Αρχική » » Η … λύση Βενιζέλου

Η … λύση Βενιζέλου


Δεν αρκεί να «κακαρίζουν» για το απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο. Οφείλουν να ρίξουν την κυβέρνηση

Συμφωνώ με την κ. Βάσω Παπανδρέου: Το πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει την εργασιακή εφεδρεία -διάβαζε απόλυση-, τις φορολογικές ρυθμίσεις -διάβαζε ωμός εκβιασμός-, την Εθνική Συλλογική Σύμβαση -διάβαζε κατάργηση- και το ενιαίο μισθολόγιο -διάβαζε ένα 30% κάτω στους μισθούς-, «είναι προκλητικά άδικο γιατί... φορολογεί τα συνήθη υποζύγια». Συμφωνώ με την κυρία Κατσέλη, που καλεί την κυβέρνηση «να πάρει αμέσως αναπτυξιακά μέτρα γιατί η νέα μείωση των μισθών θα προκαλέσει ύφεση της τάξεως του 5%». 

ΣΥΜΦΩΝΏ με τον κ. Πρωτόπαπα, ο οποίος είπε ότι «αυτό το πολυνομοσχέδιο δεν θα περάσει από αυτήν την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ... και ότι η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση προωθείται από κάποιους εργοδότες, που λειτουργούν ως κουκουλοφόροι». Συμφωνώ και με τον κ. Λιντζέρη, που δήλωσε ότι «θα καταψηφίσει το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων». Και συμφωνώ απολύτως με τον κ. Κωνσταντόπουλο, ο οποίος κατηγόρησε την «ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων». Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω τα ίδια πράγματα εδώ και ενάμιση χρόνο, χωρίς να είμαι και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. 

Συμφωνώ απολύτως και με τον κ. Βενιζέλο: «Αν θεωρείτε την κυβέρνηση ανέντιμη, ανήθικη ή αναποτελεσματική, τότε ρίξτε την». Αλλά είναι φανερό από τις δηλώσεις των προηγούμενων -και δεν περιέλαβα δηλώσεις Τζάκρη, Νταλάρα, Ασπραδάκη και άλλων- ότι θεωρούν την κυβέρνηση ανέντιμη, αφού άλλα έλεγε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές και άλλα κάνει τώρα, θεωρούν την κυβέρνηση ανήθικη διότι άλλη ήταν η ιδεολογική της βάση προεκλογικά και άλλη είναι τώρα –πιο δεξιά είναι μόνον ο τοίχος-, θεωρούν την κυβέρνηση και αναποτελεσματική χωρίς να χρειάζεται καμία επεξήγηση καθότι συμφωνούμε όλοι. Επομένως, αφού οι ασκούντες την κριτική είναι έντιμοι πολιτικοί, έχουν συνείδηση της ευθύνης τους έναντι του λαού, γνωρίζουν ότι η παραμονή της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου στο πηδάλιο της χώρας είναι επικίνδυνη, οδηγώντας ολοταχώς το σκάφος στα βράχια, οφείλουν να πράξουν κατά πώς τους συνιστά ο κ. Βενιζέλος: Να τη ρίξουν. Αλλιώς είναι συνένοχοι. Διότι δεν μπορεί πριν από κάθε νομοσχέδιο να βγαίνουν στα κεραμίδια και να δηλώνουν ότι «αυτό το νομοσχέδιο δεν θα περάσει» και την ημέρα της ψηφοφορίας να εμφανίζονται πρώτοι και ηχηρότεροι φωνάζοντας: Ναιιι, μη τυχόν και δεν σημειωθεί η συμμόρφωσή τους προς τας υποδείξεις. 

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ από τους βουλευτές - τζάμπα μάγκες του ΠΑΣΟΚ. Αυτούς που εμφα­νίζονται ως λεοντιδείς έναντι της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, ώστε να κερδίζουν πέντε λεπτά τηλεοπτικής" δημοσιότητας και που κατά την ψηφοφορία αποδεικνύονται «κότες». Να δω πόσοι από αυτούς θα σηκώσουν το γάντι που τους πέταξε στα μούτρα ο Βενιζέλος. Αλλιώς να μην ξαναμιλήσουν, γιατί γελοιο­ποιούνται.


ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ 
(ΕΦ.ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-13/10/2011)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger