Αρχική » » ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ επιπλέον για τους στρατιωτικούς

ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ επιπλέον για τους στρατιωτικούς


α. Στο φως απόρρητο έγγραφο του ΓΕΕΘΑ 
β. ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕ­ΡΗΣΗ των χρόνων προ­αγωγής και με δεδομέ­νο το πάγωμα των μι­σθολογικών προαγωγών και του χρονοεπιδόματος οι στρατιωτικοί ανα­μένεται να δεχτούν επι­πλέον μειώσεις.
γ. Θα συνταξιοδοτούνται με 40 έτη πραγματικής υπηρεσίας αντί 35 ετών που ισχύει σήμερα. Δεν θα γίνονται πρόωρες αποστρατείες λόγω επετηρίδας. Καταργούνται οι μισθολογικές προαγω­γές. Εντάσσονται στο νέο καθεστώς όσοι συμπληρώνουν 25ετία μέχρι το τέλος του 2012. 
δ. Το ΓΈΕΘΑ ζητεί από τα Επιτελεία μέχρι 16 Δεκεμβρίου να έχουν έτοιμες τροπολογίες προς ψήφιση στη Βουλή. 

«Βόμβα» στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών, καθώς αυξάνεται κατά πέντε έτη η πραγματική υπηρεσία για να βγουν στη σύνταξη. Πλέον οι στρατιωτικοί θα θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση σαράντα (40) ετών πραγματικής υπηρεσίας αντί τριάντα πέντε (35) μαζί με τα πλασματικά χρονιά που ισχύει μέχρι σήμερα. Στο μεταξύ δεν θα συμπαρασύρονται στην αποστρατεία, όταν προάγονται νεότεροι στην επετηρίδα και θα παραμένουν στην...
κατάψυξη μιας παράλληλης επετηρίδας μέχρι τη συνταξιοδότηση τους, οπότε θα λαμβάνουν έναν επιπλέον αποστρατευτικό βαθμό. Το συνταξιοδοτικό σε συνάρτηση με το μισθολογικό και την εξέλιξη των στρατιωτικών άνοιξε αιφνιδίως προχθές, καθώς το ΓΕΕΘΑ απέστειλε απόρ­ρητο έγγραφο προς τα Γενικά Επιτελεία, όπου τους ζητεί τη σύνταξη νομοθετικών ρυθμίσεων μέχρι 16 Δε­κεμβρίου, προκειμένου να ψηφιστούν άμεσα από τη Βουλή ώστε από 1/1/12 να εφαρμοστεί ο νόμος 3883/2010 περί «Υπηρεσιακής Εξέλιξης και Ιε­ραρχίας των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων». 

Το απόρρητο έγγραφο του Β' Κλά­δου του ΓΕΕΘΑ (Φ.454/ 166829/1.5406/12 Δεκ. 2011/ΓΕΕ ΘΑ/Β΄ ΚΛΑΔΟΣ/ Τμήμα Διοικητικών και Νομικών θεμάτων ), που υπογράφει ο ταξίαρχος Λουκάς Ιωάννου, κάνει δύο επισημάνσεις φωτιά: 

Άμεση εφαρμογή του νομού 3883/2010 για όλους τους αξιωματικούς. Παύει η διάκριση σε εκείνους που συμπληρώνουν 25ετία μέχρι 31/12/2012, για τους οποίους ισχύει ο νόμος 2439/96 και στους νεότερους που υπάγονται στον νόμο 3883/2010, με σημαντικές διαφορές στις κρίσεις -αξιολόγηση χρόνο παραμονής... 

Εναρμόνιση του νόμου (3883/2010) προς τις ασφαλιστικές, συνταξιοδοτικές διατάξεις, ήτοι παραμονή 40ετους πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας αντί 35ετίας που ισχύει με τον νόμο 2439/96. Στο συγκεκριμένο έγγραφο του ταξίαρχου Ιωάννου δεν διευκρινίζεται τι θα ισχύσει γιαι όσους έχουν ήδη θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης άνω των 25 ετών υπηρεσίας, με άμεσο κίνδυνο να υπάρξουν αθρό­ες παραιτήσεις μέχρι το τέλος του έτους. Πάντως, το ΓΕΕΘΑ ζητεί από τα Επιτελεία μέχρι 16 Δεκεμβρίου ανυπερθέτως» να έχουν έτοιμες τροπολογίες προς ψήφιση στη Βουλή. 

Συμφωνά με το νέο καθεστώς που διαμορφώνεται στο συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών: 

Δεν θα γίνονται πρόωρες αποστρατείες. «Η υπηρεσία δεν θα αποστρατεύει τους στρατιωτικούς με δυσμενή κρίση, πλην ελαχίστων περιπτώσεων λόγω σοβαρής έλλειψης των προσόντων τους»

Με την κατάργηση της διάκρισης να ισχύει ο Ν.2439/96 για όσους συ­μπλήρωναν 25 έτη υπηρεσίας μέχρι την 31-12-2012 θα υπάρξουν δυσμενέστεροι χρόνοι προαγωγών που θα συνδέονται άμεσα με τις μισθολογικές αποδοχές των στελεχών. 

■ Καταργούνται οι μειωμένοι χρόνοι προαγωγής των αποφοίτων ΑΣΣΥ, σε σχέση με των αποφοίτων ΑΣΕΙ. Επί της ουσίας καταργείται π δυνατότητα προαγωγής τους στον προβλεπόμενο καταληκτικό τους βαθμό. 

Με την καθυστέρηση των χρονών προαγωγής και με δεδομένο το πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών και του χρονοεπιδόματος οι στρατιωτικοί αναμένεται να δεχτούν επιπλέον μισθολογικές μειώσεις κυρίως στους μικρότερους βαθμούς. Συγκεκριμένα ένας Εθελοντής Μακράς Θητείας (ΜΕΘ) ως Ανθυπασπιστής με 25 χρόνια υπηρεσία σήμερα λαμβάνει μισθό αντισυνταγματάρχη. Εάν καταργηθούν οι μισθολογικές προαγωγές, τότε μειώνεται ο μισθός του κατά 5 κλιμάκια!!! Επομένως ο μισθός του «παγώνει» επί μια δεκαετία! 

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΡΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 

Μείωση μισθών έως 30% από αντισυνταγματάρχη και κάτω 

ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από την ει­σαγωγή για το νέο μισθολόγιο που αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος» προκύπτουν τα παρακά­τω: 

Καταργούνται οι μισθολογικές προαγωγές. 

Το μισθολόγιο των στρατιωτι­κών θα είναι απολύτως προσαρ­μοσμένο με τον διοικητικό βαθμό τους. 

Τα «Ειδικά Επιδόματα» περιο­ρίζονται σε «Χρόνου Υπηρεσίας» - «Ειδικής Απασχόλησης» - «θέ­σης Ευθύνης». Το επίδομα «θέ­σης Ευθύνης» θα δίνεται οπό τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη και πάνω. 

■ Ενσωμάτωση των πάγιων οδοι­πορικών στο μισθολόγιο (130 έως 200 ευρώ μηνιαίως). 

Πρακτικά όλα αυτά σημαίνουν ότι ο μισθός: 

Από αντισυνταγματάρχη και κά­τω θα υποστεί επιπλέον μείωση έως 30%. 

Από συνταγματάρχη έως ταξί­αρχο παραμένει στα ίδια επίπεδα. 

Των υποστρατήγων και αντιστρατήγων ο μισθός θα εμφανίσει αύξηση της τάξης του 25% λόγω κλιμακούμενης αύξησης του επι­δόματος ευθύνης. 

Το μηνιαίο επίδομα «Ειδικής Απασχόλησης» στον αντιστράτη­γο είναι 700 ευρώ τον μήνα, ενώ στους κατώτερους αξιωματικούς 250 ευρώ και στους υπαξιωματι­κούς 200 ευρώ...

Το μηνιαίο επίδομα «θέσης Ευ­θύνης» στους αντιστράτηγους εί­ναι 560 ευρώ. στους κατώτερους αξιωματικούς 140 ευρώ και στους υπαξιωματικούς 130 ευρώ. 
..........................................................................................................................................................................

ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ 

Σύνδεση βασικού μισθού και επιδομάτων με τον βαθμό 

Ο ανθυπασπι­στής θα λαμ­βάνει πλέον μισθό ανθυπασπιστού και όχι αντι­συνταγμα­τάρχη όπως ισχύει μέχρι τώρα 

ΣΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ μείωση του μισθολογικού κόστους των στρατιωτικών προχωράει η κυβέρνηση καθότι συνδέεται άμεσα ο βασικός μισθός και τα ειδικά επι­δόματα με τον διοικητικό βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι ο ανθυπασπι­στής θα λαμβάνει μισθό ανθυ­πασπιστού και όχι αντισυνταγ­ματάρχη όπως ισχύει μέχρι σήμερα. 

Το προτεινό­μενο μισθολόγιο των στρατι­ωτικών που ήδη έχουν επεξερ­γαστεί τα Γενικά Επιτελεία και το οποίο αποκαλύ­πτει σήμερα το «Έθνος» προβλέπει: 

Σύνδεση του Βασικού Μισθού και των Ει­δικών Επιδομάτων με τον Διοι­κητικό Βαθμό των στελεχών και όχι τους τυχόν μισθολογικούς βαθμούς ώστε να υπάρχει άμεση σχέση με την πραγματική παροχή εργασίας. Αυτό σημαίνει μεί­ωση του μισθολογικού κό­στους. 

Απλοποίηση του μισθολογίου με την ύπαρξη τριών μόνο Ειδι­κών Επιδομάτων, που έχουν σχέ­ση: 

Με τα χρόνια υπηρεσίας των στελεχών (Επίδομα Χρόνου Υπηρεσίας). 

Την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος (Επίδομα Ειδικής Απασχόλησης). 

Τη θέση που κατέχει το στέλεχος και τις ευθύνες που απορρέουν από αυτή (το Επίδομα θέσης -Ευθύνης). 

Σύνδεση της εργασίας με την παραγωγικότητα των στελεχών, καθόσον θεσμοθετείται ειδική προσαύξηση στο επίδομα θέσης - Ευθύνης, ώστε να συνδέεται άμεσα η καταβολή του με τα κα­θήκοντα των στελεχών. 

Χορήγηση επιδομάτων οικο­γενειακής παροχής, εορτών και αδείας, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που καταβάλλο­νται στους υπαλλήλους του Δη­μοσίου. 

Διατήρηση για τους παλαιούς ασφαλισμένους (για τους νέους ασφαλισμένους δεν υφίσταται θέμα) του ύψους των συντάξεων στα ίδια περίπου επίπεδα με ταυ­τόχρονη μείωση του ποσοστού μηνιαίου μισθού ενεργείας με βάση το οποίο ορίζεται η σύντα­ξη, στο 75%. 

Ενσωμάτωση των Παγίων Οδοι­πορικών στο μισθολόγιο καθόσον στα υπολογιζόμενα ποσά έχουν περιληφθεί και οι ημέρες εκτός έδρας ανά βαθμό. 


ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
(ΕΦ.ΕΘΝΟΣ-14/12/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger