Αρχική » , » Στρατιωτικές σχολές χωρίς χαρτί υγείας!

Στρατιωτικές σχολές χωρίς χαρτί υγείας!


Tι συμβαίνει στις στρατιωτικές σχολές; Μαθαίνουμε πως η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έχει εισχωρήσει και σε αυτές, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποιότητα της διαβίωσης των εκπαιδευόμενων στρατιωτικών στελεχών. Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλη η υποβάθμιση που γνωρίζουν -ιδιαίτερα φέτος- τα μέχρι πρότινος αρτιότατα σε ποιότητα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, που... υπάρχουν πλέον κίνδυνοι για την υγεία (και όχι μόνο) των φοιτούντων σε αυτά. 

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως σχολές όπως η ΣΑΣ (Στρατιωτική Ιατρική) και η Ευελπίδων, γνωρίζουν ημέρες πραγματικής κατάντιας και κινδυνεύουν να απωλέσουν την αίγλη τους. 

Απευθυνόμενοι προς τον κύριο Μπεγλίτη, αλλά και προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρ­νησης και υπουργό Οικονομικών κύριο Βενιζέλο (μέχρι πρότινος υπουργό Άμυνας της χώρας) θέλουμε να τονί­σουμε πως είναι γεγονός ότι η καθαριότητα έχει εγκατα­λειφθεί πλήρως, η διατροφή πολλές φορές γίνεται με κονσέρβες, ενώ έχει παρατηρηθεί και παντελής έλλει­ψη στο χαρτί υγείας!!! 

Επειδή -επαναλαμβάνουμε- γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά αυτά που γράφουμε, αναρωτιόμαστε τι θέλουν να κάνουν οι πολιτικοί υπεύθυνοι... Θέλουν να τσαλακώσουν το ηθι­κό των στρατιωτικών στελεχών, θέλουν να εξαναγκά­σουν τους φοιτούντες (άν­δρες και γυναίκες) να εγκατα­λείψουν τις σπουδές τους; Θέλουν να δημιουργήσουν πληγή στην παραγωγή στελεχών της άμυνας της πατρίδας μας; Είναι δυνατόν η εξοικονόμηση στο χαρτί υγείας να γλιτώσει την χώρα από την καταστροφή, την ίδια στιγμή που ένα από τα γραφεία του κυρίου Βενιζέλου κοστίζει 950.000 ευρώ ετησίως στον κρατικό προϋπολογισμό; 

Δεν γνωρίζουμε πού οδηγείται η χώρα ή -μάλλον- δεν θέ­λουμε να πιστέψουμε πού την οδηγεί η συγκεκριμένη κυ­βέρνηση του Γιώργου Παπαν­δρέου. Καθιστούμε όμως σα­φές πως η διατροφή και η υ­γιεινή υποψηφίων αξιωματι­κών, παιδιών Ελλήνων πολι­τών, αποτελούν (ή θα έπρεπε να αποτελούν) πρώτιστη μέ­ριμνα του κράτους. Η πολιτι­κή ένδεια και η απώλεια ηθι­κής έναντι των πολιτικών υπο­χρεώσεων της κυβέρνησης, δεν μπορεί να συμπαρασύρει στην ανυπαρξία κανένα εκ­παιδευτικό ίδρυμα, δεν μπο­ρεί να εκθέτει κανέναν εκπαι­δευόμενο σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα της εκπαίδευσης στρατιωτικών μονίμων στελε­χών. 

Αναμένουμε τις απαντήσεις (όποιες και αν υπάρχουν) από τους πολιτικούς υπεύθυνους και φυσικά, απαιτούμε αυτές οι απαντήσεις να είναι έμπρακτες προκειμένου η παρεχό­μενη Παιδεία να είναι αντάξια του ρόλου που θα κληθούν να επιτελέσουν οι αυριανοί αξιωματικοί της χώρας. 


ΕΦ.ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
Του Κωνσταντίνου Μιχαήλ 
Kostasxan.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger