Αρχική » » Ας κρατήσουν οι χοροί

Ας κρατήσουν οι χοροί

Πώς διαγιγνώσκεται π πολιτική μυωπία; Αν από μια πλημμύρα με αίματα δάκρυα κι ιδρώτα αγανακτισμένων Ελλήνων διακρίνεις μόνο «σταγονίδια»! 

Ήταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Επί των ημερών του οι κερασιές δεν άνθιζαν μόνο. Λειτουργούσαν και σαν τζουκ μποξ. Έριχνες κέρμα και σου τραγουδούσαν από «Παπαλάμπραινα» μέχρι «can’t touch this» του Αμερικανού ράπερ MC-Hammer. Οι αγρότες χαμογελαστοί, δίχως χρέη στην Αγροτική Τράπεζα, κυνηγούσαν... ανέμελοι πεταλούδες με απόχες και ξεφύλλιζαν το περιοδικό «Forbes» για να τσεκάρουν αν μπήκαν στον ετήσιο κατάλογο με τους 100 πλουσιότερους τσιφλικάδες. Οι αγελάδες αρμέγονταν μονάχες τους, για να μην κουράσουν τα αφεντικά. 
Οι βοσκοπούλες το 'ριχναν στο πινάκλ, διάβαζαν για τις ιπποδρομίες του Άσκοτ και οι τσοπάνηδες εκτελούσαν ορατόρια του Χέντελ με τη φλογέρα. Εκείνος (ο Σωτήρης Χατζηγάκης), με τη στιβαρή καθοδήγηση του, τον εμπνευσμένο λόγο και τις ακλόνητες πεποιθήσεις του, διάβαινε την οδό του πεπρωμένου, ενώ η φύση τον έραινε με δάφνες, δόξα, φασόλια, φακές και ρύζι. Άρα έχει δικαί­ωμα διά να ομιλεί, να επισημαίνει, να παρεμβαίνει, όπως χθες, που τόνισε: «Ορισμένα ακροδεξιά σταγονίδια με την ταμπέλα της λαϊκής Δεξιάς προσπαθούν να αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας». 

Άκρα Δεξιά 

Εύστοχη και επίκαιρη παρατήρησις. Το πιο ζέον πρόβλημα της Ελ­λάδος είναι όντως η άκρα Δεξιά (και στη Ν.Δ υφίσταται), η οποία υπάρχει και ολόψυχα στηρίζει το Μνημόνιο και τις πολιτικές που εξανεμίζουν το εισόδημα των πολιτών και υποθηκεύουν τον δημόσιο πλούτο. Ο κ. Χατζηγάκης, ως πεπειραμένος και επιτυχημένος παράγοντας του δημόσι­ου βίου, το διέγνωσε, το διατύπωσε και το πλήρωσε - με επιτόκιο ανάλογο εκείνου του δανεισμού της χώρας από τους «συμμάχους». Διεγράφη ο τυχεράκιας και τώρα θα είναι ελεύ­θερος να μοιραστεί τα φώτα του με άλλες πολιτικές δυνάμεις, που δεν είναι μεν τόσο ισχυρές (θέλεις ζυγαριά ακριβείας για να μετρήσεις τα ισχνά ποσοστά), αλλά μπορούν να γρά­ψουν Ιστορία - σε άπταιστα αγγλικά και γερμανικά. 
Η Ν.Δ., προφανώς επειδή πα­ρεξήγησε τα λεγόμενά του, τον διέ­γραψε ανακοινώνοντας ότι «οι δη­λώσεις του Σ. Χατζηγάκη για δήθεν ύπαρξη "ακροδεξιών σταγονιδίων" μέσα στη Νέα Δημοκρατία, προσβάλλουν βαθύτατα τους βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης. [...] Η αναφορά του για δήθεν ύπαρξη "τάσεων" μέσα στη Νέα Δημοκρατία εί­ναι, επίσης, ευθέως αντικαταστατική». Οι δρύες πίπτουν. Πού πάει το ΠΑΣΟΚ δίχως τον Άκη κι η Ν.Δ. άνευ Χατζηγάκη;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-15/11/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger