Αρχική » » Δίκοπο μαχαίρι ή «τρίλημμα» Σαμαρά;

Δίκοπο μαχαίρι ή «τρίλημμα» Σαμαρά;



Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
 
Ότι υπάρχουν δίκοπα μαχαίρια όπως και διλήμματα είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Το ερώτημα ήταν πάντα και παραμένει ποιο σώμα θα δεχθεί το δίκοπο μαχαίρι και γιατί, και σε τι αφορά το δίλημμα και πώς προκύπτει. ΔΕΝ είναι αδιαμφισβήτητο δεδομένο, όμως, το…
τρίλημμα!


Θα εξηγήσω άμεσα παρακάτω τον τίτλο της σημερινής μου άποψης.

Ότι έχουμε «Νέα» (έστω αναπαλαιωμένη κατά το 80%) Κυβέρνηση και μάλιστα με την ψήφο εμπιστοσύνης 255 Εθνοπατέρων και Εθνομητέρων είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός μετά το απόγευμα της Τετάρτης 16/ 11/ 2011.

Αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι την «Νέα» Κυβέρνηση συντριπτικής πλειοψηφίας ΠΑΣΟΚ την στήριξαν με 10 στελέχη τους «Νέα» ΝΔ & ΛΑΟΣ.

Είναι, επίσης, αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι ο κ Σαμαράς ανέκρουσε πρύμνη και συναίνεσε στην «Νέα» Κυβέρνηση φέρνοντας βέβαια στα…»μέτρα του» την συμμετοχή στελεχών του (ούτε ΕΝΑΣ με Βουλευτικό αξίωμα!!!)

Το δίκοπο μαχαίρι προκύπτει καθώς συνεχίζεται η»κόντρα» ανάμεσα στον Πρόεδρο της «Νέας» Ν.Δ. και κορυφαία στελέχη της ΕΕ και τρόικα αναφορικά με την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ υπογραφή συναίνεσης στη συμφωνία της 26ης -27ης Οκτωβρίου που απαιτούν οι εταίροι.

Η μία όψη είναι η παρακάτω:
Εάν ο κ Σαμαράς υπογράψει τότε και με πιθανή αυτοδυναμία του στις επικείμενες εκλογές και σχηματισμό καθαρά Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ΔΕΝ θα έχει ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα αμφισβήτησης των όρων της νέας σύμβασης!

Εφαρμόζοντας, δηλαδή, όλες τις επιμέρους απαιτήσεις των εταίρων μας σίγουρα θα οδηγηθεί, κάτω από την Λαϊκή κατακραυγή για τα ΕΠΩΔΥΝΑ μέτρα, σε πτώση και νέες εκλογές!

Η άλλη όψη είναι η ακόλουθη:
Ο κ Σαμαράς, επικαλούμενος λόγους Εθνικής υπερηφάνειας, ΔΕΝ θα συνυπογράψει οπότε θα οδηγηθούμε, εκ των πραγμάτων σε πτώση της νεοσύστατης Κυβέρνησης κ Παπαδήμου (δηλαδή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) και άμεσα σε εκλογές! Τις οποίες ο κ Σαμαράς ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ να διασφαλίσει την ΕΘΝΙΚΗ αξιοπρέπεια της Ελλάδας θα έχει πείσει τους Έλληνες ότι ΔΕΝ είναι απλά ο «προαλειφόμενος» νέος Πρωθυπουργός αλλά ο…ΣΙΓΟΥΡΟΣ!
Το τρίλημμα στηρίζεται στο παρακάτω δίλημμα:
Οι εταίροι ΑΠΑΙΤΟΥΝ συνυπογραφή και δέσμευση όπως έγινε ήδη στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία. Κάτι τέτοιο, όμως, απογυμνώνει τον κ Σαμαρά από ΟΛΑ τα επιχειρήματα με τα οποία θα μπορούσε σύντομα να πείσει το Λαό της Ελλάδας ότι του αξίζει να γίνει Πρωθυπουργός με αυτοδυναμία Ν.Δ.

Ο κ Σαμαράς επικαλείται θέμα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ σε προσωπικό επίπεδο αλλά και θεσμικά ως Πρόεδρος της Ν.Δ. και δηλώνει ότι οι εταίροι μπορούν να στηριχθούν στις επιστολές που ήδη έχει γράψει και στη Δημόσια στήριξή του στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και τη στάση του στη Βουλή των Ελλήνων!

Εάν οι εταίροι δεν ικανοποιηθούν στην συγκεκριμένη τους απαίτηση υπάρχει πιθανότητα ανακοπής της 6ης δόσης, οικονομικό αδιέξοδο και πτώση της Κυβέρνησης Παπαδήμου.

Το τρίτο σκέλος του…τριλήμματος έχει να κάνει με την πορεία του περιβόητου και οικείου πλέον στους Έλληνες… «ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ» της τάξης του 50%...

Φρονώ ότι σε αυτό στηρίζεται ο κ Σαμαράς και το επιτελείο του, δηλαδή, συνειδητοποιώντας ότι ΔΕΝ θα δεχθούν οικειοθελώς οι δανειστές μας «κούρεμα» τέτοιου επιπέδου η συμφωνίας της 26ης-27ης Οκτωβρίου…πάει περίπατο!

Ο κ Σαμαράς, όμως, και η «Νέα» Ν.Δ. επιμένοντας σώζουν το δικό τους, αντιστοίχως προσωπικό και θεσμικό γόητρο, και θυμίζουν, για πρώτη φορά μετά από πολλά-πολλά χρόνια, ότι υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες που αποδεικνύουν ότι «…ο τράχηλός τους ζυγό ΔΕΝ υποφέρει» και αξίζει αυτοί να ηγηθούν!…

Επιμύθιο;

Εάν είναι δίκοπο μαχαίρι το ερώτημα είναι ποιοι θα το καρφώσουν πού;

Εάν πρόκειται για «τρίλημμα» μήπως θα βοηθούσε να θυμηθούμε κάποιες άλλες εποχές στις οποίες η ΕΘΝΙΚΗ αξιοπρέπεια (τότε επικεντρωνόταν στο όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) λειτούργησε ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και την ταυτόχρονη γέννηση του εφήμερης ύπαρξης πολιτικού σχηματισμού που άκουγε στο όνομα Πολιτική Άνοιξη;

Μήπως τελικά η ΕΜΜΟΝΗ στο θέμα της άρνησης υπογραφής στην Συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου υποχρεώσει τους Ευρωπαίους όπως το λέει ο Λαός μας να «ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ» και ξαφνικά ο κ Σαμαράς και το Κόμμα του προκύψουν άξιοι για…ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ;

Στο κάτω-κάτω της γραφής, αυτοί που ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ τον τόπο μας πάντα ήθελαν ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΕΣ γιατί σε εκείνες που προκύπτουν από…»συνεργασίες» υπάρχουν πολλά αυτιά, πολλά στόματα και πολλά…χέρια που…δυσκολεύουν πολύ τις δουλειές τους!...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger