Αρχική » , , » Φοβούνται τους νεαρούς ευέλπιδες.

Φοβούνται τους νεαρούς ευέλπιδες.

Οι διαμαρτυρίες από τους φαρισαίους και οι περίεργες φήμες για πραξικόπημα από ΓΑΠ, Μπεγλίτη. 

Αίσθηση, προβληματισμό αλλά και ερωτηματικά για το κατά πόσον κάποιοι μπορούν άθελα τους να παίζουν το …παιχνίδι του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου (ο οποίος για να δικαιολογήσει στις Κάννες το εθνικά επικίνδυνο και απαράδεκτο πυροτέχνημα περί δημοψηφίσματος μίλησε μεταξύ άλλων περί κινήσεων αξιωματικών...
των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διενέργεια «πραξικοπήματος» και ακολούθησε ο «αποκεφαλισμός» ολόκληρης της στρατιωτικής ηγεσίας) προκαλεί το θέμα που έφερε χθες στη δημοσιότητα το «Βήμα της Κυριακής». 

Το δημοσίευμα 

Σύμφωνα με αυτό, μετά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου, ορισμένοι ευέλπιδες ττραγούδησαν τον... ύμνο της 21ης Απριλίου! Μετά το επίσημο μέρος της εκδήλωσης, ο τεταρτοετής αρχηγός των ευελπίδων ανέβηκε στο βήμα,φέρεται ότι ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες και, αφού απομακρύνθηκαν οι Κύπριοι και οι αλλοδαποί σπουδαστές, άρχισε να εξηγεί στους συναδέλφους του ότι «η επανάσταση των συνταγματαρχών» είχε διαστρεβλωθεί. Στη συνέχεια, μαζί με άλλα πέντε άτομα, τραγούδησε τον ύμνο της 21ης Απριλίου. Οι ευέλπιδες στην πλειονότητά τους παρέμειναν στις θέσεις τους, ζητωκραυγάζοντας σχετικά συνθήματα. Όλα αυτά σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας. 
Για το θέμα ενημερώθηκε αμέσως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο και τον αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Ζιαζιά. Μάλιστα, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Αβραμόπουλος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επεσήμανε ότι «ζήτησα από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας να διαμηνύσει προς το στράτευμα και να καταστήσει σαφές ότι δεν γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας. Αρχές επί των οποίων είναι θεμελιωμένες η ελληνική δημοκρατία και η κοινωνία». 
Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και το ΓΕΣ, σύμφωνα με την οποία «έχει ήδη ασκηθεί αυστηρός πειθαρχικός έλεγχος, ύστερα από Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από τα αρμόδια όργανά. 0 πρωταίτιος έχει απαλλαχθεί από τα διοικητικά του καθήκοντα και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Σχολής με το ερώτημα της αποπομπής του». 
Αξίζει να σημειωθεί η ορολογία της ανακοίνωσης που εκδό­θηκε από το ΓΕΣ, φυσικά με την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας, περί «πρωταίτιου» και η οποία παρα­πέμπει στις δίκες του 1975, όπου είχαν δικαστεί οι «πρωταίτιοι του πραξικοπήματος». Ουδέποτε από τότε μέχρι σήμερα σε επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση δεν έχει επαναχρησιμοποιηθεί η συγκεκρι­μένη λέξη και βέβαια αυτό μόνο τυ­χαίο δεν είναι. Αντιθέτως, πρέπει να αποδοθεί σε άλλου τύπου σκο­πιμότητες που ορισμένοι θέλουν να εξυπηρετήσουν. 
Πάντως και σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του υπουργείου Εθνι­κής Άμυνας, το συγκεκριμένο μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο -ακόμη κι αν έχει συμβεί έτσι- πή­ρε διαστάσεις μεγαλύτερες από ότι θα του άξιζαν, δεν συνδέεται με τις φήμες που διακίνησαν ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπαν­δρέου και ο τέως υπουργός Εθνι­κής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης για τον... κίνδυνο πραξικοπήματος και τις οποίες χρησιμοποίησαν ως πρόσχημα για τις έκτακτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Μας θέλουν βουβούς 

Ύστερα από όλα αυτά, σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές, προκύπτει ένα ακόμη εύλογο συμπέρα­σμα. Οι ανησυχίες των νεαρών Ευελπίδων -που επηρεάζονται όπως είναι προφανές από το γενικότε­ρο κοινωνικό κλίμα- έχουν φοβίσει τα διάφορα κέντρα εξουσίας, που θέλουν τους Έλληνες υποταγ­μένους και βουβούς εν όψει των επερχομένων. Γι' αυτό και με ολό­κληρη επικοινωνιακή μεθόδευση δίνεται άλλος χαρακτήρας στο συγκεκριμένο περιστατικό, προκειμέ­νου να δημιουργηθούν στρεβλές εντυπώσεις, να ενοχοποιηθεί κάθε  προβληματισμός μέσω αστήρι­κτων συγκρίσεων με το παρελθόν και τελικά να επιχειρηθεί-με μεθόδους της δεκαετίας του 1980- απο­προσανατολισμός από τα πραγμα­τικά και σημερινά προβλήματα της κοινωνίας. 
Άλλωστε, πολλοί από αυτούς που χύνουν από χθες κροκοδείλια δάκρυα για το περιστατικό με τον 22χρονο εύελπι έχουν συνεργήσει την τελευταία διετία στην ουσιαστική κατακρεούργηση του πολιτεύματος με συνεχείς εκτροπές, που αγ­γίζουν τα όρια παραβίασης του Συ­ντάγματος, με παραχάραξη της λαϊ­κής βούλησης, φίμωση της Βουλής, άρνηση προσφυγής στις κάλπες και απανωτές αλχημείες, προκειμένου να επιβάλουν το Μνημόνιο και τις προσταγές των δανειστών. Επομένως, η «ιερή οργή» τους δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κρύψει την υποκρισία τους. Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί επίσης η προσπάθεια που καταβάλλουν ορισμένοι κύκλοι, πολιτικοί κατά βάση, να συνδέσουν την όποια πράξη του τεταρτοετούς αρχηγού της σχολής με τον πατέρα του, εν ενεργεία ταξίαρχο (σ.σ.: πρόκειται για ικανότατο αξιωματικό με περγαμηνές και γνώσεις) σε κρίσιμη ταξιαρχία του Έβρου, ο οποίος το 1982, ως αρχηγός και εκείνος της Σχολής Ευελπίδων, προέβη σε μια ενέργεια, κατακριτέα προφανώς, αλλά στηριζόμενη στον νεανικό ενθουσιασμό, ζητώντας από συνάδελφο του να καταδικάσει τον κομμουνισμό. 

Στο στόχαστρο από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης για το «Μακεδονία» 

ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθεί ότι ο 22χρονος εύελπις (που αρίστευε σε όλα) είχε στοχοποιηθεί από την προηγουμένη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, καθώς στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, η οποία, ως γνωστόν, ματαιώθηκε, είχε διατάξει τις διμοιρίες των Ευελπίδων να τραγουδήσουν, καταχειροκροτούμενες, το Μακεδονία ξακουστή προτού αποχωρήσουν! Τότε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Μπεγλιτης (που έφυγε τρέχοντας από την παρέλαση μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) είχε ζητήσει από τον απόστρατο πλέον αρχηγό ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο την αποπομπή του από τη σχολή, καθώς και την αποστρατεία του διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπί­δων. κάτι που δεν έγινε αποδεκτό, με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα της καρατόμησης του κ. Φράγκου.
Τέλος, ανώτατοι αξιωματικοί, που γνωρίζουν το τελετουργικό της ΣΣΕ, εκφράζουν τον προβλη­ματισμό τους για το πως έμειναν μόνοι τους οι ευ­έλπιδες μετά την εκδήλωση για το Πολυτεχνείο στο αμφιθέατρο, καθώς πάντα παραμένουν και αξιωματικοί της σχολής σε τέτοιες εκδηλώσεις! 

ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger