Αρχική » » Κατεβάζει κρυφά τη … λέμβο για να σωθεί πρώτος»!

Κατεβάζει κρυφά τη … λέμβο για να σωθεί πρώτος»!


Δήλωση για γέλια από τον «ύπαρχο» σχετικά με το επίπεδο της διαβίωσης των Ελλήνων μετά το Μνημόνιο. 

Tο πολιτικό τέλος του ιδίου και του ΠΑΣΟΚ άρχισε -έστω με καθυστέρηση- να αντιλαμβάνεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος, πιστεύοντας ότι έτσι θα διασωθεί, εξαπέλυσε από τη Βουλή άλλη μία από τις συνήθεις αμετροεπείς επιθέσεις του κατά της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας «σκάνδαλο» το ότι...
η αξιωματική αντιπολίτευση τολμά να ασκεί κριτική. Ταυτόχρονα, ο Ύπαρχος του «Τιτανικού», προσπαθώντας να φουσκώσει το σωσίβιο της προσωπικής του διάσωσης, έχει αρχίσει να διαδίδει ότι ο ίδιος είναι μόλις τρεις μήνες υπουργός και ότι αγωνίζεται για να γλυτώσει ότι μπορεί από τα «ερείπια» που άφησε πίσω του ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε συνεργασία με τον Γ. Παπανδρέου. 

Κατά την επεξεργασία του προσχεδίου του Προϋ­πολογισμού του 2012, ο κ. Βενιζέλος πυροδότησε από νωρίς το κλίμα, μετακυλίοντας όλες τις ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία. Κάπως έτσι, κατηγόρησε τόσο τον Κ. Καραμανλή ότι απέκρυ­ψε την αλήθεια όσο και τον Αντώνη Σαμαρά ότι αποκρύ­πτει το περιεχόμενο των συ­νομιλιών του με την τρόικα και με τους ηγέτες του Ευ­ρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. 
Η επίθεση 
«Το μεγάλο μας λάθος ήταν ότι επιτρέψαμε σε 23 μή­νες να έχει διαγραφεί από τη μνήμη του ελληνικού λα­ού το τι είχε συμβεί τα προη­γούμενα έξι χρόνια. Συνιστά πολιτικό θράσος να εμφανί­ζεται ως λύση στο πρόβλημα της χώρας η Ν.Δ. Το δράμα της κοινωνίας είναι η ρηχή μνήμη της» είπε, χαρακτη­ρίζοντας ιστορικό, ηθικό και επικοινωνιακό σκάνδαλο το ότι ασκούν κριτική (σ.σ.: εννοεί τη ΝΔ) αυτοί που οδή­γησαν στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας. 

Στον κ. Βενιζέλο απά­ντησε ο Μ. Σαλμάς με τη ρή­ση του Σαίξπηρ ότι η από­σταση από το σοβαρό στο γε­λοίο είναι μικρή. «Η τοποθέ­τηση του κ. Βενιζέλου ήταν άστοχη και προκλητική. Δεν μπορεί να μας διατάζει να μη μιλάμε. Η σιωπή των αμνών δεν βοηθά κανέναν. 0 κατή­φορος δεν έχει τέλος» πρό­σθεσε ο Χρ. Σταϊκούρας. 

Λίγη ώρα πριν ο κ. Βενι­ζέλος είχε προκαλέσει θυμηδία. Κι αυτό γιατί, ενώ όλοι οι οικονομικοί δείκτες θυ­μίζουν μετεμφυλιακή περί­οδο, ο ίδιος ανακάλυψε ότι τα εισοδήματα και το επίπε­δο ζωής επιστρέφει μόλις... στο 2004. 

Έδειξε μάλιστα να ανυ­πομονεί για το επικείμενο «κούρεμα» του χρέους, λέ­γοντας ότι αν συνεχίσουμε χωρίς παρέμβαση, το 2012 το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους θα ξεπεράσει τα 18 δισ. ευρώ όταν το 2009 ήταν 12 δις. Επιβεβαιώνοντας την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, παραδέχτηκε απο­λύτως φυσιολογικά ότι, όταν ζητάς, είσαι αποδυναμωμέ­νος πολιτικά και τόνισε οτι δεν υπήρξε άλλος Προϋπολογισμός που να έχει ελεγχθεί τόσο πολύ. 

Όσον αφορά τα μέτρα του 2012, σχεδόν εξήγγειλε κύμα απολύσεων στο Δημόσιο, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει επανέλεγχος σε σχέση με το πλεονάζον προσωπικό.


ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΖΟΣ-11-10-2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger