Αρχική » » Ο γελαδάρης απ' το Τέξας

Ο γελαδάρης απ' το Τέξας

Τόσο σπουδαίοι και περιζήτητοι γίναμε ξαφνικά; 

Γιατί άραγε, βρίσκονται στην Αθήνα τόσα πολλά συνεργεία ξένων ΜΜΕ; Τι θέλουν, αίφνης, στην Ελλάδα τόσοι ξένοι ανταποκριτές; Πώς στην ευχή γέμισαν τα ξενοδοχεία του Συντάγματος ζωή; Είναι τόσο σπουδαία χώρα η Ελλάδα; Έχει τόση μεγάλη σημασία για τον κόσμο ολόκληρο αν... ο Παπανδρέου θα παραιτηθεί ή αν ο Βενιζέλος θα φάει σουβλάκια με τον Λοβέρδο και τον Ραγκούση; Τι στο καλό συμβαίνει και γίναμε, ξαφνικά, τόσο σπουδαίοι και περιζήτητοι; Τόσο δυνατή είναι η οικονομία μας, που, αν καταρρεύσει το ισχνό μας κομπόδεμα, θα γυρίσει τούμπα η γη ολάκερη; Τι τους κάνει να κοιτάζουν όλοι προς εδώ , όπως οι ιμάμηδες προς τη Μέκκα; Τα μάτια της Αλέκας; Το χαμόγελο του Αλέξη; Η τσαχπινιά της Ντόρας; Η λεβεντιά του «Μπένι»; Οι κωλοτούμπες του Καρατζαφέρη; Τα καλοσιδερωμένα πουκάμισα του Αντώνη; Το χαμόγελο μόνιμης αμηχανίας του Γιώργου; Μήπως το ότι ο Παπούλιας υπήρξε άλτης του επί κοντώ; 

»»» 

Γιατί τέτοια σημασία στη χώρα μας; Τόση, σχεδόν μεταφυσική, σπουδαιότητα στο τι θα γίνει με τη δική μας κατάσταση; Γιατί δεν τους καίγεται καρφί για το τι γίνεται σε άλλες χώρες, πιο πλούσιες και χωρίς τα δικά μας προβλήματα; Ας μη γελιόμαστε. «Είναι η παγκοσμιοποίηση, stupid». Ο μικρός κρίκος που λέγεται Ελλάδα, αυτή η μικρή οικονομία που της έλαχε να τη διοικεί ο γιος του Ανδρέα, μπορεί, αν καταρρεύσει, να συμπαρασύρει ένα σωρό άλλες χώρες και οικονομίες. Ούτε που ξέρει ο μεγαλομέτοχος της αμερικάνικης τράπεζας, που μπορεί να' ναι γελαδάρης στο Τέξας, πού βρίσκεται η Ελλάδα, κατά πού πέφτει, ποια είναι η Ιστορία της. Και δεν τον νοιάζει! Αλλά τρέχει να δει τα breaking news στο CNBC, που δείχνει τη Βουλή μας κι από κάτω γράφει «Papandreou ready to resign»! Ο Τζορτζ Παπάντριου ή «Γκαπ» (από τοΓ ΑΠ), όπως τον αποκαλούν τα διεθνή μέσα, δεν έγινε «φίρμα» επειδή πλάνεψε την υφήλιο με την πολιτική του δράση και σκέψη. 
Απλώς, όλοι μιλούν για τον πρωθυπουργό της χώρας «που τίναξε τις αγορές στον αέρα»! Κι επειδή ελάχιστοι (δυο τρεις) είναι εκείνοι που κέρδισαν δισεκατομμύρια ποντάροντας στις τρέλες του δικού μας, είναι βέβαιο ότι σε κάθε του εμφάνιση στις οθόνες απανταχού της γης ο «Γκαπ» ακούει τα σχολιανά του! Δυστυχώς, δεν μας έμαθαν για τους αρχαίους μας τραγικούς, αλλά μας μαθαίνουν για τη σύγχρονη τραγωδία μας! 

Η ΑΚΙΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger