Αρχική » , , » Οι Αμερικάνοι είχαν στείλει οκτώ φορές "μήνυμα" στον Καραμανλή!

Οι Αμερικάνοι είχαν στείλει οκτώ φορές "μήνυμα" στον Καραμανλή!


α. ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.
β. ΟΙ "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ", ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ.
   Ανεξάρτητα από τις πολιτικές ευθύνες στην διαχείριση της πρωθυπουργικής του θητεί­ας σε ότι αφορά την λει­τουργία της Κυβέρνησης του και ζητή­ματα όπως αυτά της εσωτερικής δια­φθοράς και διαπλοκής, αλλά και της φοροδιαφυγής, ο πρώην πρωθυπουρ­γός της χώρας Κώστας Καραμανλής, τεκμηριώνεται από στοιχεία που βλέ­πουν το φως της δημοσιότητας αλλά και πληροφορίες αξιόπιστων πηγών που βρίσκονταν πολύ κοντά του εκείνη την περίοδο, ότι ....
όχι μόνο υπονομεύτη­κε σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά του εστάλησαν σαφή και ξεκάθα­ρα απειλητικά μηνύματα, ακόμη και για την ζωή του. Σύμφωνα με πληρο­φορίες, ο πρώ­ην πρωθυπουργός δεν απειλήθηκε ού­τε μια, ούτε δύο. αλλά οκτώ φορές α­πό τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμέ­νων Πολιτειών, που ζητούσαν επίμονα και άμεσα να διαφοροποιήσει την στά­ση του και την πολιτική που ακολου­θούσε σε στρατηγικής, αλλά και οικο­νομικής σημασίας πολύ σοβαρά ζητή­ματα που έθιγαν την Αμερικανική πλευρά. 
   Ο πρώην πρωθυπουργός ου­σιαστικά είχε μπει στο στόχαστρο των Αμερικανών τόσο με το Βέτο που έθε­σε στο θέμα των Σκοπίων, που ουσια­στικά ήταν ο πρώτος ηγέτης χώρας του δυτικού μπλοκ που είπε όχι σε πρόεδρο της Αμερικής (Τζωρτζ Μπους), αλλά και την επιδίωξη οικονο­μικής συμμαχίας - με προοπτική αυτο­τέλειας - με την Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην περίφημη υπόθεση του ενεργειακού αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, Ο Καραμανλής έ­στω και αν έπαιρνε συγχωροχάρτι από τους Αμερικανούς για το θέμα των Σκοπίων λόγω του ότι λειτούργησε και συναισθηματικά ως Μακεδόνας, (αν και δεν έχουν τέτοιου είδους ανα­στολές μπροστά στο συμφέρον τους) στο άνοιγμά του με την Ρωσία και τον Πούτιν δεν υπήρχε περίπτωση να μην είχε αντίδραση από τους Αμερικάνους που εκ των πραγμάτων διέκριναν ότι ο κίνδυνος ουσιαστικής ανατροπής ε­λέγχου και εκμετάλλευσης των γεωστρατηγικών τους συμφερόντων στη περιοχή ήταν άμεσος και ουσιαστικός. 
   Έτσι πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ανθρώπου από το στενό περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, ο Καρα­μανλής πήρε κατ' επανάληψη "μηνύ­ματα" από τους Αμερικάνους για να αλλάξει ρότα. Θα θυμάστε βεβαίως τις φωτιές στην Ηλεία και την ευρύτερη περιοχή. Θα θυμάστε τα εφιαλτικά Δε­κεμβριανά του 2008. Λέγεται πως τότε ο Πούτιν είχε τηλεφωνήσει στον Καρα­μανλή και του είχε προσφέρει την βοήθειά του, γιατί ο Ρώσος ηγέτης γνώρι­ζε όπως υποστηρίζεται, ό,τι ειπώθηκε για το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας. Επίσης λέγεται ότι είχε σταλ­θεί μέχρι και πακέτο με σφαίρες, ε­νώ πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι το 2009 είχε βρεθεί πολεμικό όπλο με διόπτρα απέναντι από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού στη Ραφήνα. 
   Πέρα από τα πολύ σκληρά και ακραία μηνύματα των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής, ενδιαφέρον έχει και το παρασκήνιο πριν οδηγηθούν τα πράγ­ματα στα άκρα. Άνθρωποι των Αμερι­κανών. που ζουν και δρουν στην Ελλά­δα και περνούν, που λέει ο λόγος, από δίπλα μας, αλλά και "εργαλεία" τους με, εμφανείς ιδιότητες είχαν γίνει τα­χυδρόμοι - δια ζώσης πάντα γιατί θυμί­ζουμε ότι έχει αποδειχθεί πως το τηλέ­φωνο του Καραμανλή το παρακολου­θούσαν στελέχη της Αμερικάνικης Πρεσβείας - των μηνυμάτων σε αν­θρώπους του περιβάλλοντος του πρώ­ην πρωθυπουργού. 
  Ο Καραμανλής δεν φάνηκε να ενδίδει στις αρχικές προειδοποιήσεις, ακολουθήθηκαν οι πιο σκληρές αντιδράσεις μέχρι που ως φαίνεται πήρε το ξεκάθαρο μήνυμα σιώπησε και αποχαιρέτησε. 
  Ακολού­θησε ο πρόθυμος Γιώργος Παπανδρέ­ου που σαφώς γύρισε την πλάτη όχι μόνο στις επιλογές Καραμανλή, αλλά τα έδωσε όλα με κατεβασμένα χέρια και οδήγησε την χώρα στον διεθνή διασυρμό, την τοκογλυφία, την ισοπέ­δωση του κοινωνικού ιστού της, την α­νασφάλεια, την ανέχεια και την απελ­πισία. Πρόσφατο "επίτευγμά" του και η ακύρωση στην πράξη (έκαναν πίσω και οι Βούλγαροι) του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη..


(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ-11/12/2011)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger