Αρχική » , » Είδαν τουρκικές παραβιάσεις «λάιβ»

Είδαν τουρκικές παραβιάσεις «λάιβ»

Μικρό κοζανίτικο μονόπρακτο καθ' οδόν προς τη συνεδρίαση του Υπουργι­κού Συμβουλίου. Η Άννα Διαμαντοπούλου δεν πολιτεύεται πλέον στην Κοζάνη όπως ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Ωστόσο η υπουργός Παιδείας και ο υφυπουργός Εσωτερικών έλκουν την καταγωγή τους από τον ωραίο αυτό νομό της Δυτικής Μακεδονίας. έστω και αν το στυλ τους διαφέρει και δεν προδίδει την κοι­νή προέλευση. Απουσιάζει από το στιγμιότυπο ο έτερος Κοζανίτης της κυβέρ­νησης.. Εννοώ τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Αυτός εξελέγη Βουλευτής Κοζάνης το 2007, αλλά παραιτήθηκε το 2009 για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ στην Ευρωβουλή. Τώρα, εξ όσων γνωρίζω, αναζητά περιφέρεια - αν και δεν τον βλέπω να ανηφορίζει πάλι προς Βορράν. 

ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ από τη συ­χνότητα με την οποία η τετράδα του υπουργείου Άμυνας μετέχει σε στρα­τιωτικές· ασκήσεις, αναρωτιέμαι αν επίκειται σύρραξη στο Αιγαίο. Δεν νομίζω. 
ΧΘΕΣ, πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Ραγκούσης ανέβηκε σε ελικόπτερο μαζί με τον... αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Κο­σμά Χρηστίδη. Πήγαν στη φρε­γάτα «Ύδρα» από όπου μαζί τον αρχηγό Στόλου υποναύαρχο Κώ­στα Μαζαράκη - Αινιάν παρακολούθησαν την τριπλή άσκηση «Αστραπή - Ορμή - Αιγιαλός» που έγινε με πραγματικά πυρά στο πεδίο βολής της Άνδρου. Εντυπωσιακή η άσκηση, εντυπωσια­κότερο όμως το γεγονός ότι, ενώ ήταν σε εξέλιξη, έξι τουρκικά αε­ροσκάφη - τα τέσσερα οπλισμέ­να - παραβίασαν τον εθνικό ενα­έριο χώρο κοντά στη Χίο. Αυτό έγινε τρεις φορές οε διαφορετι­κές φάσεις. Αποχωρίστηκαν έξι ελληνικά μαχητικά, από τα σα­ράντα αεροσκάφη που μετείχαν στην άσκηση, κι έγινε αναγνώρι­ση - αναχαίτιση την οποία παρα­κολούθησαν ζωντανά Ραγκούσης και αρχηγός ΓΕΝ. Όλα αυτά κράτησαν περί τα δεκαπέντε λεπτά. Οπότε δεν τα πρόλαβε ο έτερος αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Γεωργίου που επέβαινε οε ιπτά­μενο ραντάρ μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο. Αυτά, φυσικά, στους αιθέρες. Στην Αθήνα έχουμε πα­ραβίαση του νομοσχεδίου για τα ταξί- την ύπαρξη του οποίου δεν αναγνωρίζει- από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Μά­κη Βορίδη. 

Οι αρμοδιότητες 

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ έγινε χθες η πολυαναμενόμενη μοιρασιά αρμοδιοτήτων στο «Πεντάγω­νο». Έχω την αίσθηση ότι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ικανο­ποιούνται οι επιθυμίες απάντων. Ο ένας αναπληρωτής Γιώργος Γεωργίου έχει αρμοδιότητα επί προμηθειών ως 25 εκατομμύρια ευρώ. Ο ΛΑΟΣ το 'χε καημό να μπει στην ιστορία των εξοπλι­σμών. Τους απέφυγε - όπως ήθε­λε - ο έτερος αναπληρωτής Γιάν­νης Ραγκούσης που όμως παίρ­νει αυτά που ήθελε, δηλαδή την αμυντική βιομηχανία και τα ερευ­νητικά προγράμματα. Στην αρμο­διότητα του Γιάννη οι μεταθέσεις αλλά και η Ευελπίδων - άρα και η γνωστή υπόθεση με τα «στα­γονίδια». Όλα τα υπόλοιπα, αν είχατε απορία, τα αναλαμβάνει ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Τον περίμεναν 

ΚΟΣΜΟΣ πολύς και καλός στην παρουσίαση του βιβλίου του Προκόπη Παυλόπουλου «Το λυ­κόφως των πολιτικών ηγεσιών: αιτία ή αποτέλεσμα της κρίσης;·». Πολλοί περίμεναν να δουν αν θα εμφανιζόταν ο Κώστας Καραμανλής με τον οποίο συνδέθη­κε μέχρι τέλους ως υπερυπουργός ο Προκόπης και με τον οποίο συνδέεται ακόμη ενεργά. Δεν νο­μίζω όμως ότι ο πρώην πρωθυ­πουργός είναι οε φάση δημόσι­ων εμφανίσεων. 


(ΤΑ ΝΕΑ-15/12/2011) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger