταν μεγαλύτερη από τις παραδοχές βάσει των οποίων καταρτίστηκε το μεσοπρόθεσμο, η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.
Το τι ακριβώς μέτρα θα είναι αυτά που θα λάβει η κυβέρνηση δεν είναι ακόμα γνωστό. Είναι πιθανόν όμως να επιβληθούν νέες εισφορές στην ακίνητη περιουσία αλλά και η φορολόγηση των καταθέσεων που έφυγαν στο εξωτερικό. Ένα μικρό μέρος της απόκλισης ως 300 εκ ευρώ αναμένεται να καλυφθεί από την εργασιακή εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο. 
Οι αποφάσεις αυτές πάντως μπορούν να προκαλέσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, αφού είναι αμφίβολο αν θα περάσουν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η αγωνία στην κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλη. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger