Αρχική » » Ο Άκης κινδυνεύει με προφυλάκιση

Ο Άκης κινδυνεύει με προφυλάκιση

Η έρευνα του ΣΔΟΕ «καίει» τον πρώην υπουργό για τα περιουσιακά στοιχεία του 

Ακόμη και τον κίνδυνο της προφυλάκισης αντιμετωπίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος για το θέμα της απόκτησης των περιουσιακών του στοιχείων. Ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΠΑΣΟΚ και παρ' ολίγον διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου πρόκειται να απολογηθεί μέσα στις... επόμενες ημέρες ύστερα από την προθεσμία που έλαβε από την αρμόδια εισαγγελέα. 
Ο κ. Τσοχατζόπουλος κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος την Τετάρτη από την εισαγγελέα Ελένη Σίσκου, η οποία κάνει έρευνα ειδικά για το νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η κατάθεση έγινε δίχως να υπάρξει οποιαδήποτε ανακοίνωση, ενώ ο πρώην υπουργός, που θα πρέπει να ετοιμάσει υπόμνημα με εξηγήσεις, απέφυγε αυτή τη φορά, όπως και οι δικηγόροι του, να κάνει δηλώσεις. Και τα δύο στοιχεία μαρτυρούν, σύμφωνα με νομικούς παράγοντες, τη σοβαρότητα της κατάστασης. 
Ήδη από την έρευνα που έχει διενεργήσει το ΣΔΟΕ και η οποία περιλαμβάνεται στη δικογραφία προκύπτουν σημαντικά κενά ως προς τα ποσά που έχει δηλώσει ο κ. Τσοχατζόπουλος, ενώ τα ίχνη από τις δαιδαλώδεις διαδρομές των offshore εταιριών, στις οποίες ανήκε προηγουμένως το νεοκλασικό, έχουν οδηγήσει σε στενά συγγενικά του πρόσωπα. Τούτων δοθέντων, όλα τα ενδεχόμενα για την τύχη του θεωρούνται ανοιχτά, μολονότι ο ίδιος επιμένει ότι τα πάντα έχουν γίνει νόμιμα και ότι αποτελεί «θύμα σκευωρίας». 
Στην περίπτωση πάντως που θα κριθεί προφυλακιστέος -καθώς τα εξεταζόμενα αδικήματα είναι βαρύτατα- αυτή η εξέλιξη αυτομάτως θα αποκτήσει ευρύτερη σημασία και μάλιστα πολιτική. Στο Μαξίμου ενδέχεται να εμφανιστούν ικανοποιημένοι, διότι θα μπορούν να ισχυρίζονται ότι «να που μπήκε και κάποιος πολιτικός στη φυλακή». Το γεγονός βέβαια ότι πολιτικά ο κ. Τσοχατζόπουλος εί­ναι «καμένο χαρτί» έχει γι' αυτούς δευτερεύουσα σημασία, αφού θα επικεντρωθούν στην επικοινωνιακή αξιοποίηση της προφυλάκισης. θα προσφέρεται άλλωστε και για πρώ­της τάξεως αντιπερισπασμό, τη στιγμή κατά την οποία θα ψηφίζονται τα νέα καταστροφικά μέτρα και ο Προϋπολογισμός του 2012 ύστερα από το «κούρεμα». 
Οι επιτελείς του κυβερνώντος κόμματος πιστεύουν εν ολίγοις ότι τυχόν προφυλάκιση του κ. Τσοχατζόπουλου μπορεί να προσφέ­ρει, μερική έστω, εκτόνωση, στην κοινή γνώ­μη, που εξοργίζεται ακόμη περισσότερο με την ατιμωρησία των πολιτικών. Το κλίμα αυ­τό μετέφερε προ ημερών και η Βάσω Παπαν­δρέου μιλώντας στη Βουλή, ενώ παλαιότερα το έθετε και η τρόικα αναφερόμενη στη «δια­φθορά» του ελληνικού συστήματος. 

Πώς θα αντιδράσει 

Το ερώτημα βέβαια είναι πώς θα αντιδράσει σε μια τέτοια περίπτωση ο ίδιος ο κ. Τσοχα­τζόπουλος, ο οποίος μέχρι στιγμής πάντως θεωρεί αδιανόητο οποιοδήποτε ενδεχόμενο να κριθεί προσωρινά κρατούμενος ή έστω να του τεθούν αυστηροί περιοριστικοί όροι. Παλαιότερα, μιλώντας στη Βουλή, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι πίσω από τις διώξεις υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και ότι αν στρι­μωχτεί κι άλλο «θα μιλήσει». Με δεδομένο μάλιστα ότι βρισκόταν δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου και στην οικογένειά του από την περίοδο του 1974, είναι προφανές ότι γνωρίζει πολλά. Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη και για την υπόθεση των υποβρυχίων, για την οποία προς το παρόν χθες το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν χρειάζεται να απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα για τα άλλα 29 φυσικά πρόσωπα που κατηγορούνται. 
 
ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger