Αρχική » » Το λιμάνι είναι ακόμη μακριά...

Το λιμάνι είναι ακόμη μακριά...

Το ρολόι για να ξαναδουλέψει ήθελε θυσίες 

Mου γυρίζουν τα άντερα όταν βλέπω το life style της πολιτικής να γυροφέρνει πάλι στα κανάλια. Εκεί που πίστευα ότι είχαμε ησυχάσει από τους τροφίμους των μπαρ της Μυκόνου, των ρεστοράν του Κολωνακίου, και των spa των χλιδάτων ξενοδοχείων, τους ξαναβλέπω στα κανάλια, να υμνούν τη «συνεργασία», την «αλληλοκατανόηση» και την... «πολιτική προσέγγιση». Όχι ότι είμαι εναντίον των ως άνω εννοιών και ενεργειών στην πολιτική. Κάθε άλλο. Ωστόσο, πώς μπορεί κανείς να συμβιβαστεί και πάλι με την εικόνα των δήθεν «εστέτ», που ανακάλυψαν τα Μον Μπλαν και τα Μπέρμπερι μετά την ανάμειξή τους στην πολιτική, που παραγγέλνουν τα πούρα τους στο εξωτερικό ή τα προμηθεύονται από τον Ψαρρό, την ώρα που έξω από το κατάστημα ζητιανεύουν πλέον Έλληνες; Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα, μεγαλύτερο ίσως από τα μνημόνια και τα τελεσίγραφα: Η παράδοση της πολιτικής ζωής στα «άσπρα κολάρα», στα ακριβά κοστούμια και τα στυλό πού αποκτήθηκαν από κληρονομιές ή από κολεγιές. 
Αρκετά με τους «διορισμένους» και τους κομψευόμενους της ακριβής μπερζέρας. Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να στραφεί στον λαό, στον οποίο πρέπει να υπενθυμίσει ότι «καθάρισε» με την οικογενειοκρατία, με τα «τζάκια» και με τα «σόγια». Κι αν κανείς θέλει να χρεώσει τα μύρια όσα στον Σαμαρά, ας του πιστώσει ότι μόλις δύο χρόνια μετά τη συντριβή του κόμματος του οποίου ηγείται με -10 μονάδες στέλνει τον Γιώργο Παπανδρέου οριστικά στα ντουλαπάκια των αποδυτηρίων του γυμναστηρίου. Να τονίσει η Νέα Δημοκρατία στους πολίτες ότι η θέση της απέναντι στη νέα κυβέρνηση δεν είναι απλά προϊόν, πιέσεων, αλλά η σοβαρή, υπεύθυνη και αποφασιστική στάση μέσα σε ένα διεθνές σκηνικό που μοιάζει με κινούμενη άμμο. Δηλαδή τι θα γινόταν αν ο Σαμαράς έλεγε «όχι» στην κυβέρνηση" και γινόταν πρωθυπουργός πάνω σε ερείπια;; Εδώ δεν υπήρχε χρόνος. Το ρολόι σταμάτησε στις Κάννες και για να ξαναδουλέψει ήθελε θυσίες. Η στάση της Ν.Δ. θα κριθεί, ασφαλώς, από την πορεία των πραγμάτων. Αλλά στην πολιτική το «ναι» και το «όχι» έχουν σημασία, αναλόγως της στιγμής που υιοθετούνται. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο «περίμενε». 
Το σκάφος έχει κάνει κράτει και ετοιμάζεται για ένα ακόμα ταξίδι. Ας ελπίσουμε ότι έως τον Φεβρουάριο, που θα αναλάβει ο εξουσιοδοτημένος από τον λαό καπετάνιος, θα πλεύσει με ασφάλεια και θα μπει στον προλιμένα. Γιατί το λιμάνι είναι ακόμα μακριά... 


Η ΑΚΙΣ 
(ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-10/11/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger