Αρχική » » Συμβαίνουν στην Ελλάδα του ... 2011!

Συμβαίνουν στην Ελλάδα του ... 2011!


Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός

Όπως είναι γνωστό ο κύκλος της ζωής του ανθρώπου αποτελείται από τρεις βασικές περιόδους, την παιδική, την ενηλικίωση και τα γηρατειά.
Δυστυχώς στην Ελλάδα του 2011 και οι τρεις αυτές ηλικιακές κατηγορίες βάλλονται από τις... πολιτικές επιλογές των εθνοπροδοτών που μας κυβερνούν!

Η παιδική ηλικία (η λεγόμενη και ηλικία της μάθησης) βιώνει τα τελευταία χρόνια μια υποβαθμισμένη παιδεία που την οδήγησε στα φροντιστήρια και στην παραπαιδεία ενώ το αποκορύφωμα το έζησε εφέτος (επί υπουργίας της κ. Διαμαντοπούλου) όπου υποχρεώθηκε να ξεκινήσει την σχολική χρονιά χωρίς βιβλία και με ελλιπή εκπαιδευτικό προσωπικό!

Οι ενήλικες (η λεγόμενη και παραγωγική ηλικία) βιώνει την επισφαλή εργασία, την ανεργία αλλά και την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής σε όλα τα επίπεδα.
Η τυχόν επιθυμία των νέων ζευγαριών για την δημιουργία οικογένειας (με τις υπάρχουσες οικονομικές καταστάσεις) την καθιστούν πλέον ... μια ουτοπία!
Φυσικά όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες για να τα φέρουν βόλτα οι ήδη υπάρχουσες οικογένειες!

Για τα περήφανα γηρατειά (όπως τα έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου) τι να πούμε!... αφού οι κουτσουρεμένες συντάξεις μοιάζουν πλέον με χαρτζιλίκι ενώ μεγάλωσε η ταλαιπωρία και η αναλγησία για την εξυπηρέτηση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν αυτοί οι απόμαχοι της ζωής!

Μάλιστα η κορύφωση της αναλγησίας έχει να κάνει με την χηρεία των γυναικών οι οποίες (μετά την οδυνηρή απώλεια του συντρόφου τους) για να πάρουν την πενιχρή σύνταξη που δικαιούνται αντιμετωπίζουν ένα απίστευτο κικεώνα γραφειοκρατίας και μια πολύμηνη αναμονή όπου κανένας από αυτούς τους ανευθυνουπεύθυνους δεν διερωτάται το πως θα ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους!

Πολλοί λένε ότι κάποια υψηλά ιστάμενα πρόσωπα καθυστερούν σκοπίμως και γενικώς "όλες" τις συνταξιοδοτικές διαδικασίες για να τοκίζουν (με το αζημίωτο φυσικά) τα χρήματα των δικαιούχων!

Προσωπικά δεν θέλω να το πιστέψω αλλά το επιθυμητό και το ανθρώπινο είναι η καθυστέρηση αυτή να μειωθεί στο ελάχιστο μια και οι περισσότεροι συνταξιούχοι δεν διαθέτουν κανένα απόθεμα (όπως πολλοί βουλευτάδες) στις εγχώριες ή στις … Ελβετικές τράπεζες!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger