Αρχική » , » Οι εκλογές δεν είναι πια “απαγορευμένη λέξη”

Οι εκλογές δεν είναι πια “απαγορευμένη λέξη”


Γράφει ο Μάνος Οικονομίδης

Μια εικόνα που επαναλήφτηκε πολλές φορές το τελευταίο διάστημα, θα περάσει αύριο μπροστά από τον «καθρέπτη» της πολιτικής καθημερινότητας. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανέβει πεζός τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να έχει νέα συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, και να τον ενημερώσει για το πόσο...
οριακή είναι η διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
Από το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδουν την παραφιλολογία που από το απόγευμα έχει κυκλοφορήσει στα δημοσιογραφικά γραφεία, και θέλει τον Γιώργο Παπανδρέου να εντάσσει για πρώτη φορά, στο λεξιλόγιο της συνάντησής του με τον Κάρολο Παπούλια την… απαγορευμένη έννοια των «εκλογών».
Αυτή τη φορά ωστόσο, οι διαψεύσεις στις οποίες προχωρεί το Μέγαρο Μαξίμου, έχουν έναν ορατό και πανίσχυρο αντίπαλο: Την κοινή λογική, και την εθνική πραγματικότητα. Ακόμη κι αν ο Πρωθυπουργός δεν σκόπευε να αναφερθεί στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι… δεν μπορεί να μην το κάνει.
Το μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα συνεπάγεται ένα Μνημόνιο ΙΙ. Το Μνημόνιο ΙΙ θα περιλαμβάνει νέα, ακόμη πιο επώδυνα και κοινωνικά διαβρωτικά μέτρα. Τα μέτρα αυτά δεν μπορεί να τα αντέξει η ελληνική κοινωνία. Κατά πάσα πιθανότητα, δεν μπορεί να αντέξει πλέον ούτε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Η στρατηγική του Μαξίμου «φωνάζει» από μακριά ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα περάσει από τη Βουλή, με το αίτημα της έγκρισής της από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Κι αν ακόμη δεν σκόπευε να το κάνει, ο παλαιός κοινοβουλευτικός Κάρολος Παπούλιας, θα του εξηγήσει ότι δεν μπορεί να αποφύγει μια τέτοια εξέλιξη.
Η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. Και η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, από τις οποίες το ΠΑΣΟΚ απειλείται με ιδεολογικό αφανισμό και κοινωνική περιθωριοποίηση.
Μέσα σε ένα τέτοιο πολιτικό περιβάλλον, ο Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου ως Πρωθυπουργός. Το ερώτημα αφορά στο… με ποια ιδιότητα θα αποχωρήσει.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger