Αρχική » , » Η Μήδεια εκδικείται

Η Μήδεια εκδικείται

 Η Μαρία Κάλλας στη "Μήδεια"του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Παζολίνι 

Μια από τις εξηγήσεις για το κακό που χτύπησε το Ελλάντα βρίσκεται στην αρχαία μυθολογία του έθνους μας. 

Tο διάβασμα των αρχαίων ελληνικών μύθων δε κάνει κακό - εκτός αν συχνάζετε σε ύποπτα διαδικτυακά μέρη που διαδίδουν σύγχρονα παραμύθια (με κακό τέλος) όπως το pasok.gr, η ιστοσελίδα της πασοκάρας. Η πληγή του Μνημονίου ξεκινά από παλιά. Από την υπόθεση της Μήδειας, μιας αλλοδαπής πριγκιποπούλας από την Κολχίδα, η οποία... ερωτοχτυπήθηκε με το πατριωτάκι μας τον Ιάσονα που είχε φάει τα λυσσακά του να τσουρνέψει το Χρυσόμαλλο Δέρας από τον βασιλιά Αιήτη (μπαμπάς Μήδειας).
Ερως ανίκατε μάχαν, καρντάση, και η Μήδεια πρόδωσε την οικογένεια και την πατρίδα της για να βοηθήσει τον Ιάσονα. Μέχρι τον αδελφούλη της τον Αψυρτο έκανε κεμπάπ (τον τεμάχισε ελαφρώς) για να καθυστερήσει την καταδίωξη του Ιάσονα και των Αργοναυτών από τον έξαλλο πατερούλη της. Να μην τα πολυλογούμε, η μαντάμ, έπειτα από κάκιστες δημόσιες σχέσεις με τους Κολχιδιώτες, έφτασε στην Ελλάδα με τον αγαπούλη Ιάσονα. Φτιάξανε σπιτι­κό στην Κόρινθο, κάνανε παιδάκια (τον Φέρητα και τον Μέρμερο), αλ­λά ο μουρνταράκος ο Ιάσων τα τακίμιασε με τη Γλαύκη (κόρη Κρέο­ντα) και άφησε την αλλοδαπή σύξυλη, μπουκάλα! 

Μήδοι διαβαίνουν 

Τι να σου κάνει η κυριούλα; Άγνωστη μεταξύ αγνώστων, κερατωμένη και εγκαταλελειμμένη από έναν αχάριστο που δεν αναγνώρισε τις θυσίες της. Μια και είχε ασχοληθεί ολίγον τι με τα μάγια και τις μαγγανείες, είπε να σκοτώσει την γκόμενα μ' ένα δηλητηριασμένο ταγεράκι που έστειλε για δώρο του γάμου (!) της με τον Τζέισον. Ύστερα σκοτώνει και τα τέκνα της και την κοπανάει για Αθήνα μεριά, όπου γνώρισε τον Αιγέα και τεκνοποίησε μαζί του. Ο υιός ονομάστηκε Μήδος, ο οποίος έκανε-καριέρα στην Ασία -εκεί όπου κατέφυγε η Μήδεια όταν την ξαπόστειλε και ο Αιγέας. Η χώρα του Μήδου ονομάστηκε Μηδία και οι επιθετικές βλέψεις του λαού της Μηδίας (Πέρσες και σία) προς την Ελλάδα ήταν η ύστατη εκδίκηση της αδικημένης αλλοδαπής προς τη φυλή των Ελλήνων. Ηθικόν δίδαγμα: Οι ξένοι -μέσω του κανακάρη Μήδου- «καθαρίζουν» για πάρτη της. Ταλαιπωρούν τους Γραικούς επειδή κάπου, κάπως, κάποτε, ένας Ιάσονας πέρασε καλά με μια ξανθούλα.Τώρα,οι παίδες Ελλήνων λιποθυμούν από πείνα στα σχολεία, επειδή ένας Μήδος έμπασε άλλους Μήδους(ως δανειστές) στη χώρα από την πίσω πόρτα. 


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ 
(ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-03/11/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger