Αρχική » , , » 117 Βουλευτές ζητούν 240.000 € έκαστος εν μέσω κρίσης!

117 Βουλευτές ζητούν 240.000 € έκαστος εν μέσω κρίσης!


Τα ονόματα των 117 (πρώην αλ­λά και μερικών εν ενεργεία) βουλευτών που εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης διεκδικούν αναδρομικά δεκάδων εκατομμυ­ρίων ευρώ έρχονται στο φως της δημοσιότη­τας, δημιουργώντας αναταραχή στις ....
ηγεσίες των κομμάτων και σάλο στην κοινή γνώμη, καθώς προκαλείται από εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, για άλλη μια φορά, το λα­ϊκό αίσθημα. 

Ενώ οι εργαζόμενοι όλων των κατηγορι­ών χάνουν διαρκώς από τους μισθούς, τις συντάξεις, τα εφάπαξ και κάθε είδους εισόδημά τους, οι πολιτικοί αυτοί -και παρά την περί του αντιθέτου απόφαση της Βουλής για όσους είναι σήμερα βουλευτές- συνεχίζουν τις δικαστικές διεκδικήσεις για να ενθυλα­κώσουν έως και 240.000 ευρώ έκαστος, επιβεβαιώνοντας έτσι την απόσταση που τους χωρί­ζει από την κοινωνική πραγμα­τικότητα. 

Όπως προκύπτει μάλιστα, προέρχονται από τα δυο μεγά­λα κόμματα (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) οι 114 στο σύνολο των 117 που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διεκδικήσουν από το Δημόσιο τα αναδρομι­κά (συν τους τόκους) από δια­φορές των αποδοχών τους αλ­λά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη. 

Στο Πρωτοδικείο 

Οι συγκεκριμένες αγωγές αναμένεται να συζητηθούν στο Δι­οικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, τα επιτελεία ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. τρέχουν για να αποκηρύξουν -ανεπίσημα μέχρι στιγμής- την πρακτική των πρώην βουλευ­τών τους πού απειλεί να βυθί­σει ακόμη περισσότερο στην ανυποληψία το πολιτικό σύστημα. 

Ουσιαστικά, οι 52 βουλευτές του ΠΑ­ΣΟΚ και οι 62 της Ν.Δ. ζητούν να εξισω­θούν με τους δικαστές, καθώς απαιτούν τα αναδρομικά και την αποζημίωση, επικαλού­μενοι απόφαση του 2006 του Μισθοδικείου που είχε δώσει αυξήσεις στους δικαστές αλλά και αναδρομικές διαφορές της πεντα­ετίας 2000-2005. 

Η λίστα περιλαμβάνει ονόματα πρώην υπουργών και πρόσωπα που κυριάρχησαν στην πολιτική σκηνή του τόπου για μεγά­λο χρονικό διάστημα. Από τα πρώτα ονόμα­τα που φιγουράρουν στη λίστα μάλιστα ξε­χωρίζουν του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Τάσου Μαντέλη, αλλά και στενών φίλων της οικογένειας Παπανδρέου, όπως του Γιώργου Ανωμερίτη (που σήμερα είναι πρόεδρος στον 0ΛΠ), και της Μαρίας Αρσένη (μητέρας του ευρωβουλευτή Κρίτωνος Αρσένη). 

Σημειώνεται ότι από τις αγωγές τους πα­ραιτήθηκαν ο Μιχάλης Λιάπης και ο Λεωνί­δας Τζανής, αλλά και η Ιουλία Κοσιώνη, χήρα, του Παναγιώτη Κοσιώνη, βου­λευτή του Συνασπισμού (1989- 1993) και του ΚΚΕ (1993-2004), ενώ ο πρώην βουλευτής Σάβ­βας Τσιτουρίδης με ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι έχει πα­ραιτηθεί της αγωγής από τον Μάρτιο του 2010. 

Την ίδια στιγμή, κάποιοι άλ­λοι έχουν προσφύγει στη Δικαι­οσύνη με δύο αγωγές που αφο­ρούν διαφορετικές βουλευτικές περιόδους (I. Βαϊνάς, Μ. Ζορ­μπά, Ε. Λουκάκης και Σ. Στολίδης).Ο Π.Μελάς, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, ισχυρίστη­κε ότι, αν πάρει τα χρήματα, θα τα δωρίσει στους φτωχούς ή θα τα επιστρέψει, ενώ ο τομεάρχης ναυτιλίας της ΝΑ Γιάννης Πλακιωτάκης υποστήριξε ότι δεν θα επιμείνει στη διεκδίκηση των χρημάτων. 

Στο μεταξύ, μπορεί το ακρι­βές ποσό που συνολικά ζητούν οι πρώην και συνταξιούχοι βουλευτές να είναι αδύνατο να προσδιοριστεί, αφού καθορίζεται από τη διάρ­κεια θητείας του καθενός, ωστόσο είναι ενδει­κτικό το παράδειγμα: Κάποιος που διετέλεσε βουλευτής επί μία τριετία διεκδικεί διαφορές βουλευτικής αποζημίωσης ύφους 240.196 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους, ενώ η απο­ζημίωση για ηθική βλάβη από τη μη αναπρο­σαρμογή των αποδοχών τους κυμαίνεται πε­ρίπου στα 10.000 ευρώ για έκαστο. 

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους σε βάθος χρόνου, δηλαδή και για το διάστη­μα πριν από την επίμαχη απόφαση του Μισθοδικείου το 2006, προεδρεύοντος του Ρω­μύλου Κεδίκογλου. 

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 

Ο Άκης και οι άνθρωποι της οικογένειας Παπανδρέου πρώτοι και καλύτεροι 

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 

Αλ Ακριβάκης, Ιωάν. Ανθόπουλος, Ελένη Ανουσάκη, Παν. Αντωνακόπουλος, Γεώργ. Ανωμε­ρίτης, Μαρία Αρσένη, Ιωάν. Βαθειάς, Ιωάν. Βαΐνας, Βασ. Βασιλακάκης, Ηλ. Βλαχόπουλος, Χρ. Βοσνάκης, Αλέξ. Βούλγαρης, Δημ. Γεωργακόπουλος, Ιωάν. Γιαννακόπουλος, Μόσχος Γικόνογλου, Γκαλήπ Γκαλήπ, Ζορμπά {ευρωβουλευτής}, Χρήστος Θεοδώρου, Ιωάν. Θωμό­πουλος, Λάμπρος Κανελλόπουλος, Θεόδ. Κατσανέβας, Ελεονώρα-Νόρα Κατσέλη - Καλο­γεροπούλου, Ιωάν. Καψής, Θεόδ. Κολιοπάνος, Ευτ. Κοντομάρης, Βασ. Κοντογιαννόπουλος (1974-1993 ΝΔ και 1996-2000 ΠΑΣΟΚ), Σωκρ. Κοσμίδης, Θεόδ. Κοτσώνης, Δημ. Κουλουριάνος (ευρωβουλευτής), Φλώρος Κωνσταντίνου, Εμ. Λουκάκης, Αναστ. Μαντέλης, Αλέξ. Μπαλτάς, Αθαν. Μπάτσος, Φραγκ. Παπαδέλλης, Ελισάβετ Παπαζώη, Ηλ. Παπαηλίας, Βασ. Παπανικόλας, Χρ. Σμυρλής - Λιακατάς, Ιωάνν. Σουλαδάκης, Σωτ. Στολίδης, Λεων. Τζανής (παραιτήθηκε από την αγωγή), Ιωάνν. Τσακλίδης, Παντ. Τσερτικίδης, Βασ. Τσιλίκας, Απόστ. Τσοχατζόπουλος, Παν. Φωτιάδης, Αλέξ. Χρυσανθακόπουλος και Αναστ. Χωρέμης. 

ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ 

Νικ. Αγγελόπουλος, Παν. Αδρακτάς, Θεόδ. Αναγνωστόπουλος, Απ. Ανδρεουλάκος, Ιωάν. Βαληνάκης, Δημ. Γαλαμάτης, Σταύρ. Δαιλάκης, Γεώργ. Δεικτάκης, Θεοφ. Δημοσχάκης, Πέτρ. Δούκας, Ελεύθ. Ζαγορίτης, Σοφία Καλαντζάκου, Ηλ. Καλλιώρας, Γεώργ. Καλός, Κρινιώ Κα­νελλοπούλου, Αναστ. Καραμάριος, Αντ. Καρπούζας, Θεόδ. Κασίμης, Νικ. Κατσαρός, Θεόδ. Κατσίκης, Σταύρ. Κελέτσης, Εμμ. Κεφαλογιάννης, Αθηνά Κόρκα-Κώνστα, Βασ. Κορκολόπουλος, Ιωάν. Κοσμίδης, (ευρωβουλευτής), Ανδρ. Κουτσούμπας, Γεώργ. Κωνσταντόπουλος, Θεόφ. Λεονταρίδης, Μιχ. Λιάπης (παραιτήθηκε από την αγωγή), Αναστ. Λιάσκος, Λεων. Λυμπερακίδης, Αρια Μανούσου-Μπινοπούλου, Πέτρ. Μαντούβαλος, Παν. Μελάς, Αντών. Μπέζας, Μιχ. Μπεκίρης, Νικ. Νικολόπουλος, Γεώργ. Ορφανός, Βασ. Παππάς, Αριστ. Παυλί­δης, Ιωάνν. Πλακιωτάκης, Αδάμ Ρεγκούζας, Γεώργ. Σαλαγκούδης, Δημ. Σαμπαζιώτης, Παν. Ι Σκανδαλάκης, Θεόδ. Σολδάτος, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Αριστ. Σταθάκης, Νικ. Σταυρογιάννης, Απόστ. Σταύρου, Πέτρ. Τατούλης, Ιορδ. Τζαμτζής, Νικ. Τσιαρτσιώνης, Κων. Τσιπλάκης, Αριστ. Τσιπλάκος, Σάββας Τσιτουρίδης, Γεώργ. Τσούρνος, Παρθένα Φουντουκίδου - Θεοδωρίδου, Αντ. Φούσας, Χρ. Φωλιάς, Ηλ. Φωτιάδης και Ευγέν. Χαιτίδης. 

Ακόμη, αγωγή κατέθεσαν: Ο πρώην βουλευτής Γεώργιος Παπαγεωργίου, για τον οποίο δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα ανήκει. Ο τέως ευρωβουλευτής του ΔΗΚΚΙ Εμμ. Μπακόπουλος. Η χήρα του Παναγιώτη Κοσιώνη, βουλευτή του Συνασπισμού (αρχικά) και έπειτα του ΚΚΕ, Ιουλία Κοσιώνη, που όμως παραιτήθηκε τελικά από την αγωγή.

(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-12/12/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger