Αρχική » » «Πάρτε δραμαμίνες! Σας μιλάει ο Ύπαρχος»

«Πάρτε δραμαμίνες! Σας μιλάει ο Ύπαρχος»

α. «ΑΝΤΕΞΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ... ΜΗΝ ΠΗΔΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ» 
β. ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ «ΠΡΟΣΤΑΓΕΣ»ΑΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ…ΣΚΑΦΟΣ «Η ΕΛΛΑΣ».

ΜΕ - ΝΑΥΤΙΚΑ παραγγέλματα «Πάρτε δραμαμίνες... για να αντέξετε την περιδίνηση... Μην πηδάτε από το καράβι... Σας μιλάει ο ύπαρχος του πλοίου, τώρα...», μίλησε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης, σε μια ύστατη προσπάθεια να τον κάνει να... αντιληφθεί την πραγματικότητα, του απάντησε πως «τη στιγμή του Τιτανικού τα βιολιά εξακολουθούσαν και έπαιζαν ακόμα!», ενώ ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σημείωσε στον «ύπαρχο, μάλλον αντιπρόεδρο, της κυ­βέρνησης ότι με βάση το Ιδιωτικό Ναυτικό Δίκαιο όταν ένα καράβι βουλιάξει ο ναυαγοσώστης δεν παίρνει το καράβι αλλά το αντίτιμο. Εδώ, όμως, το καράβι δεν έχει βουλιάξει αλλά ο ναυαγοσώστης έχει έρθει ήδη και το έχει καταλάβει...». 

Μας πήγαινε σε ξέρα 

Η χθεσινή «θαλασσογραφία» στη Βουλή, προφανώς με έμπνευση από την εικόνα που παρουσιάζει η οικονομική του πολιτική, ξεκίνησε όταν ο κ. Βε­νιζέλος κάλεσε τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη να μην αποσείρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση. 

Ο Γ. Καρατζαφέρης τού απά­ντησε πως «εμείς βγάλαμε εισιτήριο στο πλοίο "Η Ελλάς" πιστεύοντας ότι ο καπετάνιος θα μας πάει με ασφάλεια. Όταν όμως ο καπετάνιος μας πήγαι­νε στην ξέρα, πηδήξαμε», για να του απαντήσει ο κ. Βενιζέλος: «Δεν πηδήξατε επειδή πέσαμε σε ξέρα. Προφανώς όμως λόγω της περιδίνησης έχετε πάθει κάποια μικρή ναυτία. θα μπορούσαμε βέβαια να είχαμε πολύ εύκολα λύσει το πρόβλημα με μια δραμαμίνη…». Οι «ναυτικές ιστορίες» του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου προκάλεσαν και την αντίδραση του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. «Στο καράβι που παραπαίει, πράγματι, ο κυβερνήτης απέχει, δεν είναι στη γέφυρα... Βγαίνει στις τηλεοράσεις και λέτε ότι δεν αντέχει άλλο η κοινωνία και την επόμενη ημέρα βομβαρδίζετε με φόρους. Έχετε σώας τας φρένας; Τι ακριβώς κάνετε; Έχετε καταλάβει ότι σε αυτό το έρμο καράβι τα αμπάρια έχουν γεμίσει με εκατομμύρια πολίτες που δεν μπορούν να αντέξουν να κάνουν άλλο κουπί;...». 

Εθνική κυριαρχία 

Μείζον θέμα πάντως προκαλούν οι χθεσινές αναφορές του κ. Βενιζέλου περί παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας στην Τρόικα. Χαρακτηριστικά υποστήριξε πως ουσιαστικά η χρήση του άρθρου 28 του Συντάγματος έγινε όταν εδώ η Βουλή κύρωσε τη νέα συνθήκη για το Μηχανισμό Στήριξης και μάλιστα την υπερψήφισε συγκεντρώνοντας τα 2/3 του συνόλου των βουλευτών! 

Μάλιστα, πρόσθεσε πως «έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις και της παρ. 2 του άρθρου 28, καθώς έχουμε μεταφορά αρμοδιοτήτων σε όργανα διεθνών οργανισμών όπως είναι το EFSF, και της παρ. 3 που συνιστά περιορισμό θεμιτό, αναγκαίο της εθνικής-δημοσιονομικής-κυριαρχίας για να είμαστε μέσα στο ευρώ»! 

Διπλό χαράτσι 

Με ένα λογιστικό... επιχείρημα ο υπ. Οικονομικών ναι μεν παραδέχθηκε ότι το 2012 θα πληρώσουμε διπλή έκτακτη εισφορά αλλά θα είναι για διαφορετικό φορολογικό... λόγο. Ο κ. Βενιζέλος, αντιλαμβανόμενος το ουσιαστικό παράλογο και ασθενές του επιχειρήματός του, έσπευσε να αναγνωρίσει ότι «ναι, το βάρος είναι πολύ μεγάλο» αλλά το έριξε στην Τρόικα λέγοντας πως «δεν πείθονται οι συνομιλητές μας ότι είμαστε σε θέση να βάλουμε στο ταμείο αυτά που ψηφίζουμε» μετακυλίοντας έτσι την ανικανότητα της κυβέρνησης στους πολίτες... 

Λίστες φοροφυγάδων 

Την παταγώδη αποτυχία της κυ­βέρνησης του ΠΑΣΟΚ και στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αναγκάστηκε να παραδεχθεί χθες στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος λέγοντας ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει, περίπου 5,4 δια ευρώ φυγα­δεύτηκαν στο εξωτερικό το 2009! 

Ο υπουργός, δίνοντας περισ­σότερα στοιχεία, είπε ότι το ποσό αυτό αφορά 180.000 συναλλασσομένους και σημείωσε ότι οι 8.667 περιπτώσεις είναι συναλλαγές άνω των 100.000 ευρώ και αντιστοι­χούν σε 4,9 δια ευρώ, ενώ από την κατηγορία αυτή 3.718 άτομα δήλωσαν το 2009 ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 20.000 ακόμη και των 10.000 ευρώ! 

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επίσης ανέφερε ότι από έλεγχο του μητρώου του ΟΑΕΔ έχουν εντο­πιστεί ότι έπαιρναν επίδομα ανεργίας ακόμα και κάποιοι που είχαν ακίνητη περιουσία 4 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα των 9.000 μεγαλοοφειλετών που είναι φυσι­κά πρόσωπα και οφείλουν στο Δη­μόσιο πάνω από 150.000 ευρώ. 

Τέλος, σε εξωδικαστικό συμβιβασμό θα στραφεί το Ελληνικό Δημόσιο για τις αξιώσεις που έχει η χώρα μας εναντίον της Siemens. Αυτό ανέφερε χθες στη Βουλή, χω­ρίς όμως και να πει περισσότερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη. Ο υπουργός πάντως απέρριψε ότι το ύψος της αποζημιώσεως δεν μπορεί να φτάσει τα 2 δις ευρώ που την είχαν υπολογίσει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική. 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ
(Εφ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-15/10/2011)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger